Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ετσι γλεντάνε τη φτώχεια του λαού αυτοι...

Δημήτρης Σαρακάκης – Αναστασία Τσουρεκά: Πώς ήταν ο γάμος τους στο Μαρακές


Τις χίλιες και μια νύχτες του παραμυθιού έζησαν οι 200 καλεσμένοι του Δημήτρη Σαρακάκη και της Αναστασίας Τσουρεκά, στον γάμο του ζευγαριού που έγινε στο Μαρόκο, μακριά από την Ελλάδα της κρίσης. Το AirbusΑ320 της Ολυμπιακής Αεροπορίας που νοίκιασε το ζευγάρι αντί 60.000 ευρώ, τα πάρτι στο εξωτικό Μαρακές και η γαμήλια δεξίωση στο Ξενοδοχείο «La Mamounia» άφησανάφωνους τους προσκεκλημένους του ζευγαριού, όπως και τα δώρα που έλαβαν.

Στη νεότερη γενιά, και δη τους άρρενες, το ζευγάρι έδωσε δώρο ένα μπαστούνι με νεκροκεφαλή του Alexander McQueen -οι φήμες λένε ότι ήταν ειδική παραγγελία- στο οποίο ήταν χαραγμένη η φράση «Morocco-2011». Για τις κυρίες το δώρο ήταν βραχιόλι από τον Σέρκο και για τους μεγαλύτερους σε ηλικία κυρίους ένα κεχριμπαρένιο κομπολόι του ιδίου οίκου κοσμημάτων. Εξωτικά μπάρμπεκιου, πάρτι πριν από τον γάμο σε μυθική βίλα του Μαρακές και μια δεξίωση που χαρακτηρίστηκε παραμυθένια, με χιλιάδες ροδοπέταλα απ’ όλες τις πλευρές να ραίνουν το ζευγάρι των νεόνυμφων κατά την είσοδο του, ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία του -για πάρα πολλούς- γάμου της χρονιάς.

Τα δύο πάρτι πριν από το γάμο

Η φράση «δεν έχω ξαναπάει σε τέτοιο γάμο τα τελευταία χρόνια», που ειπώθηκε από γνωστό επιχειρηματία σε φίλο του μόλις επέστρεψε στην Αθήνα, ήταν το κερασάκι στην τούρτα του ονειρικού τριημέρου που έζησαν οι προσκεκλημένοι του ζεύγους. Ένα τριήμερο που ξεκίνησε την Παρασκευή 6 Μαρτίου, όταν επιβιβάστηκαν στο νοικιασμένο Airbus της Ολυμπιακής Αεροπορίας για την περίπου πεντάωρη πτήση προς το Μαρόκο. Όπως διέρρευσε, ακόμα και το μενού που σερβιρίστηκε στο αεροσκάφος δεν είχε καμία σχέση με αυτά της Ολυμπιακής και ήταν ειδικά επιλεγμένο για τους προσκεκλημένους της Αναστασίας Τσουρεκά και του Δημήτρη Σαρακάκη. Μέσα σε χαλαρούς ρυθμούς, οι περισσότεροι απόλαυσαν κοκκινιστό κοτόπουλο με μακαρόνια, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που εγκατέλειπαν συχνό τη θέση τους για να στήσουν μικρά πηγαδάκια. Με την άφιξη της πτήσης στο Μαρακές οι καλεσμένοι επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία που τους μετέφεραν στο μυθικό «La Mamounia», ένα από τα καλύτερα Ξενοδοχεία του κόσμου. Αφού τακτοποιήθηκαν στα δωμάτια τους,ξεκουράστηκαν και ετοιμάστηκαν για το πρώτο από τα δύο πάρτι που έλαβαν χώρα πριν από τον γάμο, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε μια ονειρική βίλα μέσα στην πόλη του Μαρακές. Όλοι σχεδόν οι προσκεκλημένοι ήταν γνωστά ονόματα της αθηναϊκής κοινωνίας, ανάμεσα τους ο Θωμά» και η Νατάσα Λιακουνάκου, ο Βασίλης και η Χαρά Καίσαρη, οι οικογένειες Σέρκου, Δανελιάν, η Σοφία Καρβέλα, η Αλεξάνδρα Σνουμποπούλου, ο Σωκράτης Κόκκαλης junior, ο Κώστας και η Χριστιάνα Καίσαρη κ.ά. Ο κ.Νίκος Βαρδινογιάννης, γιος του Θόδωρου και της Σάσας, μαζί με τη Σοφία Καρβέλα ήταν οι κουμπάροι του ζευγαριού, που υποδέχτηκε τους προσκεκλημένους του λίγο μετά τις 11 το βράδυ στη βίλα όπου δόθηκε το πρώτο pre-wedding πάρτι. Όλοι απόλαυσαν εξωτικά κοκτέιλ και σαμπάνια -έρρεαν άφθονες οι Dom Perignon- σε συνδυασμό με finger food προτού αρχίσουν να χορεύουν στον ρυθμό των δύο dj που είχαν επιστρατευτεί για τον γάμο από τη Γαλλία. Η βραδιά για τους περισσότερους τέλειωσε λίγο μετά τιε 2, υπήρξαν όμως και κάποιοι που συνέχισαν στο καζίνο, δοκιμάζοντας την τύχη τους, προτού πάνε για ύπνο, αφού η επόμενη μέρα είχε άρωμα Ανατολής. Ο Δημήτρης Σαρακάκης και η Αναστασία Τσουρεκά είχαν ετοιμάσει ένα μπάρμπεκιου πάρτι σε μια ονειρική τοποθεσία έξω από την πόλη του Μαρακές. Με φόντο μια λίμνη, σκηνές Βεδουίνων, καμήλες, ανατολίτικες μουσικές και χορούς, ζευγάρι και καλεσμένοι διασκέδασαν από το μεσημέρι ωδ αργά το βράδυ, ενώ διέπρεψαν στον χορό η κουμπάρα Σοφία Καρβέλα και κάποιες άλλες κυρίες που δεν δίστασαν να συνδυάσουν το καφτάνι με τζιν παντελόνι και αθλητικά παπούτσια.

Ξέφρενο πάρτι στη γαμήλια δεξίωση

Ύστερα από μία ημέρα ξεκούρασης ο γάμος έγινε την Κυριακή το βράδυ σε καθολική εκκλησία, αφού δεν υπάρχει ορθόδοξος ναός στο Μαρακές. Η νύφη έλαμπε μέσα στο Lanvin νυφικό της -αντιπροσωπεύει τον διάσημο οίκο στην Ελλάδα μέσω της ομώνυμης μπουτίκ, αλλά και της γνωοτής μπουτίκ «Luisa»- ενώ φορούσε παπούτσια διά χειρός Μανόλο Μπλάνικ, τις δημιουργίες του οποίου εισάγει επίσης στη χώρα μας, Μετά το μυστήριο οι προσκεκλημένοι επέστρεψαν στο «La Mamounia» για τη γαμήλια δεξίωση και το απαραίτητο καθιστό δείπνο, σε μια ονειρική αίθουσα με παραμυθένιο στολισμό,

Οι καλεσμένοι έραναν με αμέτρητα ροδοπέταλα τον γόνο της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας και την κόρη του ζεύγους Τσουρεκά, οι οποίοι έλαμπαν οπό ευτυχία και μοίραζαν παντού χαμόγελα. Το γαμήλιο μενού περιελάμβανε για πρώτο πιάτο καραβίδες και γαρίδες, το δεύτερο κρέας, ενώ το γλυκό είχε κυρίαρχο στοιχείο τις φράουλες. Δεν ήταν λίγοι οι προσκεκλημένοι που επέλεξαν να φορέσουν παπιγιόν, τιμώντας αυστηρά τον όρο black tie, ενώ οι κυρίες επέλεξαν στην πλειονότητα τους τουαλέτες διάσημων οίκων.

Μετά το τέλος του δείπνου το κέφι μεταφέρθηκε σε άλλη αίθουσα του ξενοδοχείου, η οποία είχε διαρρυθμιστεί και στολιστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να παραπέμπει σε κλαμπ. Κυρίαρχο στοιχείο, οι καναπέδες, τα μεγάλα μαξιλάρια, τα μπαρ για τα ποτά και η πίστα για το χορό.

Μετά τις Λιβανέζες τραγουδίστριες οι Γάλλοι dj ανέλαβαν δράση και ξεσήκωσαν ζευγάρι και καλεσμένους ως τις πρώτες πρωινές ώρες, τότε δηλαδή που τα παπιγιόν είχαν λυθεί και οι γόβες των κυριών είχαν βγει για να χορέψουν πιο άνετα. Η επιστροφή όλων έγινε τη Δευτέρα με το ναυλωμένο Airbus της Ολυμπιακής Αεροπορίας, το οποίο παρέμεινε όλες τις μέρες στο Μαρακές για έναν γάμο μυθικό, για τον οποίο πολλοί λένε ότι ήταν ο καλύτερος της χρονιάς.

Πηγή: Πρώτο θέμα

Λαδολέμονο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου