Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Εισέπραττε παράνομα επί 22 έτη τη σύνταξη του πατέρα της -Εγινε διοικήτρια νοσοκομείου επί ΣΥΡΙΖΑ

Για ευνοιοκρατική τοποθέτηση υπαλλήλου σε θέση διοικήτριας νοσοκομείου που δεν λειτουργεί, κατηγορεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ η συγκεκριμένη γυναίκα εισέπραττε παράνομα επί 22 χρόνια τη σύνταξη του πατέρα της. Οταν αυτό αποκαλύφθηκε και αναγκάστηκε να επιστρέψει τα χρήματα, της έγινε μία «προνομιακή ρύθμιση», κατά την ίδια πηγή, ενώ διορίστηκε και διοικήτρια στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Πατρών όπου και παραμένει παρότι έχει συγχωνευθεί στο ΓΝ Πατρών εδώ και ένα χρόνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:



«Η εν λόγω Διοικήτρια επί 23 χρόνια έπαιρνε παράνομα τη σύνταξη του θανόντα πατέρα της, ενώ εργαζόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και δεν είχε δικαίωμα να λαμβάνει τη σύνταξη του πατέρα της.
Όταν συνταξιοδοτήθηκε της καταλογίστηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πάνω από 100.000 ευρώ με δύο αποφάσεις που έπρεπε να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο μέσω της εφορίας Πατρών. Χρήματα που παράνομα έλαβε αφού δεν δικαιούνταν τη σύνταξη του θανόντα πατέρα της.
Η εν’ λόγω Διοικήτρια λόγω ΣΥΡΙΖΑ (...) επιβραβεύτηκε για τις πράξεις της, να εξαπατήσει το Ελληνικό Δημόσιο επί 22 έτη. Ορίστηκε Διοικήτρια από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο Νοσοκομείο θώρακος Πατρών και συνεχίζει να είναι, παρότι η Κυβέρνηση έκλεισε το εν’ λόγω Νοσοκομείο πριν ένα χρόνο φροντίζοντας όμως να μην εκδώσει τον οργανισμό συγχώνευσής του στο Γ.Ν. Πατρών. Το Νοσοκομείο θώρακος σήμερα δεν υφίσταται, η Διοικήτρια όμως συνεχίζει να λαμβάνει το μισθό της. Δεν την παύουν για να μη γυρίσει στη σύνταξή της που κατάντησε προνοιακό επίδομα;
Από τον παχυλό μισθό της Διοικήτριας της παρακρατάνε μόνο 266 ευρώ το μήνα το οποίο αποδίδεται στην εφορία για να εξοφλήσει τις 100.000 ευρώ που οφείλει και είναι έντοκα. Θα εξοφλήσει το χρέος της σε 50 χρόνια και βάλε.
Έχουμε σήμερα το παγκόσμιο φαινόμενο, δύο Διοικητές σε ένα Νοσοκομείο», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ.
Και συμπληρώνει: «Ποιος άλλος πολίτης απολαμβάνει τέτοια προνομιακή μεταχείριση από το Κράτος για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο; Φροντίζουν μάλιστα να λαμβάνει το μισθό διοικητή Νοσοκομείου για να μη δυσκολεύεται. Λαμβάνει 2.100 ευρώ το μήνα καθαρά».
Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «κατάληψη του Κράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» επικαλούμενη δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με τις οποίες «είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ αποκομματικοποίησης του Κράτους».


http://www.iefimerida.gr/news/407408/eisepratte-paranoma-epi-22-eti-ti-syntaxi-toy-patera-tis-egine-dioikitria-nosokomeioy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου