Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Αθήνα: Μια ανοχύρωτη πόλη με μπαζωμένα ρέματα στο έλεος της νεροποντής



Με ανοχύρωτη πόλη μοιάζει η Αθήνα μπροστά στο ενδεχόμενο μιας δυνατής νεροποντής. Μπάζα και σκουπίδια βρίσκονται σε πολλά ρέματα, με κίνδυνο να πλημμυρίσουν και να προκαλέσουν ανυπολόγιστες καταστροφές.

Χαλάνδρι,  Φαληρικό δέλτα, Ρέμα πικροδάφνης. Οι τρεις πληγές της Αθήνας που στην πρώτη πλημμύρα, τα μπαζωμένα ρέματα θα εκδικηθούν τους κατοίκους της πρωτεύουσας.

Φαληρικό δέλτα

Κουβέρτες, μπάζα  και χώματα βρίσκονται στις εκβολές  του ποταμού Κηφισού. Με την πρώτη νεροποντή, θα προκαλέσει πολλά προβλήματα.

Ρέμα Χαλανδρίου

Στις περσινές πλημμύρες της Αττικής είχαμε θρηνήσει και θύματα στο Ρέμα Χαλανδρίου.  Από τότε, τα έργα έχουν ξεκινήσει,  αλλά τα χώματα στην όχθη του ρέματος με μια δυνατή βροχή θα φρακάρουν την κοίτη του.

Πικροδάφνη
Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω βρίσκεται το ρέμα της Πικροδάφνης. Όλοι θυμόμαστε αυτές τις εικόνες. Πάνω στις όχθες έχουν χτιστεί σπίτια, ενώ τα δέντρα μέσα στο ποτάμι εμποδίζουν την ροή του νερού προς την θάλασσα.

Ρέμα Εσχατιάς
Ίδια εικόνα και στα δυτικά προάστια όπου το ρέμα της εσχατιάς,  έχει αφήσει τα σημάδια του από την πρόσφατη νεροποντή.

Σύμφωνα με έκθεση της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων  περιοχές της Αττικής κινδυνεύουν από μια δυνατή νεροποντή είναι η Γλυφάδα, το Φάληρο και  Βούλα στα νότια, το Γραμματικό, ο Μαραθώνας και τα Μεσόγεια στα Ανατολικά,  και τα Μέγαρα με την  Ελευσίνα στα Δυτικά, ενώ όσες περιοχές  βρίσκονται γύρω από τον Κηφισό, κινδυνεύουν εξίσου  υποστούν μεγάλες ζημιές από τις πλημμύρες.


http://www.star.gr/Pages/Ellada_Kosmos.aspx?art=204718&artTitle=athina_mia_anochyroti_poli_me_mpazomena_remata_sto_eleos_tis_neropontis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου