Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

(1.800.000 ευρώ) ενοίκιο η Ελ. Αστυνομία στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος!.......στους φίλους μας Γερμανούς της «HOCHTIEF»




Γερμανικός κολοσσός «HOCHTIEF» ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ TO ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ "Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ"  & ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ & ΔΙΟΔΙΑ ... an>
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ:
Όπως καταγγέλλει η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών (ΔΕΚΑ) που επισκέφθηκε την
Δ/νση Αστυνομίας Αερολιμένα Αθηνών και πληροφορήθηκαν ότι τα κτίρια που στεγάζουν τις ανωτέρω υπηρεσίες, δεν είναι ιδιόκτητα:
Για τη στέγαση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στους χώρους του Αερολιμένα καταβάλλεται ετήσιο μίσθωμα, που ανέρχεται στο υπέρογκο ποσό του ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων Ευρώ (1.200.000 ευρώ) ετησίως περίπου. Το παραπάνω ποσό, αν συνυπολογιστούν και οι δαπάνες που απαιτούνται για λειτουργικά έξοδα όπως, θέρμανση, ύδρευση και παροχή ενέργειας, αγγίζει το ένα εκατομμύριο οκτακόσιες χιλιάδες Ευρώ (1.800.000 ευρώ) περίπου, το οποίο και επιβαρύνει την ΕΛΑΣ. Όπως τονίζουν οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ «για την εύρυθμη λειτουργία του Αεροδρομίου, που αποτελεί πύλη εισόδου-εξόδου εκατομμυρίων ατόμων στη χώρα μας, είναι απαραίτητη η παρουσία Αστυνομικής Δύναμης για τη διενέργεια εξειδικευμένων ελέγχων, οι οποίοι δεν μπορούν να υποκατασταθούν από ιδιωτικές υπηρεσίες παροχής ασφαλείας». Σημειώνουν δε ότι «με βάση τα παραπάνω είναι βαρύτατες οι ευθύνες όλων όσων διαπραγματεύτηκαν και κατέληξαν σε τέτοιου είδους επαχθείς συμφωνίες, όροι μάλιστα των οποίων υπερισχύουν κάθε νόμου» και ζητά την επαναδιαπραγμάτευση της ήδη ισχύουσας σύμβασης, από πλευράς των συμβαλλόμενων μερών, «με γνώμονα την εξοικονόμηση πόρων της ΕΛ.ΑΣ., για ικανοποίηση πραγματικών αναγκών προς όφελος του Ελληνικού Λαού και όχι ιδιωτικών συμφερόντων». Συγκεκριμένα, με απόφασή του το Διοικητικό Εφετείο απορρίπτει τους ισχυρισμούς των εκπροσώπων της γερμανικής εταιρείας ότι το ελληνικό Δημόσιο παραβίασε την «καλή πίστη» ή το ευρωπαϊκό δίκαιο και κρίνει πως με βάση το ελληνικό Σύνταγμα η διεθνής Διαιτησία, στην οποία είχε προσφύγει η γερμανική διοίκηση δεν μπορεί να διαγράψει τα διοικητικά πρόστιμα που της έχουν επιβληθεί.

Η εταιρεία προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια και το 2010 υπέβαλε και αίτηση για υπαγωγή σε διαιτησία ενώπιον του London Court of International Arbitration, αμφισβητώντας το ποσό του ΦΠΑ που της είχαν επιβάλει οι φορολογικές αρχές. Μάλιστα, δικαιώθηκε από το δικαστήριο του Λονδίνου, ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών επέμεινε και τελικά το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών εξέτασε και απέρριψε την προσφυγή της γερμανικής εταιρείας κατά του ελληνικού Δημοσίου. Ακόμα και αν η εταιρεία προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η απόφαση του Εφετείου είναι δεσμευτική και εκτελεστή, ενώ το ΣτΕ μπορεί να την απορρίψει μόνο για τυπικούς και όχι για λόγους ουσίας. 


http://ellpol.blogspot.com/2017/02/hochtief.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου