Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Για τις Ευρω-εκλογές του Ιούνη 2009

Η Φριχτή ΑΠΟΧΗ των Κομμάτων από την Ελληνική Κοινωνία και τις Ανάγκες της! Πως πρέπει να ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ;

Πόσο τεράστια κοροϊδία είναι όταν καλείται η ελληνική κοινωνία να ασκήσει τα "δημοκρατικά" της δικαιώματα, διαλέγοντας το καλύτερο ανάμεσα σε χαλίκια, άμμο, τσιμέντο, σκουριά, μπετόν και λάσπη... Τι διαολεμένη στρέβλωση είναι αυτή άραγε; Πως μπόρεσε ένας λαός να λησμονήσει ότι υπάρχουν Διαμάντια, Χρυσός και Πλατίνα! Σπανίζουν ασφαλώς μα ποτέ δεν έπαψαν να υπάρχουν...

Από μικρός έμαθα να κάνω όνειρα, να αφήνω το μυαλό να ταξιδεύει σε ένα μέλλον αισιόδοξο! Να πασχίζω να κάνω τις φιλοδοξίες μου πράξη, να παλεύω για την κατάκτηση των ιδανικών μου.
Άποψη του Πανοράματος Βούλας, στα νότια προάστια της πρωτεύουσας. Τόπος κατοικίας πολιτικών, καλλιτεχνών και λοιπών προσωπικοτήτων που εξουσιάζουν την Ελλάδα. Τόπος αυθαιρεσίας, μπαζώματος ρεμάτων, διαφθοράς, αλαζονείας, καταστροφής του περιβάλλοντος. Ποιος έδωσε τις άδειες να κτιστεί έως πάνω το βουνό; Ποιος συγκάλυψε το μπάζωμα των ρεμάτων; Ποιες ενέργειες έχουν κάνει τα κόμματα; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΑΠΟΧΗ και πορεία διαμαρτυρίας στο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!

Από τότε που ήμουν μικρός έως τώρα πολλά έχουν αλλάξει. Ζώντας ανελλιπώς στην Ελλάδα και παρακολουθώντας στενά τα δρώμενα στην πολιτική και την κοινωνία, απορώ πως μπορώ ακόμα να συνεχίζω να έχω κάποια όνειρα και μια στοιχειώδη αισιοδοξία.

Τα πολιτικά κόμματα απέτυχαν να εκφράσουν τα όνειρά μου. Αρνήθηκαν να με κάνουν να εκφράσω καινούριες ιδέες ή ένα νέο όραμα. Τα πολιτικά κόμματα τσαλαπάτησαν την αξιοπρέπειά μου. Με έκαναν να μην πιστεύω σχεδόν σε τίποτα. Με οδήγησαν στην απογοήτευση. Για τα ίδια τα κόμματα, την κοινωνία, το μέλλον μας.. Απογοήτευση ακόμα και για τον ίδιο μου τον εαυτό. Τα κόμματα και ολόκληρη η κάστα που εκφράζει την εξουσία σε αυτόν τον τόπο [πολιτικοί, εκκλησία, στρατιωτικοί, καλλιτέχνες, αριστοκράτες, επιχειρηματίες κλπ] κατακρεούργησαν κάθε αξία... Κάθε έννοια που είχα ως τώρα...
Αθήνα 2009. Μια πόλη άσχημη, άναρχη και αβίωτη. Είχατε προσέξει τα νταμάρια πίσω από τον Παρθενώνα; Ποιος βίασε το αθηναϊκό περιβάλλον; Τι περιλαμβάνουν σχετικά τα προγράμματα των κομμάτων; Πως μάχονται οι βουλευτές / ευρωβουλευτές για τα συμφέροντά μας; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΑΠΟΧΗ και πορεία διαμαρτυρίας στο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!


Όμως αντιστέκομαι, όσο μπορώ ακόμα. Πολλές φορές σκέφτομαι να δραπετεύσω από αυτή την χώρα και να γίνει πλέον ένας τουριστικός προορισμός. Πονάω που το λέω, όμως είναι αλήθεια και ίσως κάποια μέρα το πράξω. Δεν αντέχω άλλο να πληγώνομαι στις περισσότερες από τις ματιές που θα ρίξω γύρω μου. Κάθε μέρα... Κάθε τετραετία...

ΑΘΗΝΑ - ΔΗΜΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 02/06/2009
Η Βουλιαγμένη είναι μια πολύ πλούσια περιοχή με τις υψηλότερες αντικειμενικές αξίες στην Ελλάδα. Ο Δήμος Βουλιαγμένης είναι αντίστοιχα πλούσιος από τα ανάλογα τέλη, έσοδα από νυχτερινά κέντρα, εκχωρήσεις δημοσίων χώρων για πάρκινγκ επί πληρωμή κλπ. Κοιτάξτε την κατάντια μιας ελεύθερης στους πολίτες παραλίας. Βρωμιά παντού και σκουπίδια. Τα ζώα εμείς οι νεοέλληνες που μάθαμε να ασελγούμε στην φύση, πετώντας όπου βρούμε τις ακαθαρσίες μας. Η εγκληματική αδιαφορία των ΑΡΧΩΝ! Για ποια οικολογία μιλάμε ξαφνικά; Τι προτείνουν τα κόμματα ΕΜΠΡΑΚΤΑ; Ποιες ενέργειες έχουν γίνει; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΑΠΟΧΗ και πορεία διαμαρτυρίας στο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!

Όλα ανεξαρτήτως τα κόμματα ΑΠΕΧΟΥΝ από τα όνειρα και τις ανάγκες μου, γιατί να μην απέχω και εγώ από αυτά;

Με τον πλέον συνειδητό τρόπο ΕΠΙΛΕΓΩ να ΑΠΕΧΩ από την υπέρτατη κοροϊδία - ΑΠΑΤΗ των ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΏΝ σε πρώτη φάση, ενδεχομένως και των επόμενων εκλογικών αναμετρήσεων. ΔΕΝ ΑΔΙΑΦΟΡΩ, δεν γυρνάω την πλάτη μου, ούτε κλείνω τα μάτια μου. Απεναντίας, παλεύω για να αλλάξουν τα πράγματα και παύω να παίζω ένα παιχνίδι στο οποίο η θέση που έχω είναι ένα κατατρεγμένο και λεηλατημένο, άβουλο και αποχαυνωμένο ΠΙΟΝΙ....!
Παράνομοι Μετανάστες. Ήρθαν σε μια ξένη χώρα για ένα καλύτερο αύριο. Θεμιτό από την μεριά τους, αλλά παράνομο. Οι πολίτες της χώρας υποδοχής δεν ερωτήθησαν ποτέ, τι σόι δημοκρατία έχουμε; Οι παράνομοι μετανάστες υποφέρουν και υποφέρουμε και εμείς μαζί τους. Πλέον τα στόματα είναι πολλά και δεν υπάρχει ψωμί για όλους. Αυτό θέλαμε να πετύχουμε; Κακομεταχείριση μεταναστών, παραεμπόριο, φοροδιαφυγή, πειρατεία, έκρηξη εγκληματικότητας. " -Όχι, δεν θέλω CD! Μην επιμένεις. " "- Σου είπα, δεν θέλω να μου καθαρίσεις τα τζάμια. " Ρατσισμός, ξενοφοβία και αντιπαλότητες. Τέτοια κοινωνία ονειρευόμασταν; Τόσα χρόνια τα κόμματα που ζουν και τι πράττουν; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΑΠΟΧΗ και πορεία διαμαρτυρίας στο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!

Ξέπεσε και η λογική που ψήφιζα ως τώρα, δηλαδή "Το μη χείρον Βέλτιστον". Είπαμε, μπορεί να με αφήνουν να επιλέξω ανάμεσα σε λάσπες και χαλίκια, αλλά εγώ προτιμώ να ψηφίσω τα Διαμάντια. Και αν δεν υπάρχουν, απαιτώ να γίνουν και το απαιτώ με την ΑΠΟΧΗ. Θα ήταν ιδανικό την Κυριακή 07/06/2009 να μην πήγαινε κανείς να ψηφίσει και αντ' αυτού να μαζεύονταν σιωπηλά και ειρηνικά ο ελληνικός λαός έξω από την Βουλή, έξω τις νομαρχίες, έξω από τις πλατείες, διεκδικώντας τα αυτονόητα. ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣΠΟΛΙΤΕΣ. ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΕΠΙΛΥΟΥΝ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΙΔΑΝΙΚΑ!

Μάλλον θέλω πολλά και σκέπτομαι πολύ ρομαντικά... Δεν πειράζει, έχω την εντύπωση πως υπάρχουν αρκετοί που σκέπτονται ανάλογα. Απλά δεν έτυχε ακόμα να βρεθούν για να ενώσουν τις φωνές τους σε μια βροντερότατη κραυγή που θα τσακίσει όσους μας τσαλαπατούν καθημερινά!

Όμως ξέχασα, ο Έλληνας ψηφίζει με γνώμονα την τσέπη του! Το ακούω χρόνια τώρα αυτό... Αρχικά νόμιζα πως ο ψηφοφόρος σκέφτεται πιο κόμμα θα τα πάει καλύτερα στην οικονομία, στην ανάπτυξη, στην καταπολέμηση της ανεργίας, στον πληθωρισμό, στις επενδύσεις και τις εξαγωγές, και κατόπιν αποφασίζει τι θα ψηφίσει.... Μα πόσο ανόητος ήμουν;! Όσοι ξεπεσμένοι κοροϊδεύουν εκ των τηλεοράσεων την νοημοσύνη μας αναφέροντας την συγκεκριμένη φράση, απλά υπονοούν την εξής πραγματικότητα:
Ο Έλληνας ψηφίζει ανάλογα με το ποιο κόμμα θα διορίσει τον ίδιο ή/και τα παιδιά του στο δημόσιο, ποιος θα του νομιμοποιήσει το αυθαίρετο, ποιος θα του σβήνει τις κλήσεις, ποιος θα δώσει βυσματική μετάθεση στον κανακάρη που παρουσιάστηκε στον στρατό, ποιος θα υλοποιήσει την κομπίνα να κομονήσουμε βρε αδερφέ κλπ κλπ κλπ....!!!

Μια κοινωνία ευνουχισμένη και αποπροσανατολισμένη. Με μια νεολαία που προσπαθεί να αντιδράσει μα δεν ξέρει πως. Αντιδρά λάθος συχνά. Έμαθε να παθιάζεται με λάθος καταστάσεις. Σε στημένα παιχνίδια. "Θύρα 7 ρε ΜΟΥΝΙΑ". Ποδοσφαιρικός φανατισμός, οπαδισμός, ΒΙΑ, βωμολογία και κατάντια. Αντιπαλότητες και η τακτική του διαίρει και βασίλευε: Ολυμπιακός - παναθηναϊκός, Αθήνα - Θεσσαλονίκη, Βόρεια - Δυτικά Προάστια, Πασοκ ή Νέα Δημοκρατία. Πόσο ανεγκέφαλοι είμαστε όλοι μας πολίτες και φυσικά οι πολιτικοί και τα κόμματα που επιτρέπουν και καλλιεργούν τέτοιες συμπεριφορές; Ποιος ο λόγος να καταστραφεί με σπρέι ο τοίχος της Ακαδημίας Αθηνών; Έχουμε πολλά στολίδια σαν αυτό; Έτσι θα αλλάξει το σύστημα που μας καταδυναστεύει και μας πνίγει; Έτσι αντιδρά η επαναστατική νεολαία; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΑΠΟΧΗ και πορεία διαμαρτυρίας στο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!

Πραγματικά ντρέπομαι, μα δεν το βάζω κάτω! Σίγουρα έχουμε τους πολιτικούς και τα κόμματα που μας αξίζουν ως λαός, αλλά είπαμε ότι υπάρχει πιο πέρα χρυσός και διαμάντια. Αξίζει να πολεμήσει κανείς γι' αυτά!

Αυτό που δεν αξίζει είναι η ΑΠΑΤΗ του να μην ξέρεις ποιοι είναι οι υπάρχοντες ευρωβουλευτές, τι έχουν κάνει / προσφέρει, πως λειτουργεί το ευρωκοινοβούλιο, πως επηρεάζει η Ευρωπαϊκή ένωση την καθημερινότητά μας, και παρ' όλα αυτά να πας να ψηφίσεις έχοντας συγκρατίσει κάτι για ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ, κάτι για ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ και 5-6 μπούρδες ότι βουλιάζουμε!

ΛΥΠΑΜΑΙ, αλλά η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ είναι ότι τους ΠΡΕΠΕΙ. Δεν αντέχεται πια τόση ΑΠΑΤΗ, ΚΟΡΟΙΔΙΑ, ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ, ΑΠΑΞΙΩΣΗ προς όλους εμάς τους πολίτες. ΜΑΚΑΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ.

ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΜΟΧΘΟΣ ΚΑΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ, ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΤΟΠΟ; [και ας μας εχουν μαθει τα περι ψωροκώσταινας].

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΑΡΧΕΙΟ. ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ και καθενός από μας ξεχωριστά:
ΥΜΗΤΤΟΣ - ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ 01/2009
Οι πυλώνες υψηλής τάσεως περνούν δίπλα από τα σπίτια. Είναι αποδεδειγμένα καρκινογόνοι και επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία. Παρά τους για χρόνια συνεχιζόμενους αγώνες των πολιτών, τα ΚΥΤ της ΔΕΗ εξακολουθούν και γεμίζουν με καρκίνο τους περίοικους και όσους επιχειρούν να απολάυσουν μια βόλτα στον Υμηττό.
Η ελλειμματική ΔΕΗ, με τις λάθος χρεώσεις, τις προτάσεις για αυξημένα τιμολόγια και το παράνομο χαράτσι για την ΕΡΤ. Στην ΔΕΗ, όπου η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος δεν έχει τέλος, συστηματικά ξεχνούν τα φώτα ανοιχτά τις ώρες τις ημέρας, μα παραμένουν σβηστά το βράδυ... Σε κάποιες περιπτώσεις τα φώτα είναι ανοιχτά για πολλά 24ωρα συνεχόμενα! Αλλά δεν τρέχει τίποτα! Αφού πληρώνουν οι Έλληνες και κυρίως αφού υπάρχει ΑΤΙΜΩΡΗΣΊΑ σε αυτή την χώρα!!!!!
Νεκροταφείο Βούλας Φεβρουάριος 2009. Τάφοι δίπλα σε απορριματοφόρα. Η ταπείνωση του νεκρού. Η φρικιαστική μεθοδος των εκταφών... Η εμπορευματοποίηση του θανάτου. Γιατί χρειάζεται μια περιουσία για να πεθάνει κανείς; Ποιος ανέχεται την μαφία των τάφων [κοράκια, καντηλανάφτες, παπάδες]; Τι θα γίνει τελικά με το δικαίωμα του πολίτη στην κάυση;
Αθήνα - Πλάκα Ιανουάριος 2009. Άστεγος καπνίζει. Ένας από τους πολλούς αυξανόμενους αστέγους. Τόσα χρόνια σαν να μην υπάρχουν, φαντάσματα ανάμεσά μας. Κράτος πρόνοιας; Κοινωνική Αλληλεγγύη; Σοσιαλισμός και μεσαίος χώρος ή μήπως κομμουνισμός και αριστερα;;;
Λεωφόρος Βουλιασμένης, Μάιος 2009. Καμμένο αυτοκίνητο. Ένα από τα πάμπολλα που καταστρέφεται σε κάποιο από τα χιλιάδες τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα που δεν ξέρει να οδηγάει. Που οδηγάει με ψευτοτσαμπουκα και ηλίθια μαγκιά. Που κάνει φιγούρα και δεν σέβεται τίποτα. Ποια γρίπη των χοίρων, η μάστιγα της χώρας αυτής είναι οι σκοτωμοί από τροχαία. Φυσικά τα κανάλια προβάλλουν μόνο ότι τους γουστάρει / συμφέρει... Τα κόμματα και το κράτος τι έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια;
Εθνική οδός - Μεταμόρφωση, συμβολή με αττική οδό.
Ανήμερα πρωτομαγιάς, διόδια Αθηνών Λαμίας...
Εικόνες βαλμένες στο πετσί μας. Καθημερινές. Ποιος "κερατάς νοιάζεται ή κάνει κάτι αποτελεσματικό για την καθημερινότητά μας; Ποιοι έχουν το θράσος να ζητούν την ψήφο μας;
Λεωφόρος Συγγρού - Σεπτέμβριος 2008. Εγκαίνια και πρώτες μέρες λειτουργίας καταστήματος ηλεκτρικών Saturn. Στην άναρχη Ελλάδα αυτό σήμαινε ένα ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΟ αλλαλουμ στους γύρω δρόμους, έναν πανικό άνευ προηγουμένου και μια ταλαιπωρία ανείπωτη! Όποιος το έζησε θα καταλάβει...
Πλατεία Ομονοίας 2007.
Σε ένα από τα περίπτερα του άλλωτε κέντρου της χώρας παρατηρεί κανείς να πωλούνται ΔΟΝΗΤΕΣ. Μετά τα πρεζάκια που είχαν κατακλυσει την περιοχή και τους λαθρομετανάστες, άρχισε η εποχή του ΣΕΞ. Σαπίλα και παρακμή απροκάλυπτα. Οι Αθηναίοι διώκονται από την ίδια τους την πόλη. Οι Έλληνες ψηφίζουμε την Καταστροφή μας!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ:
ΑΠΟΧΗ στις Ευρωεκλογές στις 07/06/09
και πορεία
διαμαρτυρίας στο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!


απο τον Απο μηχανής Θεό

ΣΧΟΛΙΟ
Το βρήκαμε λίγο ετεροχρονισμένα ... αλλα αξίζει τον κόπο !!
Τουλάχιστον για να συνειδητοποιήσουμε πόσο γκα-γκάν χώρα είμαστε ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου