Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

SIEMENS - Ελλας-Γερμανία συμμαχία !!!...

Ελεύθερος ο Βουρλούμης μετά την απολογία του για τις συμβάσεις με Siemens

24 Ιουλίου 2009, 16:04

της Βασιλικής Κόκκαλη

Ελεύθερος, χωρίς τη επιβολή περιοριστικών όρων αναχώρησε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων ο Παναγής Βουρλούμης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ. Ο κ. Βουρλούμης βρέθηκε σήμερα ενώπιον της 2η τακτικής ανακρίτριας για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις υπερτιμολογημένες συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης που υπέγραψε ο Ουρανισμός με τη Siemens και άλλες εταιρείες. Ελεύθεροι χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ που μαζί με τον κ. Βουρλούμη κατηγορούνται ότι από την υπογραφή των συμβάσεων αυτών ζημίωσαν τον Οργανισμό κατά 54 εκατ. ευρώ.

Στην απολογία του ο κ. Βουρλούμης υποστήριξε ότι οι επίμαχες συμβάσεις ήταν συμφέρουσες για τον οργανισμό και αφορούσαν ήδη δεδουλευμένες υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης της προηγούμενης διοίκησης του ΟΤΕ τα έτη 2003 και 2004.

ΘΕΜΑ

Την Κυριακή θα απολογηθεί ο πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ.

Την Κυριακή θα οδηγηθεί εκ νέου στον τέταρτο ειδικό ανακριτή που ερευνά της υπόθεση της Siemens κ. Ζαγοριανό ο Γιώργος Σκαρπέλης, έπειτα από τη νέα 48ωρη προθεσμία που έλαβε.

Ο πρώην αναπληρωτής διευθ. σύμβουλος του ΟΤΕ συνελήφθη την περασμένη Τρίτη λίγα λεπτά μετά την αποφυλάκισή του (με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών) από τις φυλακές Κορυδαλλού -και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο έπειτα από αδιαθεσία που είχε αισθανθεί- κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροδοκία.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου