Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009

Χοντρη κλεψιά και απάτη απο τις Τράπεζες, σε συνεργασία με τον Κουρασμένο !!

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΚΑΚΑ ΤΟΝΕ ΛΕΝΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΑΛΛΑ ΘΑΡΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ...

ΚΥΤΤΑ ΡΕ ΤΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝΕ ... ΚΑΙ ΜΕΣ'ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ... !!!

Enet

Χαριστική χορήγηση ρευστότητας από την ΕΚΤ προς τις τράπεζες άνω των 50 δισ. ευρώ καταλογίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνης.

Σε ερώτηση που κατέθεσε χθες προς τον υπουργό Οικονομίας, αναφέρει ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο οι τράπεζες δανείζουν το Ελληνικό Δημόσιο με επιτόκιο τουλάχιστον 5%, και στη συνέχεια τα ομολόγα αυτά τα καταθέτουν ως εγγύηση στην ΕΚΤ για την παροχή ρευστότητας με επιτόκιο 1%. Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρει, οι τράπεζες που προκάλεσαν την κρίση κερδίζουν ακόπως και χαριστικά, στο όνομα της κρίσης και χωρίς κανένα ρίσκο, αμύθητα ποσά. Ο ίδιος επισημαίνει ότι η ρευστότητα που απέκτησαν με αυτές τις διαδικασίες οι τράπεζες από την ΕΚΤ έχει ξεπεράσει τα 40 δισ. ευρώ, ενώ τα χαριστικά κέρδη τους, από την πηγή αυτή μπορεί να ξεπερνούν τα 1,6 δισ. ευρώ.

Ο αρμόδιος υπουργός ερωτάται αν σκέπτεται η κυβέρνηση να διεκδικήσει άμεσα τη δυνατότητα της ΕΚΤ να καλύπτει χρηματοδοτικές ανάγκες των κρατών-μελών, ιδιαίτερα εκείνων που πιέζονται από υψηλά επιτοκιακά περιθώρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου