Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ - Μπουρμπούλια, Ηλία, Γιοσάκης, Καλούσης κλπ κλπ

Στο παρον μπλογκ υπενθυμίζουμε οτι εκτίθενται οι ΛΑΜΟΓΙΕΣ των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ και ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΩΝ, σε μια προσπάθεια να υπάρξει καταγραμμένο το λεύκωμα της λαμογιάς -που δεν είναι λεύκωμα αλλα μαυροπίνακας- σε ένα ψηφιακό -στην περίπτωση μας- αρχείο, ενω όλες οι αναρτήσεις μας φυλάγονται και σε μορφη χαρτιού ώστε κάποτε να βγει και σε βιβλίο πρώτα ο Θεος ...
Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι σε ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΜΙΑ ΛΑΜΟΓΙΆ, μικρη ή μεγάλη δεν έχει σημασία, αυτο για να μην υπάρχει μπέρδεμα σε σας τους αναγνώστες με τόσο όγκο αναρτήσεων. Το μόνο που δεν μπορούμε προς το παρόν να φτιάξουμε είναι η χρονολογική τακτοποίηση των λαμογιών, που όμως απο τις
ετικέτες μπορείτε εύκολα να βρείτε και απο την αναζήτηση στο blog πάνω αριστερά στη σελίδα !!


Ας δούμε τώρα και θυμηθούμε το ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ που τάραξε τη χώρα τη χρονιά του 2003, όταν άρχιζε να τρίζει ο θρόνος της Σημιτο-Τσουκατο-παρέας ...
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, αγαπημένο παιδι τής Μητσοτακο-οικογένειας, σε ρόλο εκκαθαριστή, ντέτεκτιβ, εισαγγελέα, ανακριτη και αστυνομικού και ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ασφαλώς, μας βοηθάει σε αυτη την κατεύθυνση ...



Zougla.gr

Βαριές καταδίκες για το παραδικαστικό

Η δεύτερη πράξη μιας πολύκροτης υπόθεσης στην οποία πρωτοστάτησαν οι εκπομπές «Ζούγκλα» και «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, μόλις ολοκληρώθηκε με την καταδίκη σε βαριές ποινές κάθειρξης των πρωταγωνιστών (όσων συνελήφθησαν) του παραδικαστικού κυκλώματος.

Θα υπάρξουν και άλλες πράξεις, αφού εκκρεμεί η υπόθεση Μαντούβαλου και κυρίως εξακολουθεί να παραμένει ελεύθερη μία από τις «ιέρειες» του «κυκλώματος», η δικαστής Τόνια Ηλία.

Το κύκλωμα είχε πλοκάμια παντού και πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως πολλές από τις παραφυάδες του δεν έχουν εντοπιστεί ή ενδεχομένως να προστατεύονται από ισχυρά κέντρα. Μετά και τη σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:

Στις φυλακές Κορυδαλλού και πάλι οδηγούνται οι πρώην δικαστές Ευάγγελος Καλούσης και Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 20 χρόνων και 2 μηνών ο πρώτος και 12 χρόνων η δεύτερη, χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή τους.

Σε 6ετή κάθειρξη καταδικάστηκε ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου. Ο συνήγορός του, Δημήτρης Τσοβόλας δήλωσε πως με την απόφαση του δικαστηρίου, που έκρινε αθώο τον πελάτη του για τις 4 από τις 5 κατηγορίες, επιβεβαιώθηκε πως κάποιοι ενεργούσαν με βάση τη σκοπιμότητα σε βάρος της νομιμότητας.



Για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους οι ποινές φυλάκισης έχουν ως εξής:

- 2 χρόνια, ο επιχειρηματίας Αντώνης Γεωργίου

- 4 χρόνια και 1 μήνας, ο επιχειρηματίας Σωτήρης Κρητικός

- 4 χρόνια και 6 μήνες, ο επιχειρηματίας Ευστράτιος Βαληράκης

- 4 χρόνια, ο πρώην σύζυγος της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια, Θωμάς Αμαριανός

Οι τελευταίοι πέντε καταδικασθέντες άσκησαν έφεση κατά της απόφασης.

Το ιστορικό των αποκαλύψεων

Όπως άλλωστε προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο όρος «παραδικαστικό» δεν απηχεί την ακριβή εικόνα της κατάστασης, αν δεν απαλύνει τις εντυπώσεις ως κάτι ξεχωριστό, αφού οι συλληφθέντες, οι παραπεμφθέντες και οι αποπεμφθέντες, αποτελούσαν σάρκα εκ της σαρκός του δικαστικού σώματος.

Αν ανατρέξει κανείς στην ατζέντα των εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου θα ανακαλύψει όλη την αλυσίδα των αλληλοεξαρτώμενων αποκαλύψεων.

Α) Υπόθεση Γιοσάκη που παρεμβαίνει στον δικαστή Λαμπρινόπουλο, υποδυόμενος Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Β) Την υπόθεση του δικαστικού Λεωνίδα Στάθη.

Γ) Την υπόθεση «Κλοπόνιν» από την οποία ήλθε στην επιφάνεια ο βίος και η πολιτεία της Τόνιας Ηλία.

Δ) Υπόθεση Καλούση με όλες τις παραμέτρους της.

Ε) Υπόθεση Μπουρμπούλια.



Αθώος ο Νικολακόπουλος

Η δίκη αφορούσε στο σκέλος της δικογραφίας σχετικά με δωροδοκίες και επενδύσεις βρώμικου χρήματος στο χρηματιστήριο, καθώς και σε κρουαζιέρα των δύο πρώην δικαστικών λειτουργών με κότερο επιχειρηματία του οποίου χειρίζονταν υποθέσεις.

Ανάμεσα στα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκαν οι εφτά εμπλεκόμενοι περιλαμβάνονται η δωροδοκία, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η κατάχρηση εξουσίας και η απόπειρα εκβίασης.

Αθώοι, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, είναι ο δικηγόρος, Γιώργος Νικολακόπουλος και ο καπετάνιος του σκάφους με το οποίο έκαναν κρουαζιέρα οι Ε. Καλούσης και Κ. Μπουρμπούλια, Βάιος Ευαγγελόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου