Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

15 εκ.ευρώ αναζητά ο ΕΟΤ

για να αποπληρώσει χρέη διαφημιστικών καταχωρήσεων σε διεθνή ΜΜΕ.

Περίπου 15 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο υπολείπεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, περιμένει η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κυρία Αντζελα Γκερέκου προκειμένου να ξεκινήσει τη σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) προς τα ξένα μέσα ενημέρωσης.
Στις αρχές του Ιανουαρίου αναμένεται επίσης να ανακοινώσει ορισμένες..διορθωτικές κινήσεις για την προβολή της χώρας κατά τη νέα χρονιά.
Ο χρόνος πιέζει όμως και για την περιστολή των δαπανών στον τουρισμό- με τον προϋπολογισμό ήδη να έχει περιοριστεί κατά 20% (από 70 εκατ. ευρώ περίπου στα 50 εκατ. ευρώ)-, αρχής γενομένης με το κλείσιμο του ενός τρίτου των γραφείων εξωτερικού του ΕΟΤ. Για την επιλογή των γραφείων που θα διακοπεί η λειτουργία τους, ανάμεσα στα 29 που υπάρχουν σήμερα, πρόκειται να εκπονηθεί άμεσα μελέτη ανταποδοτικότητάς τους, όπως σημείωσε η κυρία Γκερέκου σε συνάντησή της χθες με δημοσιογράφους, ενώ σε χώρες στις οποίες λειτουργούν και γραφεία και παραρτήματα μελετάται το ενδεχόμενο της συγχώνευσής τους.
Η αναδιάρθρωση των γραφείων εξωτερικού του ΕΟΤ περιλαμβάνει τόσο τα λειτουργικά κόστη όσο και το προσωπικό τους, αφού σύμφωνα με πληροφορίες το 2009 δαπανήθηκαν για αυτά συνολικά 15 εκατ. ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι δαπάνες διαφήμισης και προβολής, κόστος που για το 2010 υπολογίζεται να αυξηθεί στα 17 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2009/12/15.html#ixzz0cXPnCwsb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου