Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Έσβησαν πρόστιμα 5,5 δισ. από την εταιρεία του σκανδάλου των ομολόγων!

Με απόφαση-σκάνδαλο της ΦΑΕ Αθηνών, η Εφορία «έσβησε» το 2008 πρόστιμα ύψους 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ που είχαν επιβληθεί στην Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, την εταιρία των κυρίων Σημαιοφορίδη και Πρινιωτάκη που πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο της πώλησης δομημένων ομολόγων στο ΤΑΕΔΥ (σσ: καλά διαβάσατε, πεντέμισι δισεκατομμύρια από μία και μόνο επιχείρηση που, εάν η χώρα μπορούσε να δανειστεί από τις ΗΠΑ και την Άπω Ανατολή, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα πανηγύριζε!).

Την υπόθεση που βρίσκεται ήδη υπό εισαγγελική έρευνα αποκάλυψε στη Βουλή το βράδυ της Τετάρτης ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, λέγοντας ότι το πρόστιμο είχε επιβληθεί στην εταιρία στις 29 Οκτωβρίου του 2007, για φορολογικές παραβάσεις. Κατέθεσε μάλιστα και έγγραφο της νομικής υπηρεσίας της ΦΑΕ Αθηνών που έκρινε ότι η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Χρηματιστηριακή «προσέφυγε εμπρόθεσμα» κατά της απόφασης και γι' αυτό καταπίπτουν τα πρόστιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 5,5 δισ. ευρώ ήταν προσαυξήσεις και πρόστιμα που είχαν επιβληθεί για την βεβαίωση παραβάσεων.

«Σιγή» αξίας 5,5 δισ. ευρώ

Πέρα από την οικονομική διάσταση του θέματος και το «σκάνδαλο» της διαγραφής τέτοιων εξωφρενικών προστίμων (που προφανώς δεν θα μπορούσε ποτέ να καταβάλει οποιοσδήποτε έλληνας πολίτης), νομικοί και πολιτικοί κύκλοι συνέδεαν την αποκάλυψη με το γεγονός ότι ο κύριος Πρινιωτάκης απετέλεσε κεντρικό πρόσωπο και μάρτυρα στο σκάνδαλο των ομολόγων.

Ίσως όχι τυχαία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η χρονική στιγμή που επιλέγεται (λίγο πριν τη συζήτηση για τη ανοίξει η συζήτηση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή για το σκάνδαλο των ομολόγων) ενδεχομένως να έχει στόχο να «απασφαλίσει» έναν βασικό μάρτυρα που, όπως διαφάνηκε στην πρώτη κατάθεσή του στον κ.Ζορμπά, γνώριζε πολλά για την υπόθεση αλλά, όπως δείχνει η συγκεκριμένη ρύθμιση, έτυχε ειδικής μεταχείρισης σε μια ευαίσθητη περίοδο της πολιτικής ζωής της χώρας.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου