Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΓΑΛΑΖΙΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΣΤΗΝ "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ" ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ...

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

Ρεπορτάζ : Γιώργος Πίκουλας
(από το Έθνος)

Βόμβα μεγατόνων έσκασε χθες στη Βουλή ενός ακόμα «γαλάζιου» σκανδάλου με τη διαγραφή, στις 10 Απριλίου του 2008, από τον προϊστάμενο της εφορίας της Αθήνας (ΦΑΕΕ Αθηνών) χρέους 5,5 δισ. ευρώ της εταιρείας Ακρόπολη Χρηματιστηριακή. Η εν λόγω εταιρεία, στην οποία φαίνεται πως η κυβέρνηση της ΝΔ ανέλαβε να παράσχει φορολογική... διευκόλυνση, ήταν από τους βασικούς εμπλεκόμενους... στην πολύκροτη υπόθεση των δομημένων ομολόγων με τις επισφαλείς επενδύσεις σε δομημένα ομόλογα δεκάδων ασφαλιστικών ταμείων. Εν μία νυκτί και τη στιγμή που η χώρα βρισκόταν στο μέσο της τεράστιας οικονομικής δίνης, με μόνο μία υπογραφή διαγράφηκαν πρόστιμα 5.511.351.867 ευρώ της συγκεκριμένης χρηματιστηριακής εταιρείας.
To όνομά της έκανε γνωστό ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης κατά τη χθεσινή συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής επί του ισολογισμού και απολογισμού του κράτους για το 2008, μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ. Κουσελά, ο οποίος ......επικαλέστηκε στοιχεία της έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Ο υφυπουργός περιορίστηκε να πει ότι για την υπόθεση έχει επιληφθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ τόνισε ότι λεπτομέρειες θα είναι σε θέση να δώσει κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Σώματος.
Ενδεικτικό πάντως του μεγέθους του σκανδάλου είναι το γεγονός ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν πίστευαν στα μάτια τους για το ύψος του προστίμου που διαγράφηκε και μέτραγαν πολλές φορές τα... μηδενικά για να το επιβεβαιώσουν.
Το τεράστιο αυτό πρόστιμο επιβλήθηκε στην «Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ» μέσα στο πρώτο εξάμηνο το 2007 και αφορούσε εικονικές συναλλαγές ύψους 2,5 δισ. ευρώ της συγκεκριμένης χρηματιστηριακής εταιρείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιούνιο του 2007 επιβλήθηκε στην εταιρεία ισόποσο πρόστιμο με συνέπεια μαζί με τους τόκους το συνολικό χρέος της να φτάσει στα 5,5 δις ευρώ.
Οπως προκύπτει ωστόσο από την εσωτερική αλληλογραφία του υπουργείου Οικονομικών, η απόφαση της διαγραφής του χρέους λήφθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Υποθέσεων, μετά από σχετική προσφυγή που κατέθεσε η Χρηματιστηριακή εταιρεία, η οποία σύμφωνα με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «είναι καταφανέστατα τυπική προκειμένου να δοθεί το «πάτημα» για τη φορολογική ασυλία που ακολούθησε και η οποία μόνο με την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας μπορεί να δόθηκε».
Εξηγήσεις
Κι ενώ και άλλοι βουλευτές που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση της επιτροπής [Κ. Γείτονας (ΠΑΣΟΚ), Κ. Αϊβαλιώτης (ΛΑ.Ο.Σ.) και Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ)] ζητούσαν εξηγήσεις προς πάσα κατεύθυνση για τη διαγραφή του προστίμου, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών επί ΝΔ, Ν. Λέγκας, δήλωσε άγνοια για το θέμα. Θα πρέπει, δε, να σημειωθεί ότι την επίμαχη περίοδο της διαγραφής του προστίμου, υπεύθυνος για τα φορολογικά ήταν ο υφυπουργός Α. Μπέζας και υπουργός Οικονομικών ήταν ο Γ. Αλογοσκούφης.
ΓΙΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Η υπόθεση στη Δικαιοσύνη
Στη Δικαιοσύνη βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση του προστίμου των 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που επέβαλε η ΦΑΕΕ Αθηνών στη χρηματιστηριακή εταιρεία «Ακρόπολη», η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων. Υπενθυμίζεται ότι η ΦΑΕΕ Αθηνών είχε επιβάλει πρόστιμο 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και στη συνέχεια θεώρησε ότι είχε παρέλθει άπρακτη η προθεσμία της προσφυγής της «Ακρόπολης» στη Δικαιοσύνη.
Η «Ακρόπολη Χρηματιστηριακή» υποστήριξε ότι η προσφυγή ήταν εμπρόθεσμη. Η υπόθεση κατέληξε στη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων, η οποία με το έγγραφο 1033212/1866/ΔΕ-Α της 19ης Μαρτίου του 2008 έκρινε εμπρόθεσμη την προσφυγή και διέταξε τη ΦΑΕΕ Αθηνών να διαγράψει το χρέος.
Η απόφαση έγινε εκτελεστή στις 10 Απριλίου του 2008, με αποτέλεσμα το χρέος να διαγραφεί προσωρινά έως ότου αποφασίσει τελεσίδικα η Δικαιοσύνη.
ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ
Στοιχεία - σοκ για τη φορολογική ασυλία
Εντυπωσιακά, όσο και ενδεικτικά της... διόγκωσης της «γαλάζιας» φορολογικής ασυλίας είναι τα στοιχεία της έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Σύμφωνα με αυτά, υπήρξε τεράστια αύξηση των διαγραφέντων προστίμων από το 2005 σε σχέση με το 2008.
Συγκεκριμένα το 2005 τα πρόστιμα που διαγράφηκαν έφταναν τα 767 εκατομμύρια ευρώ, το 2006 το 1 δις 783 εκατομμύρια ευρώ, το 2007 τα 3 δις 519 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2008 εκτινάχθηκαν στα 6 δις ευρώ (αύξηση κατά 73%), από τα οποία -όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση- «τα 5,5 δις αφορούσαν πρόστιμα σε βάρος ενός και μόνο οφειλέτη του Δημοσίου».

http://fimotro.blogspot.com/

ΤΟ FAKEBOOK ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΡΧΗ ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤHΣΗ ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ !!
ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ -ΜΕΓΑΛΟ- ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ "ΕΠΕΝΔΥΣΕ" ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟ 2005 ΚΑΙ 2006 ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΩΝ : ΜΑΝΩΛΗ, ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ, ΚΥΡ ΝΙΚΟΥ, ΜΑΣΤΡΟ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΚΥΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ...

ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΣΚΑΛΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΕΙΤΕ ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΤΕ ΦΟΡΟ, ΕΙΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ...
(ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΙ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΠΙΑ ΣΕ ΑΥΤΑ !!!)

Η 2Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ EDIT ΤΟΥ BLOGSPOT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου