Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Σε διαθεσιμότητα τέσσερις υπάλληλοι του «Υποδομών».Κατηγορούνται για υπόθεση διαφθοράς...

Ο Δημ. Ρέππας θα εισηγηθεί να τεθούν σε αργία ...
Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τέσσερις υπάλληλοι του υπουργείου Υποδομών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση διαφθοράς. Σύμφωνα με το υπουργείο, θα εξαντληθούν όλες οι διοικητικές ενέργειες για την απόδοση ευθυνών, ενώ ανακοινώθηκε ότι υπουργός, Δημήτρης Ρέππας, θα εισηγηθεί να τεθούν οι εν λόγω υπάλληλοι σε αργία. Έχει ήδη διαταχθεί η διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Ο υπουργός Υποδομών, Δημ. Ρέππας Ο υπουργός Υποδομών, Δημ. Ρέππας Την υπόθεση έφερε στο φως ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ο οποίος σημειώνει σε έκθεσή του, ότι η λειτουργία της...

Διεύθυνσης Δ13 της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων ήταν "ιδιαίτερα προβληματική" , την περίοδο που προΐστατο σε αυτήν, ο νυν Γενικός Διευθυντής Τεχνικής Υποστήριξης και Λοιπών Έργων. Στην έκθεση τονίζεται πως "το καθεστώς που επικρατούσε στις Εγκρίσεις Τύπου - Ταξινομήσεις των Μηχανημάτων Έργων χαρακτηρίζεται από αδιαφάνεια, αυθαιρεσία και πολλαπλές παρανομίες".

Οι φάκελοι των υποθέσεων των πειθαρχικών διώξεων θα διαβιβαστούν στα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια για την εκδίκασή τους.

Το υπουργείο έχει προχωρήσει σε ενέργειες, ώστε να ανακληθούν οι επίμαχες αποφάσεις των τεσσάρων υπαλλήλων. Παράλληλα, η Διεύθυνση Δ13 θα υποβάλει προτάσεις προς την πολιτική ηγεσία, προκειμένου να εξεταστουν μέτρα, ώστε να απλουστευθεί η διαδικασία έγκρισης τύπου μηχανημάτων έργων και να περιοριστεί η δυνατότητα εκμετάλλευσης των κενών της νομοθεσίας.
enet.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου