Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

ΝΕΟ ΑΣΦΑ-ΛΗΣΤΡΙΚΟ : Ολοι θα συμβάλουν εκτος τους Βουλευτές !!!

Προκαλούν πάλι την κοινωνία: 'Αθικτα όλα τα προνόμια ασφάλισης των βουλευτών

- Από το Ασφαλιστικό θίγονται όλοι οι έλληνες πολίτες εκτός των βουλευτών
- Με 8 χρόνια στη Βουλή παίρνουν σύνταξη 1.400 ευρώ
- Μπορούν να παίρνουν ακόμα και 3 ολόκληρες συντάξεις από τις άλλες επαγγελματικές τους δραστηριότητες

Το νέο ασφαλιστικό θίγει όλους τους έλληνες πολίτες εκτός των βουλευτών. Η απόφαση να διατηρηθούν τα προνόμια των βουλευτών προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και δημιουργεί πολίτες δυο κατηγοριών. Τους προνομιούχους που είναι βεβαίως οι βουλευτές και τους μη προνομιούχους που είναι όλοι οι υπόλοιποι έλληνες πολίτες.

Την ώρα που τα όρια ηλικίας αυξάνονται, την ώρα που ακόμα και αν ένας πολίτης δουλεύει όλη του την ζωή και πληρώνει τεράστια ποσά σε εισφορές και σε ανταπόδοση θα παίρνει μικρότερη σύνταξη απ' όσο υπολόγιζε, οι πατέρες του έθνους φρόντισαν για ακόμα μια φορά να πέσουν στα μαλακά.

Ενας βουλευτής μπορεί με δυο θητείες στην Βουλή, δηλαδή με 8 χρόνια (που μπορεί να είναι και λιγότερα γιατί οι πρόωρες εκλογές είναι συνήθης κατάσταση στην χώρα μας) να πάρει σύνταξη 1400 ευρώ !!!

Αυτό δεν άλλαξε στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και γιατί ν' αλλάξει αφού οι νομοθέτες είναι αυτοί που κρατούν και το μαχαίρι αυτοί και το καρπούζι.

'Ετσι, με 2 τετραετίες ο βουλευτής παίρνει σύνταξη που ξεκινάει από 1.400 ευρώ η χαμηλότερη και ανάλογα με τις θητείες μπορεί να φτάσει και το 80% της βουλευτικής αποζημίωσης που είναι 6.190 ευρώ.

Η πρόκληση όμως δεν σταματάει εδώ। Αν αναλογιστεί κανείς οτι ένας βουλευτής πριν ασχοληθεί με την πολιτική ή και κατά την διάρκεια μπορεί να ασκεί και άλλη επαγγελματική δραστηριότητα ή δραστηριότητες, μπορεί να οδηγηθεί στο συμπέρασμα οτι ο άνθρωπος αυτός μπορεί να βρεθεί να παίρνει έως και τρείς συντάξεις !

ΝewsIt

Τρεις συντάξεις όπως ο "καυμένος" ο Μητσοτάκης που παίρνει τουλάχιστον εδω και 25 χρόνια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου