Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Αποκαλυπτικό "Παρασκήνιο" για τις μίζες σε πολιτικά πρόσωπα.

http://www.paraskhnio.gr
Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Η Αλέκα Παπαρήγα προφήτευσε, την περασμένη Δευτέρα, την ώρα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ότι «κάποιους θα τους κλείσουν φυλακή για μίζες και διαφθορά πολιτικών στα σκάνδαλα». Ο Σήφης Βαλυράκης, πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens, είπε ότι υπάρχουν πολύ σοβαρά στοιχεία για χρηματισμό πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Siemens και από τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας.

Το MEGA στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων έκανε λόγο για προανακριτική επιτροπή στο σκάνδαλο Βατοπεδίου και προσδιόρισε και πολιτικούς. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, είπε την Τρίτη στη Βουλή ότι θα αλλάξει ο νόμος για τις ευθύνες πολιτικών και για τα ανακριβή «πόθεν έσχες». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, είπε την Τρίτη το μεσημέρι ότι θα συγκροτηθεί η Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι και πώς λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία.

Η κίνηση αυτή ίσως να συνδυάζεται με παράλληλη κίνηση στη Γερμανία, όπου απειλείται η συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για να ερευνήσει η γερμανική Βουλή ποιοι Γερμανοί συνεργάστηκαν με Ελληνες, ώστε να πλαστογραφηθούν στοιχεία και να μπει η Ελλάδα ξυπόλητη στη Νομισματική Ενωση. Μη λησμονούμε ότι αυτή η είσοδος έγινε επί Κώστα Σημίτη και κάποιοι τότε εξήραν την προσφορά του κ. Σπύρου Σημίτη στην είσοδο της χώρας μας στην ΟΝΕ. Αυτές ήταν οι κύριες πλευρές των εξελίξεων στον τομέα των σκανδάλων.

ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΝ ΟΧΕΤΟ…

Εμείς, από την πλευρά μας, πιστοί στην τολμηρή έρευνα και στην παρουσίαση πραγματικών στοιχείων, φέρνουμε σήμερα στο φως δύο ντοκουμέντα, που είναι ικανά να τραβήξουν το καπάκι του τεράστιου οχετού που λέγεται «ελληνικές μίζες» και να πνίξουν τη χώρα με ευθύνες και αναθυμιάσεις. Και αυτά είναι μόνο η αρχή μιας μεγάλης ερευνητικής προσπάθειας, στην οποία θα αποκαλύψουμε ντοκουμέντα που οδηγούν κατευθείαν στα μαύρα ταμεία πολιτικών και άλλων στελεχών. Στο σημερινό ρεπορτάζ υπάρχουν δύο πλευρές. Τα ντοκουμέντα του μαύρου χρήματος και το «καλημέρα» στον απολύτως διεφθαρμένο χώρο της υγείας, όπου ένας υπουργός (πρώην σήμερα) πέτυχε ένα μεγάλο λαβράκι, από το οποίο τσέπωσε ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 10 εκατομμύρια ευρώ. Από ένα μόνο… λαβράκι! Ηταν φαίνεται …λαβράκι ατλαντικού, γιατί αυτά, λέει, είναι τα πιο ζουμερά! Ακόμα δε καλύτερα, αν είναι και …βιολογικά!

Στο …ορντέβρ, λοιπόν, της αποκαλυπτικής έρευνας που αρχίσαμε: Τα «πρώτα» ντοκουμέντα είναι δύο έγγραφα που αφορούν έναν μεγάλο πρωταγωνιστή ενός από τα τεράστια σκάνδαλα που απασχολούν σήμερα τη χώρα σε επίπεδο Εξεταστικών Επιτροπών που λειτουργούν και πρόκειται να λειτουργήσουν. Είναι δύο έγγραφα που οδηγούν σε δύο Off Shore εταιρείες στην Κύπρο. Στις δύο εταιρείες, ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου, ο οποίος είναι έντονα πολιτικό πρόσωπο, έχει αποθηκεύσει ούτε μισό, ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 11 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό δεν μπορεί να προέρχεται σε καμία περίπτωση από άλλη αιτία πέραν της μίζας, γιατί το πρόσωπο αυτό δεν μπορούσε να έχει -λόγω της ιδιότητάς του και των ατομικών χαρακτηριστικών του- άλλη περιουσία και εισπράξεις.

ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΓΙΑ… ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Πέραν αυτού, οι πληροφορίες μας είναι απολύτως ακριβείς και αναφέρουν ότι το ποσό αυτό έχει δοθεί στο στέλεχος ως αντάλλαγμα για την επί σειρά ετών προσφορά μεγίστων υπηρεσιών στη «διεκπεραίωση» του σκανδάλου. Το πρόσωπο αυτό είναι γνωστό στον κόσμο της μίζας ως «Κύριος Φ». Το όνομά του προέκυψε ως «πρωταγωνιστής» του σκανδάλου, αλλά έως σήμερα δεν υπήρξε το παραμικρό ντοκουμέντο εναντίον του. Τα δύο «απόλυτα ντοκουμέντα» είναι αυτά που δημοσιεύουμε σήμερα στο «Π» και είναι βέβαιο ότι αυτά τα αγνοεί ο πολιτικός κόσμος στο σύνολό του, αν και είμαστε επίσης απολύτως βέβαιοι ότι ορισμένα στελέχη του πολιτικού κόσμου, και ιδιαίτερα σχετιζόμενοι με τα υπουργεία Οικονομίας - Οικονομικών, τα γνωρίζουν. Τα γνώριζαν και πριν, αλλά αποφάσισαν να τα κρατήσουν μυστικά.

Κάποια στιγμή μόνο ένας κορυφαίος πολιτικός παράγων, στον οποίο κατέφυγε αυτός ο «πρωταγωνιστής» ζητώντας βοήθεια, έβαλε τις φωνές και του είπε: «Τα έκανες σκ.... από την απληστία σου και από την προσπάθειά σου να δημιουργήσεις συνενόχους. Τώρα πώς θα σε καλύψουμε;» Ο «πρωταγωνιστής» υπέδειξε τρόπους προστασίας και απείλησε ότι θα ανοίξει το στόμα του αν... Με μεγάλη προσπάθεια έως σήμερα καλύπτεται, και οι αποκαλύψεις εναντίον του έχουν ελεγχθεί ως το σημείο να είναι μόνο προφορικές και «διά της λογικής». Αυτό του επιτρέπει να δηλώνει ότι «δεν είμαι ο Κύριος Φ» και να τονίζει ότι είναι καθαρός. Αυτό έως τη στιγμή που αυτά τα δύο ντοκουμέντα θα φτάσουν στα χέρια των αρχών και εκείνες θα τα διασταυρώσουν, κάνοντας την απλή κίνηση να ανοίξουν τις δύο κυπριακές Off Shore.

«ΠΑΓΩΣΑΝ» ΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΣΕΙΣ…

Ο «πρωταγωνιστής» είναι ισχυρό πρόσωπο και έχει κινητοποιήσει και λόγω της ιδιότητάς του απίστευτο σε έκταση και σε δύναμη μηχανισμό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ισχυρό τον καθιστά τόσο το πλέγμα των πανίσχυρων προσώπων που κινούνται στο ίδιο σκάνδαλο, όσο και το τεράστιο δίκτυο πληροφοριών που είχε ο ίδιος και οι συμπρωταγωνιστές του στο σκάνδαλο. Οταν πριν από λίγο καιρό πήγαν να τον στριμώξουν, απάντησε σε μεγάλο πολιτικό πρόσωπο που έπαιζε ρόλο μεσολαβητή: «Αν με στριμώξουν παραπάνω, θα αρχίσω να ανοίγω φακέλους. Πρώτος θα είναι ο κορυφαίος υπουργός που από ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ εταιρεία πήρε 10 εκατομμύρια ευρώ για μια μεγάλη δουλειά που της έκανε». Στο σημείο αυτό πάγωσαν και οι εναντίον του κινήσεις.

Ο «πρωταγωνιστής» και το σκάνδαλο δεν είναι μονοσήμαντο αλλά πολυσήμαντο. Εχει τεράστιο ενδιαφέρον και ισχυρό κέντρο στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη. Αυτό το τεράστιο ενδιαφέρον έχει οδηγήσει σε μία κούρσα προστασίας προσώπων που έχουν παίξει ρόλο σε αυτά τα μεγάλα συμφέροντα. Δεν είναι καθόλου εύκολο και καθόλου βέβαιο το αποτέλεσμα. Γιατί το σκάνδαλο αυτό έχει και «γέφυρες» που το συνδέουν και με άλλα σοβαρά σκάνδαλα και αν μία από τις γέφυρες καταρρεύσει, τότε θα καταρρεύσουν και οι άλλες. Αναφερόμαστε στον «πρωταγωνιστή» του σκανδάλου, ο οποίος έχει άμεσες και στενές διασυνδέσεις -ως ισχυρό πρόσωπο και ο ίδιος επί σειρά ετών- με πανίσχυρα πρόσωπα, τα οποία πρωταγωνιστούν σε 2-3 ακόμα κορυφαία σκάνδαλα με μεγάλες ουρές και εκτός συνόρων.

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Μάλιστα, για τα σκάνδαλα αυτά έχουν ασκηθεί διώξεις στο πρόσφατο παρελθόν για κακουργήματα οικονομικού περιεχομένου, ενώ ερευνάται επισταμένως και η αιτία θανάτου ενός σημαντικού κρίκου σε ένα από τα σκάνδαλα. Ακριβώς σε αυτό το πλέγμα σχέσεων ελπίζει ο «πρωταγωνιστής» και θεωρεί ότι αυτό που φαντάζει αδιανόητο, δηλαδή να μην του «βάλουν χέρι» στις δύο Off Shore και να τον πιάσουν με τα 11 εκατομμύρια στο ταμείο, για εκείνον είναι εφικτό. «Οπως γλύτωσαν άλλοι συνεργάτες μου ακόμα και σε σοβαρότατες υποθέσεις που θεωρήθηκαν βλαπτικές για τα συμφέροντα της χώρας, έτσι θα γλιτώσετε και μένα γιατί αλίμονό σας, αν ανοίξω του στόμα μου» διαμήνυσε ο «πρωταγωνιστής» μέσω του συνηγόρου του, ο οποίος επίσης είναι ικανότατο πρόσωπο στον χειρισμό του σοβαρού παρασκηνίου αλλά και ιδιαίτερου ειδικού πολιτικού βάρους.

Η δυσκολία που έως τώρα αντιμετωπίζει η πολιτική και δικαστική εξουσία στην αποκάλυψη της μίζας είναι η προστασία που έχει ο πρωταγωνιστής και οι συμπρωταγωνιστές του σε άλλα σκάνδαλο από τα δύο ισχυρά κέντρα στη Γερμανία και στις ΗΠΑ. Η προστασία αυτή μπορεί να εκδηλωθεί με αποκάλυψη άλλων βρομερών στοιχείων για άλλα ισχυρά πολιτικά μας πρόσωπα, τα οποία θα κάνουν το ελληνικό σκηνικό να μοιάζει με κόλαση μίζας και διαφθοράς. Ηδη, το πρώτο μήνυμα είναι ότι θα αποκαλυφθεί άμεσα ο πρώην υπουργός που από μία μόνο υπόθεση φαρμακευτικής εταιρείας πήρε 10 εκατ. ευρώ. Και δεν είναι πρώην υπουργός Υγείας...


kourdistoportokali

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου