Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Στα ελληνικά ταμεία η πρώτη δόση του δανείου

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να έχουν εισρεύσει στη χώρα μας τα πρώτα 14,5 δισ ευρώ από τον μηχανισμό της ευρωζώνης, προκειμένου να καλυφθούν οι ελληνικές δανειακές ανάγκες που λήγουν στις 19 Μαΐου.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η σημερινή κρίση είναι μόνο ελληνική κρίση», αλλά πρόσθεσε με βεβαιότητα ότι η Ελλάδα «θα την ξεπεράσει». «Η ανάπτυξη είναι ένα ερώτημα-κλειδί. γιατί η Ελλάδα αντιμετωπίζει τόση δυσκολία για να μπει σε τροχιά ανάπτυξης; Διότι έχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας», υποστήριξε ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο κ. Στρος Καν δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να εκμεταλλευθούν τη σημερινή κρίση για «να αναμορφώσουν» το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ και να ολοκληρώσουν τη νομισματική ενοποίηση.

«Το ευρώ σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί», ανέφερε ο Ντομινίκ Στρος Καν, και πρόσθεσε «εάν θέλουν μία Ευρώπη που θα προχωρήσει, εάν θέλουν μία ζώνη του Ευρώ που θα είναι επιτυχημένη», οι Ευρωπαίοι ηγέτες «θα πρέπει να ολοκληρώσουν αυτό που άρχισαν με την οικοδόμηση του Ευρώ».

«Ελπίζω ότι οι Ευρωπαίοι θα επωφεληθούν από αυτή την κρίση για να αναμορφώσουν και να ανανεώσουν το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο», ανέφερε ο Ντομινίκ Στρος Καν.

ANT1 news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου