Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΑΚΗΣ : Ο ωραίος Μπρούμελ του ΠΑΣΟΚ... ωραίος, μοιραίος και εκατομμυριούχος...


Ξεκίνησε με ένα Όπελ το '80


Από ένα Όπελ Ασκόνα στην ιδιοκτησία του, ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα το 1980 ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κατόρθωσε μέχρι τώρα να αποκτήσει - άγνωστο πως- εκτός από το γνωστό τριόροφο της Δ.Αρεοπαγίτου, διαμερίσματα στο Κολωνάκι και το Πεδίο του Άρεως και μετοχές σε εταιρίες, τη δραστηριότητα των οποίων ερευνά πλέον το ΣΔΟΕ. Στο μικροσκόπιο και οι σχέσεις με τις offshore εταιρίες

Μετά την αποκάλυψη για τη μεταβίβασης της πανάκριβης κατοικίας από offshore εταιρεία στη σύζυγο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου, τώρα το ΣΔΟΕ έρχεται να κάνει φύλλο και φτερό τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού.

Αγοραπωλησίες ακινήτων, ίδρυση εταιρειών, επενδύσεις και συναλλαγές με offshore σκιαγραφούν τις έντονες οικονομικές δραστηριότητες του Άκη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Κυριακάτικου Τύπου.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έπιασαν ως φαίνεται για τα καλά δουλειά περνώντας από μικροσκόπιο κάθε επιχειρηματική κίνηση του πολιτικού.

Ειδικότερα, ερευνώνται ο τρόπος απόκτησης των ακινήτων της οικογένειας το διαμέρισμα της κόρης του στο Κολωνάκι, οι ιδιοκτησίες στην οδό Κεφαλληνίας όπου στην ίδια τοποθεσία βρίσκεται και ένα από τα κτήρια που αγόρασε ο Εφραίμ από την Torcaso αλλά κυρίως η τριώροφη πολυκατοικία στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την οποία είχε αγοράσει το 1999 έναντι 300 εκατομμυρίων δραχμών η εταιρεία TORCASO Investments Ltd, που είχε εμπλακεί στην υπόθεση του Βατοπεδίου, καθώς είχε πουλήσει δύο ακίνητα στη μονή.

Μάλιστα, ακολούθησε έρευνα και λίγο αργότερα εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτης ο Βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας Σαχπατζίδης, ενώ το 2001, η κατοικία πέρασε στην offshore εταιρία Nobilis Internationa LLC, η οποία κατέβαλε 136 εκατομμύρια δραχμές.

Παράλληλα το ΣΔΟΕ θα περάσει από μικροσκόπιο τις επιχειρηματικές δραστηριότητες τόσο του ιδίου όσο και της κόρης του Αρετής αλλά και το εταιρικό καθεστώς συγκεκριμένων εταιρειών στις οποίες εμφανίζεται να είναι μέτοχος.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος όταν εμφανίστηκε στο πολιτικό προσκήνιο δεν είχε ούτε δεκάρα αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα στην αρχική δήλωση πόθεν έσχες ήταν ένα αυτοκίνητο Opel Ascona που ανήκε μάλιστα στη σύζυγό του, ενώ τα εισοδήματα που ανέφερε στη φορολογική του δήλωση για το 1980 ήταν 565.590 δραχμές και προέρχονταν από την κατά 10% συμμετοχή του στην κατασκευαστική Κ.Αρβανίτης και Σια ΟΕ. Παράλληλα, οι τραπεζικές του καταθέσεις δεν ξεπερνούσαν τις 200.000 δραχμές για την Ελλάδα και τα 20.000 μάρκα σε τράπεζα του Μονάχου.

Από την πλευρά του ο Άκης Τσοχατζόπουλος αρνείται τις κατηγορίες και διατυμπανίζει ότι θα απαντήσει με έγγραφα και όλα θα ξεκαθαρίσουν με διαφάνεια, ενώ δηλώνει έτοιμος να παράσχει τις απαιτούμενες εξηγήσεις τόσο στην επιτροπή διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ όσο και στις εισαγγελικές αρχές.

Τα φτωχόσπιτα


- Οροφοδιαμέρισμα 209 τ.μ στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου με θέα στην Ακρόπολη. Διαθέτει δώμα 202,21 τ.μ και υπόγειο με 8 αποθήκες.

- Διαμέρισμα 130τ.μ της συζύγου του το οποίο απέκτησε με γονική παροχή το 1990.

-Διαμέρισμα στην οδό Σικελιανού στο Παλαιό Φάληρο το οποίο παραχώρησε στην πρώην σύζυγό του μετά το διαζύγιο.

-Δύο διαμερίσματα στην οδό Κομνά Τράκα στο Πεδίον του Άρεως 142 τ.μ και 59 τ.μ αντιστοίχως.

-Εξοχική κατοικία συνολικής έκτασης 147 τ.μ στο Κόρφος Κορινθίας και

-Τρία αγροτεμάχια και το 59% της επικαρπίας δύο αγροτεμαχίων 1.276 τ.μ και 745 τ.μ αντίστοιχα




NEWS 247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου