Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Καλοκαιρινός μποναμάς (2.000 Ευρώ) για τους βουλευτές

Από την Espresso
Με εμβόλιμες συνεδριάσεις ξεκινούν αύριο στη Βουλή οι εργασίες του α’ θερινού τμήματος. Και γιατί με εμβόλιμες συνεδριάσεις; Μα γιατί χάρη σε αυτές αυξάνονται κατακόρυφα οι μηνιαίες απολαβές των βουλευτών. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι για κάθε μία έξτρα συνεδρίαση οι συμμετέχοντες λαμβάνουν περίπου 250 ευρώ επιπλέον! Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για να απουσιάσει κάποιος από αυτές τις συνεδριάσεις που σε μηνιαία βάση θα αποδώσουν 2.000 ευρώ επιπλέον στον μισθό τους, ο οποίος ακόμη και μετά τις περικοπές είναι πάνω από 6.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, κάθε εβδομάδα θα λαμβάνουν χώρα πέντε συνεδριάσεις νομοθετικής εργασίας (τρεις κανονικές και δύο εμβόλιμες). Τουτέστιν οι δύο εμβόλιμες συνεδριάσεις θα αποφέρουν 500 ευρώ την εβδομάδα, άρα 2.000 ευρώ τον μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα θερινά τμήματα της Βουλής είναι τρία, το καθένα από τα οποία απαρτίζεται από 100 βουλευτές. Το α’ θερινό τμήμα ξεκινά τις εργασίες του την Τρίτη και θα συνεδριάζει μέχρι τις 30 Ιουλίου. Το β’ θερινό θα λειτουργήσει από τις 24 Αυγούστου έως και τις 9 Σεπτέμβρη και το γ’ θερινό από τις 14 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου. Οι εξεταστικές επιτροπές για το σκάνδαλο της Siemens και τα «δομημένα ομόλογα» καθώς και η προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου θα επαναλάβουν τις εργασίες τους μετά τις 24 Αυγούστου. Από το ΠΑΣΟΚ σε κάθε τμήμα θα μετέχουν 52 βουλευτές. Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας οι μετέχοντες βουλευτές θα είναι κάθε φορά 30, από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας 7, από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό 5, από τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς 3, ενώ 3 θα είναι κάθε φορά και οι ανεξάρτητοι βουλευτές. Μέχρι πρότινος οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν περισσότεροι, αλλά μετά τις αποχωρήσεις του Φώτη Κουβέλη, του Γρηγόρη Ψαριανού, του Αθανάσιου Λεβέντη και του Νίκου Τσούκαλη μειώθηκαν αισθητά και αυξήθηκε αναλόγως το κομμάτι των ανεξάρτητων.

Συνεχίζουν να μας προκαλούν ασύστολα χωρίς κανένα δισταγμό!! Ως πότε πια;;


http://anemos5.blogspot.com/2010/07/2000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου