Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Νεο απίστευτο ρεζιλίκι !!! Ξένοι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού ένα σωρο λαλάκες...

ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΔΕΡΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ !!!
ΦΕΡΑΝΕ ΛΕΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΕΝΑΝ ΙΤΑΛΟ, ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΟΥΛΑΦ ΠΑΛΜΕ, ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΓΚΑΛΜΠΡΕΪΘ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ 10ΡΙΑ ΑΛΛΟΥΣ... ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ :

1. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

2. ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
(ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΟΝΤΡΥΝΟΥΜΕ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΙΝΔΟΥΣ, ΙΡΑΝΟΥΣ, ΣΕΝΕΓΑΛΕΖΟΥΣ ΚΛΠ ΑΦΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ... ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ;;;)



ΗΡΘΑΝ ΤΑ παπούτσια του Πολέτι. Ηταν ο τίτλος αθλητικής εφηµερίδας στα µέσα της δεκαετίας του 1970 για διάσηµο τερµατοφύλακα που είχε µεταγράψει από το εξωτερικό οµάδα του λεγόµενου ΠΟΚ µετά βαΐων και κλάδων. Στην πρώτη κιόλας προπόνηση ο «παικταράς» δεν τα πήγε καλά. Η εξήγηση που έδωσε ήταν ότι τον... στένευαν τα παπούτσια – ήθελε 48 νούµερο. Τα παρήγγειλαν στο εξωτερικό και ακολούθησε ο πρωτοσέλιδος θρίαµβος. Στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι δεν έφταιγαν τα παπούτσια. Απλώς το άλογο ήταν κουτσό. Συµπέρασµα: τα µεγάλα ονόµατα δεν κάνουν απαραιτήτως τη µεγάλη οµάδα. Η ΙΣΤΟΡΙΑ είναι διδακτική σήµερα που µαθαίνουµε ότι προσελήφθη ένας ακόµη αλλοδαπός ως σύµβουλος του Πρωθυπουργού. Δίπλα στον κανονικό οικονοµικό σύµβουλο Ηρακλή Πολεµαρχάκι – ο οποίος και έφερε σε επαφή τον Σκιόπα µε τον Γιώργο Παπανδρέου. Παρένθεση.

Επίσης ο Γιόζεφ Στίγκλιτς προεβλήθη ως πρωθυπουργικός σύµβουλος. Οπως και ο υιός Πάλµε και – ατύπως – το ίδιο συµβαίνει και µε τον υιό Γκαλµπρέιθ. Υπάρχει και η «Επιτροπή σοφών» που είχε ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο για την αναδιάταξη του κεντρικού συστήµατος διακυβέρνησης. Σηµειωτέον ότι και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και η Λούκα Κατσέλη θεωρούνται εξ οφίτσιο οικονοµικοί σύµβουλοι του Πρωθυπουργού. Και επίσης ρόλο οικονοµικού συµβούλου της κυβέρνησης έχει εκ των πραγµάτων και η τρόικα. Πολλοί σύµβουλοι παιδιά… Κλείνει η παρένθεση.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ανακοίνωση για την πρόσληψη διαπρεπούς οικονοµολόγου από τον Πρωθυπουργό επικοινωνιακά είναι χρήσιµη. Είναι ίσως κι ένα µήνυµα προς τις αγορές. Ενδεχοµένως διευρύνει και το δίκτυο των υποστηρικτών της ελληνικής προσπάθειας σε διεθνείς οργανισµούς. Αλλά από εκεί και πέρα θα ήταν σφάλµα να εκληφθεί ότι το ελληνικό πρόβληµα αντιµετωπίζεται µε συµβούλους. Αλλωστε, τι ακριβώς θα κάνει ένας τεχνοκράτης για µια χώρα της οποίας η οικονοµία, πρώτον, τελεί ήδη υπό διεθνή οικονοµικό έλεγχο και, δεύτερον, πρακτικά διευθύνεται από την τρόικα και ακολουθεί τον µονόδροµο του Μνηµονίου. Δεν µπορεί κάποιος µε διεθνές προφίλ λοµπίστα να συµβάλει στην ανάκτηση της αξιοπιστίας µιας χώρας; Μπορεί. Αλλά µόνο εφόσον υπάρχει σχέδιο, διακριτοί ρόλοι και συντονισµός. Αλλιώς η πρόσληψη θα απολήξει κίνηση εντυπωσιασµού. Προς το παρόν δεν είναι σαφές πώς εντάσσονται οι ξένοι σύµβουλοι στον πολιτικό σχεδιασµό της κυβέρνησης, σε ποια νοµική – και οικονοµική ενδεχοµένως – βάση παρέχουν τις υπηρεσίες τους και πώς οριοθετείται η σχέση τους µε το κυβερνητικό σχήµα. Με άλλα λόγια, καλοί είναι οι σύµβουλοι, αλλά τις υπογραφές τις βάζουν οι υπουργοί, που φέρουν και την ευθύνη.

ΓΙΑ ΝΑ µην εκπνεύσει µια οικονοµία δεν αρκούν δυο τρεις διάσηµοι για να της δώσουν το φιλί της ζωής. Ειδικά όταν µιλάµε για οικονοµολόγους, καιροφυλακτεί πάντα αυτό που έλεγε ο αµερικανός οικονοµολόγος Βάλτερ Χέλερ:

«Οικονοµολόγος είναι κάποιος που, όταν βρίσκει κάτι που δουλεύει στην πράξη, αναρωτιέται αν θα δουλεύει και στη θεωρία».


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=137&artid=4587896

Και ξένοι, σύμβουλοι του Πρωθυπουργού

Διορίζει επικεφαλής και διεθνείς εμπειρογνώμονες ο Παπανδρέου

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, αναλαμβάνουν: Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, ο Ηρακλής Πολεμαρχάκις, Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Warwick του Ηνωμένου Βασιλείου.


Επικεφαλής Μονάδας Θεμάτων Τεχνολογίας Πληροφορικής και επικοινωνιών, ο Ανδρέας Δρυμιώτης, Πολιτικός Μηχανικός, Σύμβουλος Επιχειρήσεων.


Επικεφαλής Μονάδας Κοινωνικής Πολιτικής, ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Οικονομικών Πολιτικών.


Επικεφαλής Μονάδας Δια Βίου Μάθησης, ο Αλέξης Κόκκος, Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων Ε.Α.Π.


Ο Υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, αναλαμβάνει τον συντονισμό της Επιτροπής για τον Εκσυγχρονισμό της Λειτουργίας της Κυβέρνησης, η οποία θα επικουρείται από τους ακόλουθους διεθνείς εμπειρογνώμονες:


Kevin Featherstone, Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών στην Έδρα Ελευθέριος Βενιζέλος και Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE


Richard Parker, Λέκτορας Δημόσιας Πολιτικής, Σχόλη Διακυβέρνησης, Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ


Roger Wilkins, Γενικός Γραμματέας της Γενικής Εισαγγελίας της Κυβέρνησης της Αυστραλίας, Ειδικός Σύμβουλος του Αυστραλού Πρωθυπουργού, Kevin Rudd.


Leif Pagrotsky, Βουλευτής, πρώην Υπουργός Βιομηχανίας & Εμπορίου, Σουηδία.


Jeoff Mulgan, τ. Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού, Γραφείου Πρωθυπουργού, Ηνωμένο Βασίλειο.


ΑΠΕ


Σχόλιο : Μας τελείωσαν οι Έλληνες επιστήμονες και τεχνοκράτες, της αλλοδαπής και της ημεδαπής και προσλαμβάνουμε ξένους συμβούλους;

Αυτό δεν έχει προηγούμενο, για θέματα στρατηγικής, σύμβουλος ξένος;
Θα μάθουμε και πόσα θα πληρώνουμε σε καιρούς λιτότητας;

http://www.acrobase.gr/showthread.php?t=260982



ΛΑΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ


ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑΓΗ

ΕΟΚ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ


μάσα φούμαρα λαέ μουζίκο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου