Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Σ-ΚΑΤΑ Ρ !!!!

Έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ- Επενδύσεις «μαμούθ» 5 δισ. δολ.


Υπεγράφη το βράδυ της Πέμπτης στις Ηνωμένες Πολιτείες η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ, για επενδύσεις ύψους 5 δισ. δολ από το εμιράτο. Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τις στρατηγικές επενδύσεις, Χάρης Παμπούκης και ο εκτελεστικός διευθυντής της Qatar Investment Authority, Αχμάντ Αλ Σαγέντ, παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του εμίρη Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι.


Το μνημόνιο αφορά σε επενδύσεις-μαμούθ, ύψους 5 δισ.δολ, και αφορά επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, των ακινήτων, των μεταφορών, των υποδομών και του τουρισμού και δεν είναι δεσμευτικό.

Καταριανά σχέδια έξι… αστέρων για το Ελληνικό!

Έξι αστέρων… σχέδια έχουν για το Ελληνικό οι επενδυτές από το Κατάρ, όσα και τα μηδενικά της επένδυσης που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν στο χώρο του πρώην αεροδρομίου.

Τα πρώτα σχέδια που έχουν ήδη παρουσιάσει από τον Ιούνιο στην ελληνική κυβέρνηση για την αξιοποίηση της έκτασης, δείχνουν μεταξύ άλλων ένα ξενοδοχείο 6 (!) αστέρων μαζί με μικρό συγκρότημα πολυτελών κατοικιών, αξιοποίηση της εγκαταλειμμένης μετά τους Ολυμπιακούς του 2004 μαρίνας του Αγίου Κοσμά με στόχο τον ελλιμενισμό πολυτελών θαλαμηγών, ένα τεχνητό ποτάμι στο παραλιακό κομμάτι, και υπογειοποίηση σε μήκος 2 χιλιομέτρων της παραλιακής από το ύψος της λ. Αλίμου μέχρι και εκεί όπου αρχίζει ο Δήμος Γλυφάδας.

Απασχόληση σε χιλιάδες άτομα

Εφόσον το μνημόνιο καταλήξει σε οριστική συμφωνία, η αξιοποίηση του Ελληνικού θα αποτελέσει το μεγαλύτερο έργο τουριστικής ανάπλασης και real estate που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.

Στη διάρκεια της κατασκευής του θα μπορέσουν να απασχοληθούν πολλές χιλιάδες άτομα, και στην τελική του μορφή το project θα δώσει θέσεις εργασίας σε αρκετές εκατοντάδες προσωπικό για καθένα από τους επιμέρους τομείς του (ξενοδοχείο, μαρίνα, άλλες υπηρεσίες).

Βέβαια, για να αρχίσει να τρέχει το project πρέπει να επιλυθούν μια σειρά από εκκρεμότητες, όπως τυχόν διαφωνίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και συναρμόδιων υπουργείων γύρω από περιβαλλοντικά ζητήματα, που σημαίνει ότι θα χρειαστούν κάποια χρόνια.

Παπανδρέου: Εμπνέουμε σιγουριά και ασφάλεια

«Αυτό το μνημόνιο είναι ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει και των δικών μας προσπαθειών και δυνατοτήτων της Ελλάδας, καθώς και του ενδιαφέροντος που αναπτύσσεται για την χώρα μας. Αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει μια κυβέρνηση που εμπνέει σιγουριά και ασφάλεια» δήλωσε λίγο πριν την υπογραφή της συμφωνίας ο Γ.Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «ένας επενδυτής επιδιώκει τα λεφτά που θα βάλει να πιάσουν τόπο».

Reporter.gr


ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλιθιότητα και η υστεροβουλία της οικογένειας Παπανδρέου έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Αφου έκανα ρόμπα την Ελλάδα που όλοι ωστόσο ηξεραν τα δάνεια και τα χρέη της...

αφου έδωσαν μια βδομάδα στη διαπραγμάτευση των ομολόγων με αποτέλεσμα να ανέβουν τα σπρντες και να χασουμε πολλα δις...

αφου μας βαλαν στη μεγγενη του ΔΝΤ, ενος αναξιοπιστου και χρονια απαξιωμενου χρηματικου ιδιωτικου οργανισμου, οπου συμμετεχουν αμφίβολης αξίας άτομα του οικονομικου χωρου με πρακτορικες και υστερόβουλες προθέσεις...

αφου υπέγραψαν το μνημόνιο με την αφηνιασμένη Μέρκελ, τον Μπαρόζο και το ΔΝΤ...

αφου δεν παιρνουν κανένα μέτρο και δεν εισπράττουν ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΕΝΤ απο ολα αυτα τα μεγαλόστομα που ανακοινώνουν...

αφου ο Νικος Παπανδρέου έκλεισε μια προσυμφωνία στο Καταρ που ηδη ειχε προετοιμασει η Ντορα...

έφτασε η ώρα να πουλήσουν το μεγάλο πακέτο, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ κατι που ουτε η χούντα του Παπαδόπουλου θα τολμούσε να κανει !!!!

Το ΚΑΤΑΡ ξέρουμε οτι γλύτωσε το ΝΤΟΥΜΠΑΙ απο την πτώχευση αφου ξεφούσκωσε η φούσκα του real estate και δεν πουλιέται τώρα ούτε γκαρσονιέρα στους 50 βαθμους Κελσίου στη μέση της ερήμου πια...

Το Ντουμπαι θα πτώχευε για 55 δις χρεος ενω η Ελλαδα επιβιώνει με 300 δις χρέος επίσημα και κάπου 1 τρις ανεπίσημα, οσο χρωσταει και η Ισπανία

ΒΡΕ ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ "ΣΚΟΤΩΣΕΤΕ",

ΠΑΖΑΡΕΨΤΕ ΤΟ ΩΣ ΕΞΗΣ :

ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΖΟΙ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 1 % ΚΑΙ ΕΥΝΟΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ

ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΜΕ ΝΟΙΚΙ 20 ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

ΤΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου