Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Παραπέμπεται η επιτροπή προμηθειών του υπ. Ανάπτυξης


Την επιτροπή κρατικών προμηθειών του υπουργείου Ανάπτυξης στέλνει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τεντέ, στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή, στον πρόεδρο της Επιτροπής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης Τρομοκρατίας κ. Π. Νικολούδη και στον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Δ. Κυριτσάκη ο υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας.

Αφορμή ήταν οι καταγγελίες εταιρίας κλωστοϋφαντουργίας προς τον γενικό γραμματέα εμπορίου Στέφανο Κομνηνό για στημένους διαγωνισμούς από τη γενική διεύθυνση κρατικών προμηθειών με προσυμφωνημένους όρους, που είχαν ως αποτέλεσμα το 90% των προμηθειών να κατοχυρώνεται αποκλειστικά σε λίγες εταιρίες.

Η εταιρία που προχώρησε στις καταγγελίες, στο υπόμνημα της μιλά για εταιρίες συμφερόντων μεγάλων πολιτικών τζακιών οι οποίες δεν έχουν καμία απολύτως επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα μας.

Μάλιστα, η εταιρεία δηλώνει ότι έχει λάβει μέρος στο διαγωνισμό για την προμήθεια καλτσών για τις ανάγκες του ΓΕΣ αλλά, όπως σημειώνει, «πρόκειται για μια ακόμη φορά να αποκλειστεί στο στάδιο των τεχνικών προδιαγραφών για κάποιους απίθανους και εντελώς προσχηματικούς λόγους. Όλο το σύστημα κρατικών προμηθειών είναι παγωμένο με τέτοιο τρόπο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντας μιας ολιγομελούς ομάδας επιχειρήσεων και να αποκλείει ή να αποθαρρύνει οποιονδήποτε θέλει να πάρει μέρος στη διαδικασία».

Η εταιρεία έχει δώσει στοιχεία για την επιβεβαίωση των όσων καταγγέλλει που αφορούν τα έτη από το 2004 μέχρι και φέτος.

Το υπουργείο δεν έχει δημοσιοποιήσει το όνομα της εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου