Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Και η Rassadel πίσω από τη Rosebud Energie Deutschland GmbH στον Αστακό!


Σύμφωνα, με το γερμανικό Εμπορικό Μητρώο, η εταιρεία της Μονής Βατοπεδίου Rassadel (με έδρα την Κύπρο) είναι εταίρος της Rosebud Energie Deutschland GmbH, μέλος της κοινοπραξίας APPC - Astakos Power Plan Consortium, που έχει αδειοδοτηθεί, ήδη, από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την κατασκευή του Θερμοηλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου Αστακού.....

(ΘΗΣΥΑ 1.010 μεγαβάτ), στο πλαίσιο της γνωστής επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό.

Σύμφωνα με άρθρο της RealNews (βλέπετε εδώ)http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=13254&catId=1
Μεγάλες μπίζνες στον χώρο της ενέργειας, μετά το real estate, κάνει ο ηγούμενος Εφραίμ και η παρέα του, αφού, όπως αποκάλυψε ηRealnews, η πολυσυζητημένη επένδυση του εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Τάνι στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας δεν φέρει μόνο τις… ευλογίες του αλλά και τη σφραγίδα της εταιρείας της Μονής Βατοπεδίου Rassadel.
Ούτε το σκάνδαλο, ούτε η οικονομική κρίση φαίνεται να πτοούν τον πολυμήχανο μοναχό, ο οποίος αποδεικνύεται - επιχειρηματικά τουλάχιστον - «πολύ σκληρός για να πεθάνει». Σύμφωνα, λοιπόν, με το γερμανικό Εμπορικό Μητρώο, η εταιρεία της Μονής Βατοπεδίου Rassadel (με έδρα την Κύπρο) είναι εταίρος της Rosebud Energie Deutschland GmbH, μέλος της κοινοπραξίας APPC - Astakos Power Plan Consortium, που έχει αδειοδοτηθεί, ήδη, από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την κατασκευή του Θερμοηλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου Αστακού (ΘΗΣΥΑ 1.010 μεγαβάτ), στο πλαίσιο της γνωστής επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό.
Ο τρίτος κατά σειρά εταίρος της κοινοπραξίας APPC (που ελέγχει το 33%) αποτέλεσε μάλλον έκπληξη για όσους γνωρίζουν τον χώρο, καθώς πρόκειται για μια άγνωστη εταιρεία, με διευθύνοντα σύμβουλο και εκπρόσωπό της έναν επίσης όχι και τόσο γνωστό επιχειρηματία, τον Ιωάννη Αντωνιάδη - Σπορίδη.

Ερωτηματικά
H γερμανική εταιρεία, που ιδρύθηκε στις 7/12/2006 με έδρα τη Φραγκφούρτη και αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 25.000 ευρώ, δεν διαθέτει ιστοσελίδα και η μόνη πληροφορία που μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο για το επενδυτικό παρελθόν της είναι ένα project για καύσιμα από φύκια στο Ισραήλ.
Στη μετοχική της σύνθεση, εκτός από τον επιχειρηματία Ιωάννη Σπορίδη Αντωνιάδη (με αρχικό κεφάλαιο 8.100 ευρώ) και τη Rassadel (1.750 ευρώ), αναφέρονται ως εταίροι και οι Ιωάννης Παπασάββας, Παναγιώτης Καφατσάκης, δρΑλεξάντερ Κοτμπ και ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Η Rosebud Energie Deutschland GmbH, που από τον περασμένο Μάρτιο διατηρεί υποκατάστημα και στην Ελλάδα, είναι ωστόσο γνωστή τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών, όσο και στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, τα οποία είναι κατά κύριο λόγο αρμόδια για την επένδυση των Καταρινών.
Κατόπιν τούτου, η συμμετοχή της εμπλεκόμενης στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου εταιρείας Rassadel στην επένδυση της χρονιάς και ενώ ακόμη η Δικαιοσύνη διερευνά το σκάνδαλο, δεν μπορεί παρά να προκαλεί πλήθος ερωτημάτων.
Ενδεικτικό, μάλιστα, των σχεδίων της εταιρείας είναι η απάντηση του Ι. Αντωνιάδη - Σπορίδη σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πού θα βρει το περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ που απαιτείται για να συνεισφέρει ως εταίρος. Ο ίδιος είχε απαντήσει ότι δεν χρειάζεται να διαθέσει χρήματα, καθώς θα αναθέσει το έργο σε υπεργολάβο, με υποψήφιες εταιρείες τη Mitsubishi, την General Electric και τη Siemens.

Επιστολή
Το θέμα κοινοποίησε με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, Δημήτρη Τσιρώνη, ο τ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών,Δημήτρης Παπανίκας, ο οποίος έχει ασχοληθεί διεξοδικά με την περιβαλλοντική διάσταση της επένδυσης.
«Είναι γνωστό από κυβερνητικές ανακοινώσεις ότι η προαναφερθείσα επένδυση του Κατάρ ανέρχεται σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ, με ανάλογα μεγάλα οικονομικά οφέλη για τα μέλη της κοινοπραξίας και των εταίρων τους. Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, αντίστοιχα μεγάλο οικονομικό όφελος θα έχει επίσης η εταιρεία της Μονής Βατοπεδίου Rassadel, η οποία ήδη συμμετέχει μέσω της Rosebud στις διεργασίες ανάθεσης του έργου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή που κοινοποιήθηκε στη Βουλή την περασμένη Τετάρτη. Με εξαιρετικό, λοιπόν, ενδιαφέρον αναμένονται οι ενέργειες του προέδρου της Επιτροπής.

Μπίζνες
Από το 1992 ξεκινούν στην Ελλάδα οι επιχειρηματικές δράσεις του Ι. Σπορίδη - Αντωνιάδη, όταν σύστησε τη Future Εισαγωγές, Αντιπροσωπείες ΕΠΕ, εταιρεία που κατείχε μετοχικό πακέτο και στην ομώνυμη Future Τηλεπικοινωνιακά Δίκτυα ΕΠΕ, της οποίας ήταν διευθύνων σύμβουλος. Δέκα χρόνια αργότερα, η Future Εισαγωγική Εξαγωγική Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία Συστημάτων Τηλεπικοινωνιών (όπως είχαν μετονομαστεί εν τω μεταξύ οι εταιρείες) τέθηκε σε εκκαθάριση, γιατί δεν υπέβαλε ισολογισμούς ως όφειλε, ως ανώνυμη εταιρεία (ΦΕΚ Α.Ε./ΕΠΕ 2126/21-03-2002).
Στον χώρο των τηλεπικοινωνιών ανήκει και το δεύτερο επιχειρηματικό εγχείρημα του Ι. Σπορίδη - Αντωνιάδη (Eunice Telecommunications Hellas Α.Ε.), η οποία επίσης ξεκινά τη λειτουργία της το 2002, αλλά έχει ανάλογη τύχη, καθώς τίθεται σε εκκαθάριση το 2009 και διεγράφη από το μητρώο πριν από λίγους μήνες.

Μετά το 2000, ο πολυσυζητημένος το τελευταίο διάστημα επιχειρηματίας, ο οποίος δηλώνει ηλεκτρονικός, εισέρχεται δυναμικά στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ο ίδιος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Τυπογραφείου, είναι μέλος σε τουλάχιστον 18 ανώνυμες εταιρείες που έχουν δημιουργηθεί για την κατασκευή, την εγκατάσταση και την εκμετάλλευση αιολικών πάρκων σε διάφορους νομούς (Αττική, Αρκαδία, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, ακόμη και στη Ρόδο).
Το παρελθόν της Rassadel
Ηταν το 2008 όταν ο τότε επικεφαλής της Επιτροπής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος Στέλιος Γκρόζος αποκάλυψε, με στοιχεία που έστειλε στο πλαίσιο της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ότι η εταιρεία Rassadel (με έδρα την Κύπρο) έχει τελικό δικαιούχο τη Μονή του Αγίου Ορους και ότι ο επιχειρηματίας Αθως Κοιρανίδης ήταν απλώς η «εμπροσθοφυλακή».

Από τις κινήσεις των λογαριασμών της μονής προέκυψε ότι στη Rassadel μεταφέρθηκαν περίπου 50 εκατ. ευρώ, μεταξύ άλλων για τις αγορές μετοχών σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών, την υγεία, τον χώρο των τροφίμων, των κατασκευαστικών εταιρειών, αλλά και των τραπεζών.
Η εταιρεία, μάλιστα, κατείχε το 30% της Ανθεμιάς του επιχειρηματία Αθανάσιου Πάπιστα, η οποία αγόρασε τα 64 ακίνητα της Θεσσαλονίκης.
Σημειώνεται, τέλος, ότι μετά την εισαγγελική εντολή για το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών του Βατοπεδίου, η Rassadel έγινε ο οικονομικός «πνεύμονας» της αγιορείτικης μονής.

Σχόλιο
Πλάκα με κάνετε;
Τι ξερει ο παππάς από LPG και LNG;
Ποιοί είναι τελικά πίσω από τη Rassadel;
Να ανοίξουν οι λογαριασμοί της Rassadel πριν χαθούν τα χαρτιά στο δρόμο.

Ξέρει κάτι το Πατριαρχείο;
Τούρκοι υπήκοοι έχουν ποσοστά στη Rassadel και συνεπώς και στην μονάδα επεξεργασίας του LPG στον Αστακό;

Πώς η Rosebud Energie Deutschland GmbH, μια άγνωστη εταιρεία έγινε μέλος της κοινοπραξίας;
Ποιοί είναι οι εγγυητές της;
Που θα βρεί η Rosebud Energie Deutschland GmbH το 1 δις ευρώ που απαιτείται να συνεισφέρει στη κοινοπραξία;
Αν οι εταιρείες στις οποίες αναφέρεται δεν της τα δώσουν, τί θα γίνει;

Εχει λεπτά να πληρώσει τις εγγυήσεις;
Ti είδους business κάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου ;

Adamadinos

Ksipnistere

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου