Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Σκάνδαλο: Πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ με 180 off-shore!
















Δόκανα στήνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Οικονομικών και όχι μόνο. Ένα από τα δόκανα έχει στήσει το ΣΔΟΕ για πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του '80 και μάλιστα από εκείνους που θεωρούνταν έντιμοι άνθρωποι και αδιάφθορα στελέχη.

Η υπόθεση αφορά σε φοροδιαφυγή πολλών εκατομμυρίων και έφτασε στην υπηρεσία με τη μέθοδο της μαρτυρίας από άλλους πολίτες.

Ο συγκεκριμένος πρώην υπουργός έχει τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση, ελέγχονται οι κινήσεις του και όλες οι δοσοληψίες του, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τους λογαριασμούς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαθέτει 180 πολυτελή ακίνητα τα οποία ανήκουν σε ισάριθμες εξωχώριες εταιρείες real estate. Κάθε εταιρεία είχε κεφάλαιο 90.000 ευρώ, αλλά όλες εμφανίζονται ζημιογόνες. Παρ’ όλα αυτά ποτέ δεν στερήθηκε τη δανειοδότηση από τις τράπεζες, έχοντας μια περίεργη ευχέρεια ως προς αυτό.

Η έρευνα έχει προχωρήσει αρκετά και ήδη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, επίκειται η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.

Το ΣΔΟΕ εξετάζει επίσης 31 φακέλους με στρατιωτικές προμήθειες, καθώς είναι σοβαρές οι ενδείξεις ότι υπάρχουν και φοροδιαφυγή και μαύρο χρήμα. Ειδικότερα, οι υποθέσεις αυτές αφορούν στην αγορά στρατιωτικών τζιπ, αλλά και αυτοκινήτων που μπορούν να μεταφέρουν και πυραύλους. Οι προμήθειες αυτές κόστισαν στο ελληνικό δημόσιο 1,5 δισ. ευρώ.

Ερευνάται επίσης τι έχει συμβεί με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς και εκεί υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν γίνει πολλά και διάφορα, σχετικά με τη ναυπήγηση και επισκευή υποβρυχίων και φρεγατών τα προηγούμενα χρόνια. Παράλληλα, ο επικεφαλής της αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Χάγη, για να ερευνήσει την υπόθεση της αναβάθμισης των ολλανδικών φρεγατών, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι και εκεί διακινήθηκε «μαύρο χρήμα».

Εντατικές έρευνες
Η εντολή που έχει δοθεί από τον πρωθυπουργό στο Υπουργείο Οικονομικών και από αυτό στις αρμόδιες αρχές, είναι να ερευνηθούν τα πάντα, όποια υπόθεση κι αν αφορούν, όποια πρόσωπα κι αν εμπλέκονται. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ξεκαθαρίσει κάθε τέτοια υπόθεση, που θα πέσει στην αντίληψή της και να επιβληθούν σκληρές τιμωρίες. Κυβερνητικά στελέχη, εξάλλου, θεωρούν ότι η κυβέρνηση, στον ένα χρόνο που βρίσκεται στην εξουσία, δεν έχει κατορθώσει να υλοποιήσει την προεκλογική της εξαγγελία να επιβληθούν παραδειγματικές τιμωρίες. Ως αποτέλεσμα ο κόσμος συνεχίζει να πιστεύει ότι δεν υπάρχει τιμωρία για τους παρανόμως πλουτίσαντες.

Τα ίδια στελέχη εκτιμούν, επίσης, ότι αν προχωρήσουν αυτές οι υποθέσεις, το κλίμα μπορεί να αλλάξει. Επισημαίνουν, εξάλλου, πως σ’ αυτή την περίπτωση, η κυβέρνηση θα μπορέσει να διαχειριστεί διαφορετικά το θέμα των Εξεταστικών Επιτροπών, οι οποίες, μέχρι τώρα, όπως φάνηκε και από την υπόθεση του Βατοπεδίου, δεν δείχνουν να αποδίδουν τα αναμενόμενα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου