Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

Και πάλι ο Πρινιωτάκης


Για τρίτη συνεχή φορά και μάλιστα με δική του απόφαση, κατέθεσε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων ο πρώην πρόεδρος της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» Σοφοκλής Πρινιωτάκης.

Όπως αναφέρουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο κ. Πρινιωτάκης κατέθεσε σειρά εγγράφων που αποδεικνύουν τις πολύ καλές σχέσεις που είχαν ο πρώην συνέταιρός του Γιώργος Αποστολίδης με τον πρώην πρόεδρο του ταμείου φαρμακοποιών (ΤΑΥΦΕ), Παναγιώτη Δεμέστιχα, προκειμένου να ενισχύσει τα όσα υποστήριξε την προηγούμενη εβδομάδα στην Εξεταστική.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πρινιωτάκης είχε μιλήσει για «μίζα» 6 εκατ. ευρώ που έδωσε ο κ. Αποστολίδης στον κ. Δεμέστιχα για την ανάλογη προώθηση του επίμαχου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των εγγράφων που κατέθεσε ο κ. Πρινιωτάκης περιλαμβάνεται επιστολή της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» προς το ΤΑΥΦΕ, η οποία, όπως υποστήριξε, πριν σταλεί διορθώθηκε από τον κ. Δεμέστιχα σε συνεργασία με τον κ. Αποστολίδη και αφορούσε την αγορά του επίμαχου ομολόγου.

Παράλληλα, ο κ. Πρινιωτάκης κατέθεσε έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, με ημερομηνία 25/10/2004, που απέστειλε προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, ζητώντας τους να λαμβάνει αναλυτική ενημέρωση για τους τίτλους του ελληνικού δημοσίου που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους αλλά και για όλες τις νέες αγορές ομολόγων του ελληνικού δημοσίου στις οποίες θα προβούν.

Όπως επεσήμαναν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «με το ίδιο έγγραφο, το υπουργείο Οικονομικών ζητούσε να γίνεται η σχετική ενημέρωση κάθε 15νθημερο και σε κάθε περίπτωση να αποστέλλεται όλο το χαρτοφυλάκιο των Ταμείων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κάθε 6 μήνες».

Εκτός από το υπουργείο Οικονομικών, και το υπουργείο Εργασίας λάμβανε επίσης κάθε μήνα ενημέρωση για τις επενδύσεις των ασφαλιστικών ταμείων σε τίτλους του ελληνικού δημοσίου βάσει σχετικού νόμου και το ερώτημα πλέον είναι όχι ποιος γνώριζε, αλλά αν υπήρχε κανείς που δεν γνώριζε, πρόσθεσαν οι ίδιοι βουλευτές.

Νωρίτερα, στην Εξεταστική Επιτροπή είχε προσέλθει ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Αγάπιος Σημαιοφορίδης, ο οποίος, ωστόσο, δεν κατέθεσε, υποστηρίζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θέλει πρώτα να λάβει γνώση των πρακτικών για τα όσα κατέθεσαν ο Σ. Πρινιωτάκης και ο Γ. Αποστολίδης ενώ απείλησε με μηνύσεις για τα όσα ψευδή ισχυρίστηκαν και οι δύο σε βάρος του.

Σήμερα κατέθεσε και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης μετά από δικό του αίτημα.

Αύριο, Τρίτη, έχει κληθεί στην Εξεταστική Επιτροπή για να καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΥΦΕ Παναγιώτης Δεμέστιχας ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αρνηθεί επικαλούμενος την ιδιότητα του κατηγορουμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου