Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Μαγαζί του υπ. Υγείας πουλάει χαλιά στην Φιλελλήνων - Μπαίνει μέσα 200.000 ευρώ το χρόνο και δεν είναι ποτέ ανοιχτό!

- Το μαγαζί υπάγεται στο υπουργείο Υγείας και λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια στην οδό Φιλελλήνων
- Απασχολεί δεκάδες υπαλλήλους που δεν δουλεύουν ποτέ γιατί δεν είναι ποτέ ανοιχτό
- Κόστος για το κάθε χαλί είναι περίπου 3.000 ευρώ και πληρώνει 10.000 ευρώ ενοίκιο γιατί είναι και.. γωνία



Φοβερή ιστορία κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος. Το υπουργείο Υγείας κατέχει μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας το οποίο παράγει χαλιά, για τα οποία οι εργαζόμενοι πληρώνονται με τον κόμπο. Το κατάστημα αυτό μπαίνει μέσα 200.000 το χρόνο. Διαθέτει περίπου 60 δημόσιους υπαλλήλους που δουλεύουν γι αυτό σε όλη τη χώρα, διαθέτει πρόεδρο και πληρώνει ενοίκιο 10.000 ευρώ το μήνα. Ωστόσο δεν είναι ποτέ ανοιχτό...

Όπως έγραψαν χτες τα ΝΕΑ ο υπουργός Υγείας στην προσπάθεια συγκράτησης των δαπανών, ανακαλυψε ότι στη Φιλελλήνων κατάστημα που υπάγγεται στο ΕΚΚΑ - Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης- του υπουργείου Υγείας και υποτίθεται ότι βοηθά άτομα με αναπηρία και προωθεί την πάραδοση, αποτελεί “μαύρη τρύπα” μέσα στην οποία έχουν εξαφανιστεί εκατομμύρια ευρώ του ελληνικού δημοσίου.

Το κατάστημα πουλαει χαλιά, μαξιλάρια, κουβερλί κ.α. Θεωρείται ότι τα παράγουν άτομα με ειδικές ανάγκες και παραδοσιακοί τεχνίτες.Το μέσο κόστος ενός χαλιού είναι στα 3.000 ευρώ και πολλά από τα προϊόντα τα έχει αγοράσει το ίδιο το υπουργείο και άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει δηλαδή..

Άλλωστε πότε να βρει πελάτης ανοιχτό το εν λόγω κατάστημα που όπως αποδείχθηκε δεν δουλεύει όχι μόνο με ωράριο δημοσίου, αλλά καθόλου...

Όπως δήλωσε ο Α. Λοβέρδος σε πρωινή εκπομπή, όσο ψάχνει τόσο βρίσκει “θαυμαστά" πράγματα για το μαγαζί αυτό και δεδομένου ότι υπάρχει εδώ και 20 χρόνια, πρέπει να έχει υπάρξει μεγάλο... φαγοπότι..

Το ακόμη καλύτερο σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ είναι ότι είκοσι από τους υπαλλήλους έχουν δηλώσει παραίτηση για πρόωρη συνταξιοδότηση - ανάμεσά τους και η προϊστάμενη.

Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου