Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ρε παιδιά σιγα, δεν σας προλαβαίνουμε...!!!!!

5.000 ευρώ παίρνει ο Γ. Μέργος! 

Ο ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ! ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ 

Ήταν απολαυστική η διαπίστωση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου, ότι «μπορεί στην Ελλάδα να έχει μειωθεί το μοναδιαίο κόστος εργασίας, αλλά ακόμη ο κατώτατος μισθός είναι υψηλός. Αυτό είναι κάτι το….οποίο πρέπει να δούμε σχετικά με την ανάπτυξη»! Και, αφού τα 586 ευρώ του φαίνονται πολλά του κ. Μέργου και θα ήταν ευχαριστημένος με τα 150, καλό θα ήταν να κοιτάξει πρώτα τη… δική του καμπούρα.

 

Λόγω… φόρτου εργασίας αποφυλακίστηκαν οι 

ληστές με τις βαριοπούλες!

 

 

Καταγγελία – βόμβα: “Μυστηριώδη” Funds ετοιμάζονται για πλιάτσικο στην ακίνητη περιουσία ιδιωτών και δημοσίου!

 

 

Ετήσια κοινόχρηστα 80.000 €!

Το ποσό των 80.000 ευρώ αποφάσισε να διαθέσει το υπουργείο Εσωτερικών για την πληρωμή των κοινόχρηστων κτιρίων του για το τρέχον οικονομικό έτος. Και μπορεί το άκουσμα του παραπάνω ποσού να προκαλεί ίλιγγο στην κοινή γνώμη, ιδίως στη σημερινή, εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία για τα ελληνικά νοικοκυριά, ωστόσο, όπως εξηγούν από το υπουργείο, το συγκεκριμένο κονδύλι, το οποίο αναρτήθηκε ήδη στον ιστότοπο Δι@ύγεια (α.π. 2007/21-1-2013), αφορά πέντε (5) κτίρια, συνολικού εμβαδού περίπου 10.000 τ.μ., συμπεριλαμβανομένων μάλιστα και των εξόδων της θέρμανσής τους.


Ηταν μία διευκρίνιση από την πλευρά του υπουργείου η οποία κρίθηκε απαραίτητη, καθώς η σχετική απόφαση στο διαδίκτυο παρουσιάζει αρκετά κενά, τα οποία μόνο καχυποψία θα μπορούσαν να προκαλέσουν. Ουσιαστικά επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά το χρόνιο πρόβλημα που παρατηρείται στη Δημόσια Διοίκηση και έχει να κάνει με την ανάγκη ενιαίας στέγασης των υπηρεσιών κάθε φορέα, που σήμερα βρίσκονται σε κτίρια διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της Αθήνας και στην πλειονότητά τους είναι παλαιά, συνήθως 20 ετών και πλέον.
Αμεση συνέπεια, να μην ανταποκρίνονται στοιχειωδώς στις ανάγκες μιας σύγχρονης υπηρεσίας, να ταλαιπωρούν τους πολίτες και ασφαλώς να διογκώνουν τα έξοδα για τη συντήρησή τους. Αυτός ο πολυκερματισμός και η διασπορά των υπηρεσιών ενός υπουργείου ή ενός Οργανισμού, όπως ομολογούν όλοι, θα πρέπει τα τελειώσουν οριστικά και ίσως τώρα παρουσιάζεται μια καλή ευκαιρία γι’ αυτό. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη μελετάται ένας γενικός ανασχεδιασμός με σκοπό τον εξορθολογισμό των λειτουργικών δαπανών σε συνάρτηση με την αναδιάρθρωση της διοίκησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, το προσεχές διάστημα αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις σε αρκετά υπουργεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου