Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Η εξαδέλφη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγος και τα 11,5 εκατ. ευρώ!

Εντυπωσιακές κρατικές επιδοτήσεις έχει λάβει το Σικιαρίδειο ίδρυμα, για παιδιά με νοητική στέρηση. Τα 11,5 εκατ. ευρώ που είχε την τύχη (;) να εξασφαλίσει την τελευταία δεκαετία είναι πρωτοφανή σε σχέση με ανάλογης δραστηριότητας φορείς, όπως προκύπτει και από την απάντηση σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, στη Βουλή.


 Η διαπίστωση αυτή δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σε σχέση με το πώς κατάφερε το ίδρυμα να αποκτά πρόσβαση σε κονδύλια που ανάλογοι φορείς δεν τολμούν καν να ονειρευτούν. Και, βέβαια, οι απορίες συνεχίζονται σχετικά με το αν έχει παίξει ρόλο σε αυτό το γεγονός ότι διαχειριστής του Σικιαρίδειου είναι ο Σίμος Σικιαρίδης (σύμβουλος επιχειρήσεων στο επάγγελμα). Πέραν από το ομώνυμο του πράγματος, ο κ. Σικιαρίδης ήρθε με αρνητικό τρόπο στην επικαιρότητα –για δεύτερη φορά μετά την ερώτηση Κανέλλη- με μια άλλη ιδιότητά του. Ως σύζυγος της Ελένης Παπακωνσταντίνου και στο πλαίσιο της υπόθεσης για αλλοίωση της διαβόητης πλέον λίστας Λαγκάρντ εκ μέρους του υπουργού των Μνημονίων, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που αφαίρεσε από αυτή τα ονόματα των εξαδέλφων του.
Παρά ταύτα, το «Σικαρίδειο» είχε αναστείλει τη λειτουργία του στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού, λόγω έλλειψης πόρων. Τελικά, πάντως, πόροι βρέθηκαν και επανέλαβε τη δραστηριότητα του.
Το ζεύγος Ελένης Παπακωσταντίνου και Σίμου Σιακαρίδη βρίσκεται πλέον στη «δίνη του κυκλώνα» και θα δυσκολευθεί να αποκαταστήσει την τάξη του, μέσα στο προστατευμένο οικογενειακό περιβάλλον. Η Ελένη Παπακωσταντίνου, ξαδέλφη του πρώην υπουργού και τώρα στο δρόμο για το Ειδικό Δικαστήριο ή το κοινό Ποινικό Δικαστήριο, ήταν νομική σύμβουλός και εμπειρογνώμονας του ΤΑIΠΕΔ, του Ταμείου των αποκρατικοποιήσεων, στη διάθεση των δανειστών.
Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, αφού πρώτα μέλη του Δ.Σ. ζήτησαν έκτακτη σύγκλιση του οργάνου, προκειμένου να εξηγηθούν από τον επικεφαλής του Ταμείου, Τ. Αθανασόπουλο οι λόγοι για τους οποίους διόρισε την Ελένη Παπακωσταντίνου με έκτακτες διαδικασίες στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου. Η απάντηση Αθανασόπουλου, που δόθηκε άτυπα στους ερωτώντες και χωρίς τη συνεδρίαση του Δ.Σ, ήταν ότι ο διορισμός έγινε με άνωθεν κυβερνητική εντολή. Χωρίς άλλες εξηγήσεις.
Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, η Ελένη Παπακωσταντίνου, παραιτήθηκε από τη θέση της στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων… διαμαρτυρόμενη για την στάση των μίντια.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου