Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Κομπίνα μαμούθ 300 εκατομμυρίων ευρώ στο ΙΚΑ μέσω internet...με πελάτες αλλοδαπούς,για έκδοση άδειας παραμονής...

Η συνολική ζημία για το ΙΚΑ υπολογίζεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα κέρδη για τους δράστες υπολογίζονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGUgXNkVF9arM7lFApCo42Dkg6gdGmii69AeZllEjJ1kUCeXurTmCnaoKrvDDMuBgrHQxQ5PsodCsSjuBotp2z1Kcv0SjOQ9Hz5EJ0pke9W8RQywZJKicZ8wWS1aqlOZQjxEDS9t4Kj4aU/s1600/ika.jpgΑπάτη μαμούθ σε βάρος του ΙΚΑ αποκαλύφθηκε από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής μετά από δώδεκα μηνύσεις που υπέβαλε ο διοικητής του Ιδρύματος.
Πληροφορίες από το ΙΚΑ ανέφεραν ότι οι ψευδώς δηλωμένοι ασφαλισμένοι μπορεί να φτάνουν και τα 50.000 άτομα.

«Πελάτες» του κυκλώματος ήταν κυρίως αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν ανάγκη από τα ένσημα, προφανώς για να εκδώσουν στη συνέχεια άδεια παραμονής. Σε παρά πολλές περιπτώσεις τα μέλη της σπείρας ζητούσαν το ποσό των 30 ευρώ για να «χορηγήσουν» 20 ένσημα. Δεν παρέλειπαν, βέβαια, να εκμεταλλεύονται και όλες τις υπόλοιπες παροχές που προκύπτουν από την ασφάλιση στο ΙΚΑ, όπως δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας κλπ.
Σύμφωνα με τις μηνύσεις, ομάδα αγνώστων ατόμων υπέβαλε μέσω Ιντερνετ ψεύτικες αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις στο ΙΚΑ δηλώνοντας εργαζόμενους και μέρες απασχόλησης που δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα. Οι δηλώσεις αυτές αφορούσαν σε έργα, είτε φανταστικά, είτε πραγματικά (οικοδομές κλπ), με ένσημα πιστωμένα χωρίς οι ιδιοκτήτες αυτών των έργων να γνωρίζουν το παραμικρό.

Τα μέλη της σπείρας, όπως φαίνεται, εκμεταλλεύτηκαν τη δυνατότητα παροχής ασφάλισης από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, χωρίς την εξόφληση των απαιτούμενων εισφορών.

Ακολούθησε η υποβολή δώδεκα μηνύσεων από τον διοικητή του ΙΚΑ και στη συνέχεια ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο στόχαστρο των αστυνομικών μπήκαν 1262 ηλεκτρονικά ίχνη που συνέδεαν τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις με τους αποστολείς τους.

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα, τα πλοκάμια του κυκλώματος είχαν απλωθεί σε όλη την Ελλάδα. Χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν 62 διαφορετικές επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ξάνθη, Αχαΐα, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πιερία, Πρέβεζα και Σέρρες για να εντοπιστούν τα μέλη της πολυπληθούς σπείρας, να κατασχεθούν σκληροί δίσκοι και άλλα στοιχεία για να σχηματιστεί, τελικά, ίδιος αριθμός δικογραφιών, οι οποίες θα υποβληθούν στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Σε ένα από τα σπίτια που ερευνήθηκαν, μάλιστα, βρέθηκε το ποσό των 170.080 ευρώ, για το οποίο ενημερώθηκε και η Αρχή Καταπολέμησης του «μαύρου χρήματος», καθώς ο κάτοχός του δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την προέλευσή του.

Από την πλευρά του το ΙΚΑ μετά τον εντοπισμό του κυκλώματος σε πρώτη φάση ακύρωσε την εικονική ασφάλιση. Παράλληλα, αν και κατόπιν εορτής, «κλειδώνεται» το σύστημα πιστοποίησης εργοδοτών και υποβολής ΑΠΔ, μέσω Διαδικτύο, σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες. Θα ενημερωθούν, επίσης, και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς - όπως ο ΟΑΕΔ και οι νομαρχίες - που εμπλέκονται στη διαδικασία των δικαιολογητικών για την χορήγηση άδειας παραμονής σε αλλοδαπούς.
Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛΑΣ η ζημιά για το ΙΚΑ μπορεί να ξεπερνάει και τα 300 εκατομμύρια ευρώ συνολικά, ενώ πληροφορίες από το ΙΚΑ ανέφεραν ότι οι ψευδώς δηλωμένοι ασφαλισμένοι μπορεί να φτάνουν και τις 50.000 άτομα.

http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/01/300-internet.html

ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΡΟΒΕΡΤΟ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ, Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΥΛΟ -ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ- ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΙΚΑ...
ΔΕΝ ΕΥΛΟΓΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΣΟΚΟ..., ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου