Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Το ιστιοφόρο του Βαγγέλη Αργύρη…

057«Ήπειρος, τόπος να ζεις»!

Αυτό είναι το όνομα της παράταξης στην οποία ηγείται ο Βαγγέλης Αργύρης και σε αυτό περιέχονται τα στοιχεία της ποιότητας και της ταυτότητας που θέλει να δώσει στην περιοχή. Ο κ. Αργύρης ανακοίνωσε το όνομα του συνδυασμού, το έμβλημά του όπου απεικονίζει την Ήπειρο των ανοιχτών οριζόντων, ενώ έδωσε στην δημοσιότητα το πόθεν έσχες και την πλήρη ανάλυση των περιουσιακών του στοιχείων, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία κίνηση που αποσκοπεί στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών.
Τα ψηφοδέλτια στους τέσσερις νομούς είναι έτοιμα σε ποσοστά 90% και τα ονόματα θα ανακοινωθούν εντός των επομένων ημερών.
Το όνομα και το σήμα της παράταξης ανακοινώθηκαν στην συνάντηση του κ. Αργύρη με τους δημοσιογράφους, με έναν τρόπο λιτό, που όπως ο ίδιος τόνισε, αποτυπώνει την θέλησή του να διεξαχθεί η προεκλογική περίοδος με απόλυτο σεβασμό στους πολίτες και με την οικονομία συγκυρία που διέρχεται η πατρίδα μας.
«Πιστεύουμε απόλυτα σε αυτό που λέει ο λαός μας, ότι μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις και οι εικόνες του τόπου μας αποδεικνύουν τις άπειρες δυνατότητες της Ηπείρου για ανάπτυξη, δημιουργία και πρόοδο. Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτή η δέσμευσή μας. Πιστεύουμε ότι η Ήπειρος μπορεί με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη της αιρετής Περιφερειακής Διοίκησης, να αλλάξει σελίδα και να πάει μπροστά με όραμα, με πρόταση και ρεαλισμό. Με θέληση, δουλειά και διαφάνεια» τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης.
Ταυτότητα και Ποιότητα. Αυτές ήταν οι λέξεις στις οποίες επικέντρωσε ο κ. Αργύρης, τονίζοντας ότι σε αυτές θα επικεντρωθεί και το πρόγραμμά του.
Στο πλαίσιο της διαφάνειας και της λογοδοσίας ο επικεφαλής του συνδυασμού δημοσιοποίησε το σύνολο τόσο των περιουσιακών του στοιχείων όσο και της οικογένειάς του, συμπεριλαμβανόμενης και της δήλωσης πόθεν έσχες, που έχει καταττεθεί στα αρμόδια όργανα της Βουλής. Η ενέργεια αυτή, σημείωσε, αποτελεί υποχρέωση όλων όσων διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών μας, για να μπορέσουμε να χτίσουμε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία και να δώσουμε την πραγματική αξία και ουσία της πολιτικής ως διαδικασίας έμπνευσης, δημιουργίας και προσφοράς. «Πρέπει όλοι οι πολίτες να γνωρίζουν πως μπαίνουν και πως βγαίνουν από την πολιτική όσοι διεκδικούν την ψήφο τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ξεκαθάρισε δε ότι θέλει να δώσει ποιότητα και στον προεκλογικό αγώνα διευκρινίζοντας ότι θα κάνει κριτική σε πολιτικές θέσεις και απόψεις και θα καταθέσει προτάσεις. Καθ' οδόν προς τις εκλογές θα συγκρουστούν δύο πολιτικές, υπογράμμισε.
Αναφερόμενος στον αντίπαλό του, Νομάρχη Ιωαννίνων Αλέκο Καχριμάνη, είπε ότι πρόκειται για έναν εργατικό άνθρωπο, όμως διαφωνεί κάθετα με τα πιστεύω του και τα οράματά του. «Έχει βάλει χαμηλά τον πήχη ενώ ακολουθεί πελατειακό μοντέλο διοίκησης»,σημείωσε.
Αναφερόμενος τέλος στο ψηφοδέλτιο, είπε ότι είναι έτοιμο σε ποσοστό 90%, αντιπροσωπεύει όλες τις κοινωνικές ομάδες και τις πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στον Καλλικράτη και υπάρχει μεγάλη συμμετοχή νέων.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Η κατάσταση των περιουσιακών στοιχείων του ιδίου και της οικογένειάς του, που δόθηκε στην δημοσιότητα από τον κ. Βαγγέλη Αργύρη είναι η ακόλουθη :

1. Ιωάννινα, οδός Ηρακλή Βασιάδη 34, οικόπεδο 252 τετραγωνικών με οικία 98,6 τ.μ. και βοηθητικούς χώρους (αποθήκη, πάρκινγκ) 80,4 τετραγωνικών. Το οικόπεδο αγοράστηκε το 1966 από τους γονείς της συζύγου του. Η ανέγερση έγινε με χρήση δανείου 67,498 ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και με διάρκεια 30 έτη. Το 30% ανήκει στον ίδιο και το 70% στην σύζυγό του.
2. Στην Πρωτόπαππα του Δήμου Ζίτσας, αγρός 17.343 τετραγωνικών με πτηνοτροφείο 3.188 τετραγωνικών, η ανέγερση του οποίου ξεκίνησε το 2010 με ίδια κεφάλαια και χρήση δανείου ύψους 138 χιλιάδων ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς. Η αγορά των αγρών έγινε το 1997 και το 2000. Η αξία τους είναι 12.735 ευρώ. Κατά 50% ανήκει στον κ. Αργύρη και κατά 50% στην σύζυγό του.
3. Στο Ροδοτόπι, αγροί 18.700 τετραγωνικών από κληρονομιά. Ανήκει κατά 43% στον κ. Αργύρη.
4. Στα Ιωάννινα, στην οδό Σουλίου 16, διαμέρισμα 75 τετραγωνικών, κληρονομιά της συζύγου του από τον πατέρα της. Ανήκει στην ίδια το 37,5% και αγοράστηκε το 1980.
5. Στο Μονολίθι Κατσανοχωρίων, οικόπεδο 400 τετραγωνικών με οικία 58 τετραγωνικών, κληρονομιά από τον πατέρα, ανήκει στην σύζυγο του κ. Αργύρη κατά 37,5%.
6. Στο Μονολίθι Κατσανοχωρίων, οικόπεδο 1.051 τετραγωνικών, αγορά το 2001 έναντι 4.630 ευρώ ανήκει στην σύζυγό του.
7. Στο Μονολίθι Κατσαναχωρίων, αγροί 13.00 τετραγωνικών μέτρων, κληρονομιά από τον πατέρα, ανήκει στην σύζυγό του το 37,5%.
8. Στην Νικιάνα Λευκάδας, οικόπεδο 386 τετραγωνικών, αγοράστηκε το 2007 έναντι 60 χιλιάδων με χρήση δανείου 40 χιλιάδων από την Marfin. Ανήκει κατά 100% στην σύζυγο του κ. Αργύρη.
9. Ποσοστό συμμετοχής 0,17% στον πρώην οικοδομικό συνεταιρισμό μετόχων ΚΤΕΛ Νομού Ιωαννίνων, κληρονομιά της συζύγου από τον πατέρα της, ο οποίος το απέκτησε τα έτη 1965 και 1971.

www.epiruspost.gr

Αναζητώντας το πόθεν έσχες του κ. Αργυρή στο διαδίκτυο πέσαμε πάνω στο:
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/39994.html?print
Από όπου ξεχωρίσαμε το παρακάτω:
«Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Αργύρης διαθέτει από το 2005 ιστιοφόρο, το οποίο είναι νηολογημένο στη Λευκάδα.»

Γιατί σήμερα δεν ανέφερε τίποτα για το Ιστιοφόρο?

Μήπως γιατί δεν ταιριάζει με το προφίλ του Πτηνοτρόφου συνεταιριστή?
Θα επανέλθουμε …

http://www.epirusnet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου