Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Όργιο παράνομων επιδοτήσεων αγροτών με εικονικά τιμολόγια...Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετική με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για παράνομες επιδοτήσεις αγροτών, κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης.
Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει τα εξής: ...
"Σε εξέλιξη βρίσκεται από το 2005 η έρευνα των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών, για έκδοση εικονικών τιμολογίων και παράνομες επιδοτήσεις που λάμβαναν αγρότες των Nομών Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με πηγές της Οικονομικής Επιθεώρησης Δυτικής Ελλάδας, εκατοντάδες αγρότες από τις περιοχές αυτές χρησιμοποιούσαν επί σειρά ετών εικονικά τιμολόγια και με τη βοήθεια εμπόρων κατάφερναν να έχουν παράνομα επιστροφές ΦΠΑ ή να λαμβάνουν επιδοτήσεις για καλλιέργειες που ουδέποτε είχαν κάνει ή παρουσίαζαν γι' αυτές εξωπραγματική παραγωγή.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αγρότη από την Ηλεία που εμφάνισε στοιχεία και τιμολόγια για αγρό έκτασης μισού στρέμματος, από τον οποίον κατέθεσε δικαιολογητικά ότι είχε παραγωγή οχτώ (!) τόνους σκόρδα... με σκοπό να πάρει τη σχετική επιδότηση. Ενδεικτικό του μεγέθους της παρανομίας είναι ότι μόνο στην περιοχή Αστακού της Αιτωλοακαρνανίας τα εικονικά τιμολόγια που σχετίζονται με επιστροφές ΦΠΑ σε αγρότες αγγίζουν τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ. Μεγάλα ποσά επιστροφής έχουν εντοπιστεί σε Αμαλιάδα, Κρέστενα, Πύργο και σε πολλές περιοχές της Αχαΐας.
Επειδή έντονη είναι η φημολογία περί σκόπιμης καθυστέρησης της έρευνας και επιβολής των προστίμων από τις παρεμβάσεις διαφόρων παραγόντων της περιοχής, αλλά και πρώην στελεχών του τότε Υπουργείου Γεωργίας,
Ερωτώνται οι κ. κ. υπουργοί:
Σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία ελέγχου για την έκδοση εικονικών τιμολογίων και παράνομων επιδοτήσεων που λάμβαναν αγρότες των Νομών Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας;".

dete.gr

http://nonews-news.blogspot.com/2011/11/blog-post_5445.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου