Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ο κτηματομεσίτης καίει τη γαλάζια τριανδρία


Ο κτηματομεσίτης Ιωσήφ Λιβανός που συνεργαζόταν με τον κατασκευαστή Ιωάννη Καρούζο από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 είναι ο άνθρωπος που κατέθεσε στο ΣΔΟΕ όσα άκουσε από το στόμα του ίδιου του Καρούζου. Οτι δηλαδή οι πρώην υπουργοί Μιχάλης Λιάπης, Γιώργος Βουλγαράκης και ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μειμαράκης χρησιμοποιούσαν την κατασκευαστική εταιρεία ......
Καρούζος Constructions για να ξεπλένουν πολιτικό χρήμα μέσω αγοράς ακινήτων.

Ο κ. Λιβανός επεχείρησε να κάνει χθες επικοινωνιακή αντεπίθεση και όχι μόνο εξέδωσε ανακοίνωση προς τα μέσα ενημέρωσης αλλά μίλησε τηλεφωνικά και σε τηλεοπτικό σταθμό. Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι επιφυλάσσεται να αποστείλει σχετική ενημέρωση «που θα είναι διαφωτιστική ώστε να μην υπάρχει παραπληροφόρηση, με αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη στις έρευνες των Αρχών ή σε όσους αναφέρονται τα ονόματά τους» στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στις 26 Απριλίου 2010 και στη συμπληρωματική της 30ής Μαΐου 2011, στην οποία μνημονεύονται και οι κύριοι Μεϊμαράκης, Βουλγαράκης και Λιάπης.

Οπως ανέφερε σε χθεσινές συνεντεύξεις του σε εφημερίδες και στην τηλεόραση του Σκάι ο κ. Λιβανός προσέφυγε στον ΣΔΟΕ γιατί καταφερόταν εναντίον του κατασκευαστή Ιωάννη Καρούζου και της συζύγου του οι οποίοι του χρωστούσαν χρήματα από το 2010, μέσα από συνεργασίες τους για ακίνητα στη Γλυφάδα και στην Κρήτη, όπως ισχυρίζεται. Επισήμανε, μάλιστα, ότι οι αγορές ακινήτων σε Γλυφάδα και Κρήτη στοίχισαν στον κ. Καρούζο 145 εκατομμύρια ευρώ και 8.600.000 ευρώ αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι στο ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στη Real News αποκαλυπτόταν κομμάτι της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Λιβανού, σύμφωνα με την οποία στα πλαίσια ενός «πλυντηρίου» που καθάρισε πάνω από 10 δισ. ευρώ γινόταν μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό από τη Ρεβέκκα Σκαφτούρου, συζύγου του κ. Καρούζου, και τους δύο οδηγούς της εταιρείας Καρούζου.

Θα κάνει νέες κρίσιμες αποκαλύψεις

Επίσης ο κ. Καρούζος φέρεται να έχει πει στον Ιωσήφ Λιβανό ότι στην παράνομη δραστηριότητα συμμετείχαν και τρεις υπουργοί. «Με τεράστια έκπληξη μου αρχικά για την ευκολία με την οποία το έπραξε μου ανέφερε ότι οι υπουργοί αυτοί ήταν ο κουμπάρος του Ευάγγελος Μειμαράκης, ο Γιώργος Βουλγαράκης και ο Μιχάλης Λιάπης» σημείωνε στη μηνυτήρια αναφορά του ο κτηματομεσίτης Λιβανός.

Στη χθεσινή του ανακοίνωση ο κ. Λιβανός δεν δείχνει να μετανοεί για την κατάθεση-φωτιά που «καίει» τους τρεις πολιτικούς :

«Εχω πράξει το καθήκον μου ως πολίτης και θα το πράξω κατά την κατάθεσή μου στις εισαγελικές Αρχές τις επόμενες ημέρες» αναφέρει ο κ. Λιβανός στην ανακοίνωσή του αφήνοντας να εννοηθεί ότι διαθέτει στοιχεία που θα φωτίσουν περισσότερο την υπόθεση και ότι πιθανόν να προβεί σε νέες αποκαλύψεις.

Στις καταθέσεις του ως σήμερα ο κ. Λιβανός αναφέρει ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του και υφίσταται φθορές της περιουσίας του και βρίσκεται σε αστυνομική προστασία.

Ας σημειωθεί ότι η δικογραφία βρίσκεται ήδη στα χέρια της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου, η οποία στις αρχές της επόμενης εβδομάδας έχει καλέσει να εξετάσει ως μάρτυρες τον επιχειρηματία Γιώργο Ζωγραφάκη και τον Ιωσήφ Λιβανό.

Οι δικαστικές αρχές έβαλαν τις μηχανές στο φουλ προκειμένου να ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό την επίμαχη έρευνα για να μη μείνουν σκιές από την υπόθεση που οδήγησε τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μειμαράκη σε αναστολή των καθηκόντων του.

Η δικογραφία για τους τρεις πολιτικούς έλαβε προτεραιότητα για τις εισαγγελικές αρχές. Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης αναμένεται το τελευταίο πόρισμα από την πλευρά του ΣΔΟΕ ενώ στις καταθέσεις τους οι δύο καταγγέλλοντες Γιώργος Ζωγραφάκης και Ιωσήφ Λιβανός θα πρέπει να προσκομίσουν συγκεκριμένα στοιχεία για τα πολιτικά πρόσωπα και όχι να επιμείνουν σε γενικές και αόριστες καταγγελίες, όπως επισημαίνουν εισαγγελικές αρχές.

Μηνύσεις Λιάπη-Βουλγαράκη

Με μηνύσεις εναντίον των κτηματομεσιτών που τους κατονόμασαν απάντησαν χθες οι Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης. Οι δύο υπουργοί δεν καλύπτονται πλέον από βουλευτική ασυλία και ήρθαν σε αντιπαράθεση για το ενδεχόμενο να συσταθεί εξεταστική επιτροπή. Ο κ. Λιάπης έκανε λόγο για «παράκεντρα» που τον στοχοποιούν και ζήτησε να συσταθεί εξεταστική επιτροπή στη Βουλή, πρόταση με την οποία διαφωνεί ο κ. Βουλγαράκης, ο οποίος μέσω τουίτερ επέμεινε ότι η υπόθεση πρέπει να κριθεί από τη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου