Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Η σύζυγος του Γ. Παπαντωνίου στη λίστα Λαγκάρντ


Τον πρώην υπουργό Οικονομικών και Άμυνας των κυβερνήσεων Σημίτη Γιάννο Παπαντωνίου θα ελέγξει η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής, όπως αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή μετά από επιστολή του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη και την αποκάλυψη ότι η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου είναι στη λίστα Λαγκάρντ με τους καταθέτες σε τράπεζες της Ελβετίας. Ο κ. Πεπόνης επισυνάπτει μάλιστα και στοιχεία λογαριασμού. Η ανακοίνωση της επιτροπής της Βουλής έχει ως εξής:

Ανακοίνωση της Επιτροπής του άρθρου 21 του Ν.3023/2002, για τον Έλεγχο των Οικονομικών των Κομμάτων και των Πολιτικών Προσώπων

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής του αρθρ.21 του Ν.3023/2002, για τον Έλεγχο των Οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Επιτροπής επιστολή του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρηγορίου Πεπόνη, με την οποία ενημερώνει την Επιτροπή ότι όπως διαπιστώνεται από τον μέχρι σήμερα διεξαγόμενο έλεγχο στη «Λίστα Λαγκάρντ», σε αυτή περιλαμβάνεται το όνομα της κύριας Σταυρούλας Κουράκου, συζύγου του πρώην Υπουργού κ. Γιάννου Παπαντωνίου, και επισυνάπτει στοιχεία λογαριασμού από εκτυπωθέν απόσπασμα της προαναφερθείσας λίστας.

 

Η Επιτροπή ομόφωνα έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλουν άμεσα επίσημο πόρισμα, πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από το νόμο 4065/2012 αναδρομικό έλεγχο. Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει διευκρινήσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας είκοσι ημερών, όπως ο νόμος ορίζει.

Στις 27 Οκτωβρίου, όταν το περιοδικό HOTDOC είχε αποκαλύψει τα 2.059 των Ελλήνων με καταθέσεις στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη, στον αριθμό 919 της λίστας εμφανιζόταν το όνομα της συζύγου του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.

«Kourakou Stavroula Businesswoman», αναφερόταν στην συγκεκριμένη εγγραφή. Το protothema.gr είχε επικοινωνήσει τότε με άνθρωπο από το περιβάλλον του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος είχε δηλώσει: «Καμία σχέση. Αν υπάρχει το όνομα προφανώς δεν είναι η σύζυγος του πρώην υπουργού»...

«Παντελώς ανακριβής η αναφορά του ονόματος της συζύγου μου», απαντά ο Γ.Παπαντωνίου

Επιχειρώντας να υπογραμμίσει ότι η θέση του παραμένει η ίδια με εκείνη που είχε εκφράσει όταν δημιουργήθηκε το ζήτημα της εμπλοκής της συζύγου Ρούλας Κουράκου στη λίστα Λαγκάρντ, ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου έδωσε στη δημοσιότητα την ίδια απάντηση που είχε κοινοποιήσει στις 27 Οκτωβρίου, όταν είχε κυκλοφορήσει το περιοδικό HOTDOC στο οποίο δημοσιεύθηκαν τα ονόματα 2.059 Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης.

«Η αναφορά ονόματος που συμπίπτει με το όνομα της συζύγου μου στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ που δημοσιεύθηκε σε χθεσινό περιοδικό, είναι παντελώς ανακριβής. Η σύζυγος μου και εγώ δεν γνωρίζουμε τίποτα σχετικό. Ούτε είχαμε τοποθετήσει ποτέ χρήματά μας στη συγκεκριμένη Τράπεζα», επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Παπαντωνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου