Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Το δεξί χέρι του κουμπάρου του Σόρος στα οδικά έργα!


 Οταν η κυβέρνηση επέλεξε τον κ. Ευθύμιο Βιδάλη ως «διαπραγματευτή» με τους εργολάβους και τις τράπεζες για την επανεκκίνηση των τεσσάρων βαλτωμένων οδικών αξόνων, αρκετοί προσπαθούσαν να καταλάβουν τους λόγους. Η απάντηση ήταν ότι ο άνθρωπος γνωρίζει από οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων (ως πρώην διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης S&B) και συνεπώς μπορεί να τετραγωνίσει τον κύκλο, ώστε να πάρουν μπροστά τα εργοτάξια σε Ιόνια Οδό, Μαλιακό - Κλειδί, Κόρινθο - Πάτρα και Αξονα Κεντρικής Ελλάδας. Ο κ. Βιδάλης ολοκλήρωσε αυτήν την εβδομάδα την πρώτη φάση των παζαριών και πλέον ασχολείται με τις τράπεζες, αρκετές από τις οποίες (οι ξένες) θέλουν να αποσυρθούν από τη χρηματοδότηση των έργων.

Ομως υπάρχει και μια μικρή λεπτομέρεια στην όλη υπόθεση, η οποία κάνει πολλούς να αναρωτιούνται αν έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Ο κ. Βιδάλης παραμένει στο διοικητικό συμβούλιο της επενδυτικής εταιρείας Zeus Capital Partners, στην οποία υπάρχουν κεφάλαια του Τζορτζ Σόρος και την οποία διοικεί ο Στέλιος Ζαββός, κουμπάρος του γνωστού κερδοσκόπου. Ο Σόρος και ο επιχειρηματίας Στ. Χατζηιωάννου (easyJet κ.λπ.) πάντρεψαν τον κ. Ζαββό με τη Σοφία Δοξιάδη της γνωστής οικογενείας. Αρκετοί αναρωτιούνται μήπως ο κ. Βιδάλης θα έπρεπε να αποσυρθεί από την επενδυτική εταιρία, αφού ως διαπραγματευτής του Ελληνικού Δημοσίου μπορεί να ξέρει από πρώτο χέρι πώς ακριβώς βαδίζουν οι διαπραγματεύσεις από τις οποίες θα κριθεί το μέλλον ισχυρών κατασκευαστικών ομίλων του Χρηματιστηρίου, όπως η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η J&P ΑΒΑΞ.

Ορισμένοι κακεντρεχείς το πήγαν ακόμη παραπέρα: Γιατί, λένε, να έχει προνομιακή πληροφόρηση ο Σόρος, ένας άνθρωπος που εμφανίζεται να διαδραμάτισε σκοτεινό ρόλο στην υπόθεση «ελληνική χρεοκοπία»; Του κερδοσκόπου που φερόταν ως ένας από τους παίκτες των σύνθετων παραγώγων (CDS) υπέρ μιας ελληνικής χρεοκοπίας, όταν δημοσίως έκανε δηλώσεις στήριξης της χώρας και συναντιόταν με τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Κάποιοι άλλοι υπενθυμίζουν ότι η Zeus Capital Partners έχει γερό «δόντι» στην κυβέρνηση, καθώς ο κ. Ζαββός συμμετείχε (χωρίς να έχει άμεση σχέση με ελληνογερμανικές μπίζνες) στην πρόσφατη συνάντηση της καγκελαρίου Μέρκελ με Ελληνες επιχειρηματίες στο «Hilton».

Κάποιοι από τους άσπονδους φίλους των κυρίων Ζαββού και Βιδάλη υποστηρίζουν πως η επενδυτική εταιρία Zeus Capital Partners στην οποία συμμετέχουν δεν είναι και πολύ δραστήρια. Συνεπώς υπάρχει χρόνος για συμμετοχή σε εκδηλώσεις και γκαλά. Η Zeus Capital Partners είναι τόσο περήφανη για τις επενδύσεις της, που δεν αναφέρει καμία στην ιστοσελίδα της. Αγνωστη παραμένει η τύχη των επενδύσεων σε ακίνητα στη Βαλκανική που λεγόταν πως θα προχωρούσαν. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Βιδάλης θα έπρεπε να διαλέξει: Ή διαπραγματευτής του Δημοσίου ή μέλος επενδυτικού οίκου.

 http://www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου