Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας Πεπόνης για το γιγαντιαίο σκάνδαλο στην Εθνική Τράπεζα



Διαστάσεις γιγαντιαίου σκανδάλου, για το οποίο απαιτείται άμεσα  η παρέμβαση του εισαγγελέα κ. Πεπόνη προσλαμβάνει η αγορά από την Εθνική Τράπεζα ενός κτιρίου που βρίσκεται στο Κορωπί με το εξωφρενικό τίμημα των 120 εκατομμυρίων ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες του lykavitos.gr στην ύποπτη αγορά εμπλέκονται, εκτός από στελέχη της Εθνικής- "ΠΑΝΓΑΙΑ"  ένα πρώην μεγαλοστέλεχος εταιρίας κινητής τηλεφωνίας καθώς και επιχειρηματικός  παράγοντας που ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

Η αγοραπωλησία που έχει προκαλέσει σάλο στην τραπεζική αγορά αφορά το κτιριακό συγκρότημα Κarela Office Park στα βουνά του Κορωπίου, στο οποίο σήμερα στεγάζονται υπηρεσίες του ΟΤΕ και της Cosmote.

Τραπεζικοί παράγοντες εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τους λόγους για τους οποίους η ΠΑΝΓΑΙΑ προχώρησε σε μια τέτοια αγορά και με εξωφρενικό για τα σημερινά δεδομένα τίμημα.

Χαρακτηριστικά, στην κατεύθυνση αυτή είναι όσα αναφέρει σε report η  Alpha Finance, η οποία εκτιμά ότι το συνολικό κόστος του ακινήτου δεν ξεπερνούσε τα 54 εκατομμύρια ευρώ, σε εποχές άνθησης του real estate.

Με την κατρακύλα που έχουν πάρει οι τιμές των ακινήτων η σημερινή αξία του δεν υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ!

Πάντως, στελέχη της αγοράς αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν η θυγατρική της Εθνικής  να δαπανά  120  εκ. ευρώ για ένα ακίνητο στα βουνά του Κορωπίου όταν η ίδια η Εθνική Τράπεζα εμφανιζόταν ικανοποιημένη αν θα μπορούσε να εισπράξει από την εκποίηση του κορυφαίου ακινήτου της Μεσογείου, του Αστέρα Βουλιαγμένης, 300-400 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κτηματομεσίτης, αν σε αυτή τη χρονική συγκυρία το ακίνητο Κarela κάνει 120 εκ. ευρώ, τότε ο «Αστέρας» πρέπει να πωληθεί πάνω από 2 δις ευρώ.

Το γιγαντιαίο σκάνδαλο εξελίσσεται σε μια συγκυρία κατά την οποία η Εθνική Τράπεζα, όπως και όλες οι ελληνικές τράπεζες, αναζητούν εναγωνίως κεφάλαια για την ενίσχυση της κεφαλαιακής τους διάρθρωσης για να αποφύγουν την κρατικοποίηση και την εκποίηση πολύτιμων περιουσιακών τους στοιχείων.

 http://www.lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου