Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Εισαγγελική παρέμβαση για τις μηντιακές συμμορίες που λεηλατούσαν τον ΟΠΑΠ!




Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν δημοσιεύματα στον Τύπο για “μη σύννομες χορηγίες του ΟΠΑΠ προς συγκεκριμένες εφημερίδες. Με εντολή της η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παν. Φάκου ζητά την έναρξη έρευνας προκειμένου να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να ελεγχθεί αν το εφαρμοζόμενο καθεστώς χορηγιών του ΟΠΑΠ είναι σε αντιστοιχία με τις προϋποθέσεις του νόμου .

Αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης είναι να διαπιστωθεί, αν οι καταγγελλόμενες χορηγίες συνδέονται με κοινωνικά, ιστορικά, πολιτιστικά κριτήρια, όπως ορίζεται από την νομοθεσία και αν το αντισταθμιστικό όφελος των καταχωρίσεων ανταποκρίνεται στο ποσό των χορηγιών.

Ήδη στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας έχουν ζητηθεί από τον ΟΠΑΠ όλες οι επίμαχες χορηγικές συμβάσεις.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που αποτέλεσαν την αιτία της εισαγγελικής παρέμβασης ο Οργανισμός φέρεται να συνάπτει χορηγικές συμβάσεις με Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που δεν άσκησαν ποτέ κριτική στην διοίκησή του.


Παράλληλα είναι βέβαιο πως θα εξεταστούν βάση ποιών κριτηριών οι διοικήσεις της ΟΠΑΠ, υπογράφανε χορηγίες έξω από κάθε εμπορική και διαφημιστική λογική, αλλά και τα τρομακτικά ποσά που δαπανήθηκαν σε εφημερίδες και Μέσα Ενημέρωσης με ΜΗΔΕΝΙΚΗ κυκλοφορία και ανύπαρκτη τηλεθέαση ή επισκεψιμότητα!

Ο Lykavitos.gr ήταν ένα από τα ελάχιστα μέσα ενημέρωσης που ανέδειξε εδώ και μήνες το θέμα, και το θετικό είναι πως επιτέλους κινήθηκε, προς την σωστή κατεύθυνση και η Δικαιοσύνη.

Την έρευνα θα διενεργήσει η Οικονομική Αστυνομία με εντολή να εντοπιστεί αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της απιστίας στην υπηρεσία.
Το οποίο είναι βαρύτατο κακούργημα και επισείει εξοντώτικες ποινές για όσους έβαλαν τις υπογραφές τους σε χορηγίες – μαϊμού του ΟΠΑΠ που ζημίωσαν κατά εκατομμύρια ευρώ το Δημόσιο αλλά και τους μετόχους της εισηγμένης και στο ΧΑΑ εταιρείας.

Τέλος τίθεται ΜΕΙΖΟΝ θέμα για τις χορηγίες και τα διαφημιστικά προγράμματα που ήδη “τρέχουν” μέχρι το τέλος του χρόνου, τα οποία μετά και την αιφνίδια εισαγγελική παράμβαση η σημερινή διοίκηση του Οργανισμού οφείλει να τα παγώσει άμεσα!
΄Όπως και τις ΠΛΗΡΩΜΕΣ…
 
Lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου