Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Το σκάνδαλο με τα σκευάσματα έχει κοστίσει 4.5 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ και έπεται ... συνέχεια

 

Τεράστια φαίνεται πως είναι η ζημιά που έχει υποστεί το ΙΚΑ, με το σκάνδαλο των ειδικών σκευασμάτων, με τη διοίκηση του Ιδρύματος και στο Ηράκλειο να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά και ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος των εμπλεκόμενων εταιριών.
Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του ΙΚΑ κ. Διονύση Πατσούρη τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν κάνουν λόγο για ζημιά της τάξης τω 4.5 εκ. ευρώ, τη στιγμή που η έρευνα συνεχίζεται και στα υπόλοιπα υποκαταστήματα του Ιδρύματος, ζητώντας από τις Αρχές μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου να έχουν εκδώσει τα τελικά αποτελέσματα.

"Στην υπόθεση αυτη εμπλέκονται 5 επιχειρήσεις. Εχουν προσκομισθεί παραστατικά για 489 ασφαλισμένους στους οποίους χορηγήθηκαν παρανομα σκευάσματα διατροφής, εκ των οποίων οι 73 ήταν θανόντες και παρόλα τους χορηγούνταν τα σκευάσματα. Η όλη διαδικασία γινόταν με ιατρικές βεβαιώσεις οι οποίες ποτέ δεν ήταν πρωτότυπες, αλλά είναι φωτοτυπημένες", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πατσούρης.

Ενώ ο Υποδιοικητής του ΙΚΑ αναφέρθηκε και στην υπόθεση εκείνων που φαίνεται πως εργάζονταν εκτός Κρήτης, αλλά ελάμβαναν επίδομα ασθενείας από το ΙΚΑ στο νησί!

"Υπάρχουν επίσης 183 φερόμενοι ως ασφαλισμένοι, οι οποίοι έχουν εισπράξει με 2090 αποφάσεις επιδόματα ασθενείας, ενώ οι εργαζόμενοι αυτοί φέρονται να εργάζονται εκτός Κρήτης και επιδοτούνται λόγω ασθενείας με αποφάσεις που προσκομίζουν στα υποκαταστήματα της Κρήτης", τόνισε ο κ. Πατσούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου