Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Η δικογραφία για το ζεόλιθο κατά Μπιρμπίλη, Καλαφάτη κ.α



Τυχόν ευθύνες της πρώην υπουργού ΠΕΚΑ Τίνας Μπιρμπίλη, του νυν υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου και των πρώην υφυπουργών Ανάπτυξης Σταύρου Καλαφάτη, Ιωάννη Μπουγά και Αναστάσιου Νεράντζη, για τη ματαίωση επένδυσης εξόρυξης ζεολίθου στην περιοχή του Έβρου, καλείται να διερευνήσει η Βουλή σύμφωνα με τη δικογραφία που διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Στην υπόθεση φέρεται να έχει ανάμειξη και ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης (την περίοδο 2007-2009) και νυν βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μουσουρούλης για τον οποίο θα εξεταστεί αν θα αρθεί ή όχι η ασυλία του.

Κινήθηκε εναντίον τους εκπρόσωπος της εταιρείας «Ν. Αλεξανδρίδης και Σία», ο οποίος τους κατηγορεί ότι με παραλείψεις και ενέργειες τους ματαιώθηκε επένδυση για απευθείας ανάθεση του έργου εξόρυξης ζεολίθου, σε έκταση 161 στρεμμάτων στην περιοχή Πετρωτά του Έβρου. Οι ενέργειες αυτές είχαν ως συνέπεια να προκληθεί ζημιά στην εταιρεία, αλλά και στο Ελληνικό Δημόσιο, καθώς ματαιώθηκε επένδυση 40 εκατομμυρίων ευρώ, που θα είχε οφέλη τόσο για την περιοχή του Έβρου, αφού θα προσέφερε απασχόληση σε τουλάχιστον 100 άτομα, όσο και στο Δημόσιο, το οποίο δεν θα εισήγαγε ζεόλιθο από τη Βουλγαρία και τη Τουρκία.

Από την Εισαγγελία Ορεστιάδας έχει ήδη ασκηθεί δίωξη για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση, σε βάρος δύο πρώην στελεχών του ΙΓΜΕ, τα οποία φέρονται να συνέδραμαν ώστε να μην γίνει απευθείας ανάθεση, με συνέπεια ο τότε υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Μανιάτης, να αρνηθεί την ανάθεση, ζητώντας τη διενέργεια διαγωνισμού.

Για το ίδιο θέμα είχε διαβιβαστεί στη Βουλή και άλλη δικογραφία πέρυσι.

Η εταιρεία «Ν. Αλεξανδρίδης και Σία» είχε ξεκινήσει από το 2004 αιτήσεις για εξόρυξη στον Έβρο, όμως λόγω των καταγγελλόμενων παραλείψεων και ενεργειών από το 2007 έως και το 2013 η ανάθεση εξόρυξης δεν προχώρησε και η επένδυση ματαιώθηκε.


 http://venceremos33.blogspot.gr/2014/02/blog-post_5338.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου