Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014

Διαχρονικό σκάνδαλο στον ΟΑΣΘ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ«Διαρκές, διαχρονικό, πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σκάνδαλο λειτουργίας και επιδότησης του ΟΑΣΘ» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάνει λόγο για λεηλασία του εισοδήματος των πολιτών της Θεσσαλονίκης και του συνόλου των φορολογουμένων.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκκρεμούν τα αποτελέσματα εισαγγελικής έρευνας για τα «πρόσφατα στοιχεία της αδιαφανούς, τουλάχιστον, διαχείρισης από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ και ενώ η επιδότηση του ΟΑΣΘ είναι τετραπλάσια απ' αυτήν του αντίστοιχου φορέα αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών», η κυβέρνηση σπεύδει να ικανοποιήσει τα αιτήματα του Οργανισμού υποκύπτοντας στους εκβιασμούς που ασκεί με μεθοδικό τρόπο το τελευταίο διάστημα η διοίκησή του.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιβραβεύει και διατηρεί «το αμαρτωλό καθεστώς της μονοπωλιακής, σκανδαλωδώς προνομιακής και ανεξέλεγκτης διαχείρισης των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, με την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων να αναπληρώνει τη μείωση της κρατικής επιδότησης των διασφαλισμένων κερδών των μετόχων του ΟΑΣΘ».

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση χαρίζει στον ΟΑΣΘ 120,7 εκατομμύρια ευρώ για «υποτιθέμενες ‘οικονομικές εκκρεμότητες’ των ετών 2010-2013, οι οποίες δεν κατονομάζονται».

«Ενώ (ο ΟΑΣΘ) είναι η μόνη επιχείρηση που έχει διασφαλισμένα τα κέρδη της σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων, θρασύτατα αυξάνει το εισιτήριο, επιβαρύνοντας του χειμαζόμενους Θεσσαλονικείς» συμπληρώνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να αποσύρουν τις δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) που συνυπέγραψαν για τον ΟΑΣΘ και διαμηνύει πως «δεν θα ανεχτεί αυξήσεις εισιτηρίων και θα σταθεί στο πλευρό των πολιτών που θα αντισταθούν στη νέα ληστεία του ΟΑΣΘ και της κυβέρνησης».
http://tvxs.gr/news/ellada/diaxroniko-skandalo-ston-oasth-kataggellei-o-syriza

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου