Διαβάζοντας την ανακοίνωση του ΙΚΑ σχετικά με τους συνταξιούχους που "απογράφηκαν" και όσους δεν εμφανίστηκαν, πέρα από τα προφανή -πόσοι δεν εμφανίστηκαν κ.ο.κ.- δεν είδα κανέναν, μα κανέναν να σχολιάζει ένα εξωφρενικό στοιχείο:

Πληρώνουμε 55.000 συνταξιούχους του ΟΤΕ. Το ξαναγράφω: 55.000. Μίας εταιρείας επισημαίνω που λειτουργεί 71 χρόνια (συστάθηκε το 1949). Σε συνθήκες ομαλής εργασίας με 35 χρόνια εργάσιμα σημαίνει οτι θα είχαμε 2 γενιές ανθρώπων που συνταξιοδοτήθηκαν. Συνεπώς ότι η εταιρεία αυτή θα είχε ξεκινήσει με 27.500 εργαζόμενους (όσους σχεδόν έχει σήμερα δηλαδή ο ΟΤΕ, μαζί με την Cosmote και τις θυγατρικές της στο εξωτερικό και την Ελλάδα). Αντιλαμβάνεστε αμέσως πόσοι συνταξιοδοτήθηκαν πρόωρα.

Θα σας το γράφω συχνά αυτό το νούμερο. Θα πληρώνουμε μέχρι να πεθάνουν, χιλιάδες ρουσφέτια και αναίτιους διορισμούς. Θα κόβουμε δεξιά και αριστερά απαραίτητα επιδόματα πρόνοιας, παροχές απαραίτητες για την συνοχή της κοινωνίας, θα αφήνουμε ανεξόφλητους χιλιάδες ιδιώτες, θα στραγγαλίζουμε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, για να πληρώνουμε τα ρουσφέτια που κάνανε.

55.000 συνταξιούχοι του ΟΤΕ. Δεν το χωρά το μυαλό μου.

Αν η νέα γενιά γίνει λόγω των συνθηκών εξαιρετικά ριζοσπαστική και αντιληφθεί οτι την καταδικάζει στην ασφυξία και την εξαθλίωση η απληστία και η σήψη της προηγούμενης, θα γίνει πατροκτόνος.
Και τον κίνδυνο αυτό πρέπει η προηγούμενη γενιά να τον λάβει σοβαρά υπόψη.

55.000 συνταξιούχοι του ΟΤΕ.
 
Από τον τοίχο του Αngelo Barbalios στο φ.β
 
 
 
ΔΙΕΤ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ