Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Σκάνδαλο καταγγέλουν οι μειοψηφίες: Ο Δήμος Βόλου αγοράζει οικόπεδο στο Σωρό από συνεταιρισμό που πρόεδρος είναι ο Γ. Μουλάς

Ο Δήμος Βόλου θέλει να αγοράσει οικόπεδο 24 στρεμμάτων στο Σωρό από Οικοδομικό Συνεταιρισμό για να κατασκευάσει …κέντρο τέχνης . Στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό πρόεδρος είναι ο Γ. Μουλάς που καταγγέλθηκε ανοιχτά από τις μειοψηφίες του δημοτικού συμβουλίου.
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Γαργάλας μίλησε ανοιχτά για τη σχέση του Γ. Μουλά με τον συνεταιρισμό και εκείνος το παραδέχτηκε.
«Δεν υπάρχει ενδιαφέρουν να διατηρήσει αυτό το οικόπεδο ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός. Ελήφθη η απόφαση για παραχώρηση στο Δήμο Βόλου, αλλά υπήρχαν και αποφάσεις να πωληθεί ή να ενοικιαστεί. Μετά από διάλογο με το Δήμαρχο, κρίθηκε να περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου και ο Δήμος θα το αγοράσει», είπε χωρίς περιστροφές για να κατηγορηθεί ότι ο δήμος θα διαθέσει 400.000 ευρώ για του κάνει…χάρη.




Στο μεταξύ ο αντιδήμαρχος Α. Σαββάκης όταν ρωτήθηκεαπό τον Μ. Πατσιαντά με ποια εχέγγυα εισηγείται πως το έργο θα μπει σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, απάντησε κυνικά:» : Δεν υπάρχει βεβαιότητα . Αλλά αν δεν διαθέτεις το χώρο, δεν μπορείς να κάνεις και αίτηση για ΕΣΠΑ»
«Γνωρίζετε ότι ο συντελεστής δόμησης είναι 0,03; Γιατί ακούσαμε ότι η έκταση προορίζεται για πολιτιστικό κέντρο. Υπάρχουν τεράστιες περιουσίες του Δήμου που είναι καταγεγραμμένες στη λίστα της ΑΝΕΒΟ, είναι στην ίδια περιοχή και μπορούν να χρησιμοποιούν για τον ίδιο σκοπό», είπε απευθυνόμενος στην πλειοψηφία ο Κ. Γαργάλας
«Ο Συνεταιρισμός έχει και άλλη περιουσία στην ιδιοκτησία του. Αν διαλυθεί ο συνεταιρισμός, όλη η περιουσία του πηγαίνει στο Δήμο Βόλου. Αν από συνεταιρισμός γίνει σύλλογος, τότε η περιουσία του περνά στην κυριότητα του Δήμου σε 10 χρόνια. Ο συντελεστής είναι 0,03 αλλά η πολεοδομία του έδωσε συντελεστή 0,4 και αυτό ανέβασε την αξία του. Έγιναν και ερωτήματα στο υπουργείο για αυτό το θέμα, αλλά δεν απαντάει. Το λάθος με το συντελεστή περιμένουμε να διορθωθεί», απάντησε ο Γ. Μουλάς
Η Νατάσσα Οικονόμου δήλωσε πως το θέμα έχει αντιμετωπιστεί με προχειρότητα.
«Άλλο είναι να υπάρχει συντελεστής 0,03 , όπου που δεν μπορείς να χτίσεις περισσότερα από 700 τ.μ και άλλο να υπάρχει ακίνητο 9 στρεμμάτων του Δήμου στην περιοχή με συντελεστή 0,4 στο οποίο μπορείς να χτίσεις 3.800 τ.μ. Ο Δήμος Βόλου έχει έκταση στην περιοχή και τώρα πάμε να αγοράσουμε και άλλη που δεν έχει και υψηλό συντελεστή δόμησης», είπε και πρότεινε να μην αγοραστεί αλλά να παραχωρηθεί στο Δήμο Βόλου.
«Στο κάτω κάτω, πολιτιστικό κέντρο θα γίνει. Αν γίνει η αγορά, τι έχουν να κερδίσουν οι κάτοικοι της Αγριάς και του Αλμυρού; Πρέπει να αποσυρθεί το θέμα και αν θέλει ο Συνεταιρισμός ας το παραχωρήσει. Το θέμα είναι σκάνδαλο», είπε η Νατάσσα Οικονόμου.
«Το θέμα είναι σκάνδαλο. Ο Δήμος έχει περιουσία στην περιοχή. Που θα πάνε τα χρήματα και για ποιο σκοπό», αναρωτήθηκε.
«Ο Συνεταιρισμός θέλει να το οικόπεδο δώσει γιατί ο ΕΝΦΙΑ έχει φτάσει τις 60.000 ευρώ. Καταρρέει το δημοτικό θέατρο και δεν κάνετε τίποτα, πολιτιστικούς χώρους θα φτιάχνουμε; Δεν πρόκειται για σκάνδαλο, αλλά πρέπει να το ξαναδούμε. Καλύψτε κατά το ήμισυ τις υποχρεώσεις τους στο ΕΝΦΙΑ αλλά να μειώσουμε και το τίμημα του οικοπέδου», σημείωσε ο Μ. Μιτζικός.
Ο Α. Νάνος τόνισε ότι δεν «μπορούμε να συμφωνήσουμε με το θέμα γιατί δεν υπάρχουν σχολεία. Γιατί να μην αγοράσει ο Δήμος κάποιο οικόπεδο για να χτίσει ένα σχολείο», αναρωτήθηκε.
«Εμπορικές χρήσεις δεν μπορούν να γίνουν στο οικόπεδο. Αν γινότταν, θα το είχε εκμεταλλευτεί ο Συνεταιρισμός. Αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε για ψυχαγωγική χρήση. Τι να κάνουμε εκεί; Κινηματογράφο ή λούνα πάρκ; Δεν το βαφτίζω σκάνδαλο, αλλά θέτω θέμα αντιδεοντολογίας. Κύριε Μουλά είστε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου που θέλει να αγοράσει και πρόεδρος του συνεταιρισμού που θέλει να πουλήσει το οικόπεδο», είπε ο Κώστας Γαργάλας για να του απαντήσει ο Γ. Μουλάς ότι πρόεδρος στον Συνεταιρισμό…ξέμεινε από παλιά.
Ο Α. Μπέος χαρακτήρισε την αγορά ευκαιρία, ενώ η Νατάσσα Οικονόμου επανέλαβε πως Θέλουν στον συνεταιρισμό που πρόεδρος είναι ο Μουλάς να παγώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις και να το πάρει ο Δήμος.
Θετικά στην αγορά ψήφισε ο Μ. Μιζτικός.


http://e-thessalia.gr/skandalo-katangeloun-i-miopsifies-o-dimos-volou-agorazi-ikopedo-sto-soro-apo-sineterismo-pou-proedros-ine-o-g-moulas/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου