Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Η 30ΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ-ΜΥΣΤΗΡΙΟ! Νέες αποκαλύψεις για την Αίγινα...


ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016

Περισσότερο μυστήριο δημιουργείται γύρω από την υπόθεση της φονικής σύγκρουσης στην Αίγινα. Σε δύο από τις καταθέσεις που περιέχονται στη δικογραφία γίνεται αναφορά σε μια γυναίκα με μαύρα μαλλιά, ηλικίας 30 με 35 ετών.



Πιο συγκεκριμένα, δύο από τα θύματα που επέβαιναν στη λάντζα «Αντωνία» αναφέρουν ότι την ώρα που βρίσκονταν στη θάλασσα, δίπλα από τα συντρίμμια του καϊκιού, μπόρεσαν να διακρίνουν μία γυναίκα δίπλα στον καπετάνιο του «Ντουέντε» Θρασύβουλο Λυκουρέζο.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» της Κυριακής αποκαλύπτει τις δύο καταθέσεις που έρχονται να προστεθούν στη μαρτυρία του 26χρονου Γιώργου Λαμπρακόπουλου –επίσης επιβάτη του «Αντωνία»- ο οποίος έκανε λόγο για «ζευγάρι μη προχωρημένης ηλικίας».

Ο Αν. Α. καταθέτει: «Βρισκόμασταν μαζί με την οικογένειά μου στην Πέρδικα Αιγίνης και σκοπεύαμε με φιλικό ζευγάρι να περάσουμε με λάντζα στη νήσο Μονή. Επιβιβαστήκαμε στο καΐκι μετά τις 12.00. Λίγη ώρα αργότερα το σκάφος πήρε και τους τελευταίους επιβάτες. Εγώ με την οικογένειά μου καθόμουν πίσω και δεξιά στο καΐκι μαζί με φιλικό ζευγάρι. Από το σημείο που καθόμουν είδα στον ορίζοντα κάποια στιγμή ένα σκάφος. Ανέπτυξε ταχύτητα και πλάναρε επιταχύνοντας διαρκώς. Τότε άρχισαν να φωνάζουν: «Που πάει αυτός ρε θα μας σκοτώσει». Ερχόταν με μεγάλη ταχύτητας προς εμάς χωρίς να προσπαθήσει να κάνει ελιγμό αποφυγής. Ξαφνικά βρεθήκαμε στο νερό. Η λάντζα βυθίστηκε αμέσως, παρά τις καλές καιρικές συνθήκες. Τα αντικείμενα των επιβατών έπεσαν στο κεφάλι μας με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν την ανάδυσή μας στην επιφάνεια. Μόλις αναδύθηκα στο νερό και κρατώντας την κόρη μου αγκαλιά είδα τους πρώτους ανθρώπους στο νερό και συνειδητοποίησα ότι η γυναίκα μου και ο γιος μου είχαν βγει στην επιφάνεια. Αμέσως διέκρινα τον χειριστή του ταχυπλόου, ο οποίος είχε σταματήσει στα 15 μέτρα από εμάς και μας κοίταζε. Άκουσα τον 10χρονο γιο μου να του φωνάζει: «Ρίξε σωσίβιο, τι μας κοιτάς;». Αμέσως το σκάφος αυτό μας εγκατέλειψε συνεχίζοντας την πορεία του. Είδα δύο επιβαίνοντες, τον κατηγορούμενο και μία κοπέλα, η οποία είχε μαύρα μαλλιά όχι μεγαλύτερη από τριανταπέντε ετών. Μετά είδα τον φίλο μου μπρούμυτα στο νερό και τον γύρισα ανάποδα με το κεφάλι έξω από το νερό. Δεν είχε τις αισθήσεις του».

Στο ίδιο μήκος κύματος η γυναίκα Αλ. Α. –επιβάτης του «Αντωνία»- αναφέρει: «Ξαφνικά μετά από έναν δυνατό κρότο αντιλήφθηκα ότι βρίσκομαι στη θάλασσα παλεύοντας να κρατηθώ στην επιφάνεια σχεδόν ταυτόχρονα με τον γιο μου. Αφού πιαστήκαμε από τα συντρίμμια του σκάφους, στη συνέχεια γύρισα το βλέμμα τριγύρω και διαπίστωσα την ύπαρξη ενός ταχυπλόου που βρισκόταν σε απόσταση 30 μέτρων. Πάνω επέβαινε ένας άνδρας ηλικίας περίπου 70 ετών και μία κοπέλα που καθόταν δίπλα του ηλικίας περίπου 30 ετών. Αυτό τουλάχιστον ήταν ορατό από το σημείο όπου βρισκόμουν». Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί αρκετά από τα θύματα του ναυαγίου, δηλώνει στον «ΕΤ» της Κυριακής ότι «θα είμαι ικανοποιημένος μόνο όταν διαπιστωθεί ποιοι ήταν μέσα στο σκάφος και ποιος ήταν ο λόγος που εγκατέλειψαν αθώους ανθρώπους, μωρά, φοιτητές και επιστήμονες που θαλασσοπνίγονταν. Η υπόθεση έχει ακόμα πολύ δρόμο».

Αντικρουόμενες καταθέσεις

Σε αντίθεση με τις παραπάνω καταθέσεις υπάρχουν μάρτυρες που ισχυρίζονται ότι οι μοναδικοί επιβαίνοντες στο «Ντουέντε» ήταν ο 77χρονος Λυκουρέζος, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι και μία 65χρονη. Διασώστης που έφτασε στο σημείο του ναυαγίου κατέθεσε ότι «είδα το φουσκωτό που παρέλαβε την παρέα του 77χρονου να φεύγει με τρεις επιβαίνοντες, δύο κυρίες και έναν ηλικιωμένο άνδρα. Φώναξα από μακριά στον ηλικιωμένο αν είναι ο υπαίτιος του δυστυχήματος και δεν μου απάντησε αλλά οι δύο κυρίες μου έδειχναν προς ένα σκάφος χρώματος μπεζ».

Την ίδια ώρα, έγγραφο του υπουργείο Ναυτιλίας αποκαλύπτει ότι ο αρμόδιος πραγματογνώμονας κ. Ηλίας Στεφανάκος (πρόκειται για τον πραγματογνώμονα του ναυαγίου «Σάμινα») ζητά «την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου από τις τηλεφωνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, στους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων που διαθέτουν οι τέσσερις επιβαίνοντες του ταχυπλόου σκάφους «Ντουέντε», για το χρονικό διάστημα από ώρα 12.30 μέχρι την ώρα 16.30 της 16ηςΑυγούστου».

Αρκετοί είναι οι δικηγόροι των θυμάτων που υποστηρίζουν ότι το αίτημα των αρμόδιων Αρχών για άρση του απορρήτου καθυστέρησε σημαντικά. Ένας από αυτούς τους νομικούς είναι ο κ. Τρύφωνας Κόλλιας, ο οποίος προσθέτει μιλώντας στον «ΕΤ» της Κυριακής ότι «πρέπει να ενημερωθούμε για το τι έχει πράξει μέχρι τώρα η Επιτροπή Διερεύνησης του υπουργείου Ναυτιλίας, η οποία είναι η αρμόδια για να βρει τα αίτια του δυστυχήματος και να συντάξει το σχετικό πόρισμα. Εξ όσων γνωρίζω δεν έχει καλέσει μάρτυρες και δεν έχει κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες. Βρισκόμαστε στο σκοτάδι για το ρόλο της.


https://democracypress.blogspot.gr/2016/09/30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου