Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009

Ηλίθιος ο Μηλιάκος της Agricaltural Bank of Greece (siga ta eggs kale ...) ή "μιλημένος" ;;

Πάντως όχι μακάκας ... αφου στη φυλακή δεν μπήκε, αποζημίωση δεν πλήρωσε, μισθο παίρνει και τίποτα δεν θα πάθει !!!

ΜΑΚΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟOΟΣ ;;;

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ !!!!
Μπραβο κερδίσατε !!!

Την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών
επισκέφθηκαν σήμερα ο βουλευτής και Γραμματέας του Τομέα Τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρης Νιώτης και oι βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης, Γιώργος Πεταλωτής, Δημήτρης Τσιρώνης, Χρήστος Αηδόνης και Μιχάλης Καρχιμάκης συνοδευόμενοι από τον Συντονιστή του Γραφείου Νομικής Κάλυψης του ΠΑΣΟΚ Κώστα Νταϊλιάνα και κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά, με νέα στοιχεία για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων της Αγροτικής Τράπεζας για το οποίο το ΠΑΣΟΚ είχε ήδη καταθέσει αναφορά κατά του Διοικητή της ΑΤΕ Δημήτρη Μηλιάκου.
Όπως είναι γνωστό, η Διοίκηση της ΑΤΕ, την περίοδο 2004-2005, αγόρασε με διαμεσολαβήσεις 31 δομημένα ομόλογα υψηλού κινδύνου, καταβάλλοντας 767 εκατομμύρια Ευρώ (το 75% του μετοχικού της κεφαλαίου), τα οποία παραμένουν δεσμευμένα μέχρι το 2015!
Όπως τονίζουν στη μηνυτήρια αναφορά τους οι βουλευτές, από τα προϊόντα αυτά ήδη τα 5 έχουν καταστεί μηδενικής απόδοσης, προκαλώντας ζημίες 75 εκατομμυρίων Ευρώ πριν την οικονομική κρίση, στη δε λήξη τους θα ανέλθουν σε 188 εκατομμύρια Ευρώ, βάσει αποτίμησης του Ιουνίου 2008. Φυσικά σήμερα οι ζημίες αυτές, μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, ξεπερνούν τα 336 εκατομμύρια Ευρώ. Όπως προκύπτει από τον Ισολογισμό 2008 της Τράπεζας, η ΑΤΕ υπέστη μείωση της καθαρής της θέσης κατά 594 εκατ. Ευρώ (40%), με κύρια αιτία τις...
επενδύσεις σε δομημένα ομόλογα το 2005. Την ίδια καθίζηση υπέστησαν και τα κέρδη της προ φόρων, αφού το 2007 ήταν 316 εκατ. ευρώ, ενώ το 2008 μόνο 15!!! Κι όλα αυτά πριν από την οικονομική κρίση.
Για την αγορά αυτών των ζημιογόνων ομολόγων, η ΑΤΕ πλήρωσε κατά τους βουλευτές μίζες (προμήθειες) αγνώστου ύψους τις οποίες καλείται να προσδιορίσει η ανάκριση. Όπως δήλωσαν επίσης οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η ΑΤΕ και ο διοικητής της Δημήτρης Μηλιάκος, εκλεκτός του πρωθυπουργού, μέσω των εκλεκτών του -τους οποίους ο ίδιος προσέλαβε εκτός ιεραρχίας της Τράπεζας με ειδικές εξουσίες-, κατέβαλε προμήθειες ακόμα και για τα ομόλογα της Lehman Brothers -50 εκατομμυρίων ευρώ-, τα οποία σήμερα είναι μηδενικά!!!
Για να καλύψει τις ζημίες αυτές, ο κ. Μηλιάκος συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση, στην οποία ο κύριος μέτοχος, το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, συναίνεσε στη χορήγηση 700 εκατομμυρίων ευρώ!
Ήδη, επισημαίνεται ότι από το 2005 η Α.Τ.Ε. έχει απωλέσει άνω του 1 δις ευρώ, ενώ η μετοχή της έχει μειωθεί σε τεράστιο βαθμό: (1,4 Ευρώ από 6 Ευρώ το 2004.
Οι βουλευτές καταγγέλουν ότι "οι χειρισμοί του εκλεκτού του κ. Πρωθυπουργού, όχι μόνο υπήρξαν ζημιογόνοι και αδιαφανείς για την Τράπεζα, αλλά και για τους αγρότες, αφού αντί να κατευθυνθούν τα χρήματα της Τράπεζας στην ανάπτυξη της γεωργίας, κατευθύνθηκαν σε ξένες πολυεθνικές επενδυτικές εταιρείες".
Το ΠΑΣΟΚ ζητάει "την πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου από την Δικαιοσύνη και τον καταλογισμό ευθυνών, για την τεράστια ζημία που υπέστη η ΑΤΕ από τις ενέργειες του Διοικητή της κ. Δ. Μηλιάκου, των μελών της Διοίκησης και όσων συνέπραξαν στο τεράστιο αυτό σκάνδαλο".

press.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου