Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Σε ιδιώτες το κυλικείο της ΕΡΤ...

Προς ιδιωτικοποίηση οδεύει και το κυλικείο της ΕΡΤ -που εδώ και χρόνια το διαχειρίζεται ο Συνεταιρισμός υπαλλήλων της ΕΡΤ- με τις ευλογίες μάλιστα της διοίκησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που σκοπεύει να προωθήσει πρόταση για μειοδοτικό διαγωνισμό.

Το κυλικείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1946 στον χώρο του Ζαππείου, παρέχοντας στους εργαζόμενους προϊόντα σε χαμηλές τιμές, ενώ στη συνέχεια, μετά τη μετεγκατάσταση στον νέο χώρο, στον πρώτο όροφο του ραδιομέγαρου της Αγίας Παρασκευής, ανέλαβε και τη σίτισή τους. Παράλληλα, τη διαχείρισή του ανέλαβε ο Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Προσωπικού ΕΡΤ.

Πρόσφατα, μετά την αντίστοιχη εισήγηση που έκανε ο γενικός διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών, κ. Υφαντής, προς το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, προτείνεται να πραγματοποιηθεί μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανάληψη του εστιατορίου από ιδιωτική επιχείρηση. Μετά την κατάθεση της εισήγησης, προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τους εργαζόμενους στον συνεταιρισμό αλλά και τους υπαλλήλους της ΕΡΤ, καθώς μια τέτοια κίνηση θα έχει αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλειά τους 17 άτομα -όσα εργάζονται για τον Συνεταιρισμό. «Καθημερινά ακούμε από τα δελτία ειδήσεων για επιχειρήσεις που κλείνουν και για εργαζομένους που πετάγονται στον δρόμο. Δεν φανταστήκαμε ποτέ ότι μια τέτοια απειλή θα βρισκόταν πάνω από τα κεφάλια μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Συνεταιρισμού. «Στο Συνεταιρισμό υπάρχουν συνάδελφοι που εργάζονται αδιαλείπτως από το 1977 και οι οποίοι λαμβάνουν όλες τις μισθολογικές αμοιβές που προβλέπονται. Η εισήγηση του γενικού διευθυντή, που θέλει να μας εκπαραθυρώσει από το φυσικό μας χώρο, είναι αδικαιολόγητη».

Ο Συνεταιρισμός ζητάει από όλους τους εργαζομένους να ταχθούν στο πλευρό του, ενώ εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τις προθέσεις της διοίκησης της ΕΡΤ. Σημειώνεται ότι ανάλογη απόπειρα ιδιωτικοποίησης του Συνεταιρισμού είχε γίνει το 1992, επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά δεν πέρασε επειδή ξεσηκώθηκαν οι εργαζόμενοι.

Χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων, ενώ ήδη έχουν συγκεντρωθεί υπογραφές 1.500 υπαλλήλων της ΕΡΤ που δηλώνουν την αντίθεσή τους με την απόφαση της διοίκησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Οι εργαζόμενοι στο κυλικείο της ΕΡΤ θα επιδιώξουν και συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΡΤ, παρ' ότι μέχρι στιγμής δεν φαίνεται διατεθειμένη να αλλάξει την απόφασή της.
(Από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

nonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου