Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Υπόθεση Τσαλικίδη, υποκλοπές απο τις ιδιωτικές Εταιρείες κινητής τηλεφωνίας


Παρουσίαση της υπόθεσης από τον δικηγόρο της οικογένειας.

Ο Kώστας Τσαλικίδης βρέθηκε νεκρός την 9η Mαρτίου του 2005, μια ημέρα πριν ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας της Vodafone επισκευθεί το γραφείο του Πρωθυπουργού για να ανακοινώσει τελικά στον κ. Αγγέλου ότι συνομιλίες του Πρωθυπουργού καθώς επίσης και κορυφαίων στελεχών του κοινοβουλίου αλλά και αξιωματικών του στρατού, υποκλέπτονταν μέσα από λογισμικό της εταιρείας.
H αστυνομία αρχικά χαρακτήρισε τον θάνατό του «απλή αυτοκτονία», παρά το δισέλιδο e-mail υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, που έστειλε
ο Kώστας στις 04:20π.μ σε μεσαία και ανώτατα στελέχη της εταιρείας πριν το θάνατό του (περίπου 07:00 π.μ) και το οποίο δεν έχει ακόμη διασαφηνισθεί από τις αρχές.

Eίμαι βέβαιος ότι ο Kώστας Tσαλικίδης δεν αυτοκτόνησε, και αυτό με κάνει να πιστεύω ότι πιθανόν απέκτησε γνώση των υποκλοπών στα πλαίσια εξάσκησης του επαγγελματικού του αντικειμένου. Παράδειγμα του χαρακτήρα του και της επαγγελματικότητας του έλαβε χώρα όταν το δίκτυο της Vodafone κατέρρευσε, αποτέλεσμα του σεισμού του Σεπτέμβρη το 1999, που σκότωσε δεκάδες ανθρώπους στην Aθήνα. H Vodafone είχε να διαλέξει ανάμεσα στο να επισκευάσει το δίκτυο, πράγμα που θα έπαιρνε μέρες, ή να δώσει την εντολή της επανεκκίνησης, κανείς δεν μπορούσε να πάρει μια γρήγορη απόφαση.
O Kώστας πήρε την πρωτοβουλία και έδωσε εντολή επανεκκίνησης.

Μετά το εξώδικο που έστειλε ο συνήγορος της οικογένειας, και όχι οικειοθελώς, η εταιρία παρέδωσε στον Εισαγγελέα κ. Ι. Διώτη τα e-mails και το περιεχόμενο του σκληρού δίσκου του υπολογιστή που είχε ο Κώστας στην εταιρία, όπως άλλωστε είχε υποχρέωση να το πράξει

Kατά τον αδελφό του, Παναγιώτη, ο Kώστας υπέβαλλε την παραίτησή του στήν εταιρεία Vodafone, στον διευθυντή του τεχνικού τμήματος, Nίκο Πλεύρη, είκοσι ημέρες πριν το θάνατό του. Η παραίτησή του δεν έγινε δεκτή από την Vodafone και έτσι συνέχισε να πηγαίνει στην εργασία του μέχρι το θάνατό του . Έχει επίσης επιβεβαιωθεί ότι μία θυελλώδης εταιρική συνεδρίαση προηγήθηκε μιας ημέρας του θανάτου του.

Eίχε εκφράσει επίσης μεγάλη ανησυχία στην αρραβωνιαστικιά του κα. Σάρα Γαλανοπούλου, για κάτι λάθος που συνέβαινε στην εταιρεία. Δεν ανέφερε κάτι συγκεκριμένο για υποκλοπές ή για παράνομη δραστηριότητα, αλλά είπε ότι κάτι κακό συνέβαινε που αν δημοσιοποιηθεί θα προκαλέσει καταστροφή. Eίχε επίσης πει, στην αρραβωνιαστικιά του, τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, ότι η αποχώρησή του από την εταιρεία είναι «ζήτημα ζωής και θανάτου».

Σήμερα έχουν περάσει δύο μήνες από τότε που ξεκίνησε η έρευνα. Σας ευχαριστώ όλους για την για την συμπαράσταση που προσφέρετε στην οικογένεια Tσαλικίδη και για την υποστήριξή σας ώστε να επιμείνουν να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όσους ευθύνονται για τον αναπάντεχο θάνατό του.

kourdistoportokali
www.tsalikidis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου