Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...4,5ΕΚ.ΕΥΡΩ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥΣ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ...

ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ..ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ,ΘΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ 4,5ΕΚ.ΕΥΡΩ....ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ,ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ...

ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΣΠΑΤΑΛΑΜΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ...

Η διεξαγωγή δύο τηλεοπτικών αναμετρήσεων, μία μεταξύ του Κ. Καραμανλή και του Γ. Παπανδρέου και μία με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών,είναι μεταξύ όσων συμφωνήθηκαν στη σημερινή, πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών. Οι όροι διεξαγωγής τους θ' αποφασιστούν από τα κόμματα. Όσον αφορά στο ποιος θα εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν ότι την απόφαση θα λάβει το ίδιο το σχήμα και θ' ανακοινωθεί αργότερα.

Η Διακομματική αποφάσισε την αύξηση του χρόνου ραδιοτηλεοπτικής προβολής των μικρών πολιτικών κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο. Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ μοιράζονταν το 80% και τα υπόλοιπα κόμματα το 20%. Σε αυτές τις εκλογές κάθε ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα θα λάβει το 37,5% του χρόνου και τα υπολοιπα κόμματα, συμεπριλαμβανομένων των Οικολόγων Πράσινων, το 25%.

Η χρηματοδότηση των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό θα ανέθει σε 0,13 της χιλιοίς επί των εσόδων, ποσοστό χαμηλότερο από εκείνο των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών, καθώς φέτος έχει ήδη διεξαχθεί μια εκλογική αναμέτρηση, εκείνη των ευρωεκλογών. Το 60 % των χρημάτων θα δοθεί σε αυτή τη φάση και το 40% μετά τις εκλογές. Συνολικά θα διατεθούν 4,5 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στο θέμα που ανέκυψε με τη μη εκπροσώπηση των Οικολόγων Πράσινων στη συνεδρίαση, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, δήλωσε ότι θα συμμετάσχουν στην επόμενη συνεδρίαση. "Η σημερινή Διακομματική Επιτροπή - το επαναλαμβάνω - όπως γίνεται πάντοτε, έγινε μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων τα οποία μετείχαν στη Βουλή η οποία διαλύθηκε", διευκρίνισε.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων στη Διακομματική Επιτροπή ήταν οι: Λευτέρης Ζαγορίτης (Ν.Δ.), Μιλτιάδης Παπαιωάννου (ΠΑΣΟΚ), Αντώνης Σκυλλάκος (ΚΚΕ), Ι. Θεωνάς (ΣΥΡΙΖΑ) και Κ. Σκανδαλάκης (ΛΑΟΣ).

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ,ΔΙΚΑ ΣΑΣ...

ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου