Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Ευη η σκανδαλιάρα ... στο δρόμο που χάραξε ο Μαγγίνας !!


Και το μπουζουξίδικο θέλει ....την υπουργό του!

Η παλαιότερη ιστορικά, αλλά και σημαντικότερη αρμοδιότητα της Βουλής των Ελλήνων είναι η νομοθετική, δηλαδή η θέσπιση γενικών και απρόσωπων κανόνων δικαίου.
Άρα ο/η κάθε εκλεγμένος βουλευτής είναι εν δυνάμει νομοθέτης. Εάν δε αυτός/η ο/η βουλευτής είναι και υπουργός τότε καλείται εκτός του νομοθετικού του έργου να υπηρετεί την πιστή και αυστηρή εφαρμογή αυτών.

Γιατί τα αναφέρω; Μπορεί η περιοχή της Καστρίτσας ,όπως ανέφερε σε δημοσίευμα του το «ΘΕΜΑ», που ανήκει στον Δήμο της Νέας Ερυθραίας να έχει χαρακτηριστεί από το 1988 ως ΑΜΙΓΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, όμως αυτό δεν εμπόδισε την υφυπουργό Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου να ενοικιάσει ακίνητο ( ...όμορο...με δασική περιοχή ) που είχε στην κατοχή της σε ...ιδιοκτήτες κέντρου νυκτερινής διασκέδασης.

Η υπόθεση ξεκινά στις 30 Ιουνίου του 1992, όταν ο κ.Δημήτρης Χριστοφιλόπουλος και η σύζυγός του κυρία Παρασκευή (Εύη) Χριστοφιλοπούλου μίσθωσαν σε τρεις επιχειρηματίες ακίνητο 257 τ.μ., σε οικόπεδο 1.260 τ.μ., που είχαν στην κατοχή τους (τώρα το έχουν μεταβιβάσει στα παιδιά τους) στην περιοχή Καστρίτσα στη Νέα Ερυθραία.

H μελλοντική χρήση του ακινήτου από τους μισθωτές ήταν γνωστή εξ αρχής καθώς στο μισθωτήριο συμβόλαιο οι τρεις επιχειρηματίες υπογράφουν με την επίσημη σφραγίδα της εταιρείας τους που αναγράφεται: H μισθώτρια «Le Plaisir Music Restaurant» Μορτερό, Nέα Ερυθραία, οδός Καστρίτσας...

Το ακίνητο ενοικιάστηκε για να λειτουργήσει εκεί κέντρο διασκέδασης, αν και ήταν ευρέως γνωστό, αφού ήδη είχε εκδοθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ήδη από το 1988, ότι η περιοχή είχε χαρακτηριστεί ως ΑΜΙΓΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ..

Τα χρήματα του μισθίου ...πολλά !Προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό χώρο ανέδειξαν επί πολλά χρόνια το εν λόγω μπουζουξίδικο ως μία από τις πρώτες επιλογές στη νυχτερινή ζωή της πρωτεύουσας.

Φέτος όμως και εξαιτίας μιας αδυσώπητης κόντρας μεταξύ του ιδιοκτήτη της επιχείρησης και κατοίκων της περιοχής που κρατά από το 2004, ο Δήμος Νέας Ερυθραίας αποφάσισε την αναστολή της άδειας λειτουργίας του «Plaisir».

Η νυν υπουργός κυρία Χριστοφιλοπούλου θα γνώριζε (ως έμπειρη κρατικοδίαιτη πολυθεσίτισσα , σύμφωνα με το βιογραφικό της) ότι βάσει του Κώδικα βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας > Μέρος-ΙΙ > Κεφάλαιο-Ι > Αρθρο-231 (Αρθ-2 ΠΔ/23-2/6-3-87) στις περιοχές αμιγούς κατοικίας επιτρέπονται μόνο:
1. Κατοικία. 2. Ξενώνες μικρού δυναμικού (περί τις 20 κλίνες) 3. Εμπορικά καταστήματα που εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής (παντοπωλείο, φαρμακείο, χαρτοπωλείο κλπ) 4. Κτίρια κοινωνικής πρόνοιας 5. Κτίρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 6. Αθλητικές εγκαταστάσεις. 7. Θρησκευτικοί χώροι. 8. Πολιτιστικά κτίρια (και εν γένει πολιτιστικές εγκαταστάσεις).

Μπορεί το τελευταίο να αποτέλεσε μακροχρόνια ... «δυσνόηση» της κυρίας Χριστοφιλοπούλου που της επέτρεπε το μπουζουξίδικο να το θεωρεί ...πολιτιστικό κέντρο ! Όλα μπορεί να συμβούν σε αυτόν τον κόσμο!

Από την άλλη βέβαια θυμάμαι την κυρία Χριστοφιλοπούλου πριν δύο χρόνια να «έχει ανεβεί στα κεραμίδια» κατακεραυνώνοντας τον κ. Μαγγίνα διότι είχε υποπέσει σε παρόμοια ... «δυσνόηση» θεωρώντας την οικία αναψυκτήριο.

Δεν γνωρίζω τους ακριβείς δεσμούς της κυρίας υπουργού με… την θρησκεία , αλλά δεν μπορεί να μην έχει ακούσει το ..«Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω»!!!

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στη διαμάχη των κατοίκων με τους εκμισθωτές ,η υπουργός κυρία Χριστοφιλοπούλου και η οικογένεια της δεν έκανε κάποια ενέργεια υπέρ των κατοίκων, κάτι που εγείρει ΚΑΙ θέμα ηθικής τάξης !

politis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου