Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Στους 10 πλουσιότερους βουλευτές ο Γιώργος Παπαγεωργίου, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δικηγόρος της Μονής Αγίας Λαύρας

3.8.2009

Όπως μας πληροφορεί το http://andronianoi.ucoz.com/news/1-0-1 (αναφωνάζοντας «Ζήτω ο Σοσιαλισμός» (κακίες) ) ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χαλκίδας Γιώργος Παπαγεωργίου «δηλώνει φορολογητέο ποσό από βουλευτική αποζημίωση 33.411,80 ευρώ, αλλά και 98.354,84 ευρώ από ενοίκια διαμερισμάτων και μισθώματα αγροτεμαχίων: κατέχει 33 συνολικά σε Χαλκίδα και Σκύρο…Διαθέτει επίσης δεκάδες χιλιάδες μετοχές από 87 συνολικά εταιρείες και στη δήλωσή του διευκρινίζει ότι δεν έχει προβεί σε αγοραπωλησίες μετοχών, ενώ παραθέτει λεπτομερώς και ονομαστικώς τις χρηματιστηριακές εταιρείες που έχουν χειριστεί κατά περίπτωση τις μετοχές του. Τραπεζικές καταθέσεις δηλώνει συνολικά 157.146,92 ευρώ, αναφέροντας ως προέλευση των χρημάτων του εισοδήματα του έτους και μερίσματα μετοχών…».

Για του λόγου το αληθές διαβάστε εδώ τη δήλωσή του για το «πόθεν έσχες»: http://www.ana.gr/elections/pothen2004/papageorgiou_g_evia.pdf.

Γιατί εμείς ασχολούμεθα με την περίπτωση; Επειδή προσφάτως γράφοντας για το Πως το δημόσιο δάσος της Σκύρου έγινε ιδιωτικό για το χατίρι της Μεγίστης Λαύρας και Γιατί θάφτηκε το σκάνδαλο της Μονής Μεγίστης Λαύρας στην Σκύρο σημειώναμε:

Δικηγόρος της μονής για τα θέματα της Σκύρου ήταν στο επίμαχο διάστημα ο βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπαγεωργίου. Ο ίδιος δηλαδή που συμμετείχε στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου (!!!) για τον οποίο έγραφε παλαιότερα η «Ε»: «..Ο βουλευτής Ευβοίας είναι εκείνος ο οποίος, ως πολιτικός και δικηγόρος, φρόντισε να δικαιωθεί δικαστικά η Μονή Μεγίστης Λαύρας, που με τα δικά της «χρυσόβουλα» και με αμφισβητούμενες μεθοδεύσεις της διοίκησης κατοχύρωσε δικαιώματα σε μια τεράστια έκταση της νότιας Σκύρου. Ο κ. Παπαγεωργίου πρωτοστάτησε σ’ αυτήν την υπόθεση, που έχει πολλές ομοιότητες με τις διεκδικήσεις του Βατοπεδίου στη Βιστωνίδα, ενώ φρόντισε να περάσει και συγκεκριμένη διάταξη στον δασοκτόνο νόμο 3208/2003, στον οποίο υπήρξε εισηγητής. Αλλά και στο επίσημο βιογραφικό του ο κ. Παπαγεωργίου παρουσιάζει ως βασική του ιδιότητα εκείνη του μέλους του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας-Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων. Εδώ υπάρχει ένα σαφές πολιτικό και ηθικό ασυμβίβαστο».

http://www.antinews.gr/?p=10680

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου