Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Η Siemens τους λάδωνε όλους! Βερελής, Λιάπης, Χατζηδάκης και Στυλιανίδης μπλεγμένοι σε αμαρτωλή σύμβαση 160 εκατομμυρίων ευρώ

Την ύπαρξη δικογραφίας με τρανταχτά ονόματα υπουργών της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ που αφορά στην «αμαρτωλή» σύμβαση των 160 εκατομμυρίων ευρώ της Siemens με τον Προαστιακό και δεν έφτασε ποτέ στη Βουλή αναφέρθηκε σήμερα η δημοσιογράφος, Αριστέα Μπουγάτσου, καταθέτοντας για δεύτερη συνεχή ημέρα ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή. Μάλιστα, υποστήριξε ότι όταν ο ανακριτής, Δημήτρης Οικονόμου, αποφάσισε να στείλει την υπόθεση στο κοινοβούλιο, το Μάιο του 2009, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ έκλεισε τη Βουλή, με πρόφαση τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοσιογράφος κατέθεσε ότι στη δικογραφία αναφέρονται τα ονόματα των Χρήστου Βερελή, Μιχάλη Λιάπη, Κωστή Χατζηδάκη και Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ανακριτής είχε στην διάθεση του μαρτυρικές καταθέσεις που καταλόγιζαν ευθύνες στα πολιτικά αυτά στελέχη αρκετούς μήνες πριν κλείσει η Βουλή. Ο ίδιος πρωτοανέλαβε την υπόθεση τον Νοέμβριο του 2006. Ένα χρόνο μετά (Νοέμβριος 2007) την έθεσε στο αρχείο. Ωστόσο, μετά από σχετική παραγγελία της εισαγγελέως Ξένια Δημητρίου (Οκτώβριος 2008) την επανενεργοποίησε.
Διαβάστε για την δεύτερη ημέρα της εξεταστικής επιτροπής για την Siemens, στο ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, εδώ…

http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2010/02/siemens-160.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου