Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Κύκλωμα στρατιωτικών γιατρών λυμαίνεται το Νοσοκομείο Αεροπορίας

Μια πολύ καλά στημένη επιχείρηση έχει στηθεί στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Διευθυντές, «φίλοι» αλλά και οι οικογένειές τους ζουν και, για την ακρίβεια, «βασιλεύουν», με την ακριβή συνταγογραφία του νοσοκομείου. Και όποιος βρεθεί στο διάβα τους μετατίθεται ή παραιτείται.

Αυτά καταγγέλλουν μεταξύ άλλων στρατιωτικοί γιατροί, προσπαθώντας να υψώσουν τη φωνή τους, σε μία άνιση και άδικη «μάχη» που έχει ξεσπάσει τα τελευταία 4 χρόνια στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Μία «μάχη» που έχει εξαναγκάσει σε παραίτηση συνολικά 34 γιατρούς και νοσηλευτές του ΓΝΑ, οι οποίοι δεν ανήκαν στο κύκλο των διευθυντών. Οι επιλογές γι’ αυτούς τους ανθρώπους ήταν μία δυσμενής μετάθεση ή η παραίτησή τους.

Οι γιατροί που καταγγέλλουν τα όσα συμβαίνουν στο ΓΝΑ αναγκάζονται να «κρύψουν» το όνομά τους, καθώς, επειδή είναι ένστολοι, δεν τους επιτρέπεται να δώσουν στη δημοσιότητα στοιχεία της υπηρεσίας τους.

«Εν αρχή» είναι η μη αποστράτευσή τους. Ανώτερα στελέχη του ΓΝΑ έχουν τοποθετηθεί σε αυτές τις θέσεις με πολιτική απόφαση και, ενώ όλοι οι ομοιόβαθμοί τους αλλά και οι κατώτεροί τους έχουν αποστρατευθεί, οι ίδιοι, ως εκ θαύματος, παραμένουν στις θέσεις τους ακόμα και με διαφορετικές κυβερνήσεις.

Η επιχείρηση, λοιπόν, που στήθηκε στους διαδρόμους και πιο συγκεκριμένα στα μεγάλα γραφεία του ΓΝΑ, σύμφωνα με τις καταγγελίες των ένστολων γιατρών, έχει ως εξής:
Σύζυγος διευθυντή έχει διαγνωστικό κέντρο κοντά στο 251 ΓΝΑ, ενώ σύζυγος και γιος άλλου διευθυντή έχουν φαρμακεία, στα οποία διοχετεύουν ασθενείς με πολύ ακριβή συνταγογραφία, αυτή των καρκινοπαθών.

Μάλιστα, στο παρελθόν, το Δημόσιο έκανε έρευνα, κατόπιν καταγγελιών που είχε δεχθεί από φαρμακεία της περιοχής του ΓΝΑ για συστηματική παραπομπή των ασθενών στο φαρμακείο της συζύγου του διευθυντή, στην Κηφισιά. Βέβαια, η έρευνα δεν κατέληξε -σύμφωνα με πληροφορίες- πουθενά, καθώς τα στοιχεία δεν στοιχειοθετούσαν τις κατηγορίες.

Σκεφτείτε, όμως, πόσο φυσιολογικό είναι για κάποιον να φεύγει από την Κατεχάκη και να αγοράζει τα πολύ ακριβά φάρμακα για τον καρκίνο, από την Κηφισιά.

Ασθενείς, σύμφωνα με τις καταγγελίες, αναφέρουν ότι η εξυπηρέτησή τους είναι πολύ καλή, αφού τα πανάκριβα ογκολογικά φάρμακα της θεραπείας τους που συνταγογραφούνται στο βιβλιάριό τους προθυμοποιούνται να τα διεκπεραιώσουν άνθρωποι του νοσοκομείου.

Τέτοια εξυπηρέτηση δεν υπάρχει πουθενά και οι ασθενείς γλυτώνουν την ταλαιπωρία. Και κανείς δεν ξέρει αν αυτό σχετίζεται είτε με την καταγγελία στο Δημόσιο από τα φαρμακεία της γύρω περιοχής είτε με την απώλεια πανάκριβων φαρμάκων από το Νοσοκομείο που εξανάγκασε το Διοικητή να βάλει λουκέτο στα ντουλάπια φύλαξης των φαρμάκων και στα ψυγεία!
Μέχρι και τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα της μητέρας του αρχηγού χάθηκαν, λένε οι στρατιωτικοί γιατροί.

Έτσι, λοιπόν, η επικερδής ογκολογική κλινική πρέπει πάντα να έχει κάποιον γιατρό που θα ανήκει στην «παρέα», έτσι ώστε τα έσοδα από τα φάρμακα να πηγαίνουν στους δικούς τους.
Όταν διευθυντής διορίστηκε κάποιος… εκτός της «παρέας», τότε ξεκίνησε η μεθόδευση για να μείνει κενή η θέση. Τοιουτοτρόπως, λοιπόν, η «ηγεσία» αποφασίζει να μεταθέσει τον διευθυντή της ογκολογικής κλινικής του ΓΝΑ στο ΥΕΘΑ και ο διευθυντής μην έχοντας άλλη επιλογή παραιτείται.
Επειδή, όμως, στο στρατό υπάρχει ιεραρχία, έτσι το «νούμερο δύο» στην ογκολογική κλινική, μετατίθεται… στην 123 Πτέρυγα Μάχης.

Και έτσι σιγά σιγά, διευθυντής γίνεται και πάλι άνθρωπος της «μεγάλης παρέας», όπως τονίζουν οι στρατιωτικοί γιατροί.

Οι παραιτήσεις και οι μεταθέσεις, όμως, δεν σταματούν εδώ. Οι πληροφορίες λένε ότι προσφάτως εξαναγκάστηκε σε παραίτηση κι ο διευθυντής των υπερήχων, γιατί τον είχαν αφήσει μόνο του να διεκπεραιώνει όλο το έργο του εργαστηρίου!

Το ίδιο συνέβη και με τον διευθυντή του Παθολογοανατομικού πριν από περίπου έναν χρόνο. Με τον τρόπο αυτό, λοιπόν, εξοστρακίζονται στελέχη που δεν ανήκουν σε συγκεκριμένα κυκλώματα που έχουν στήσει ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί.

Κάποιοι, βέβαια, δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια. Αφού δεκάδες αναφορές δεν έφταναν ποτέ στους υπευθύνους, αποφάσισαν να κινηθούν νομικά.

Έτσι, έχουν γίνει αγωγές από θιγόμενους για ακύρωση της μετάθεσης και επανατοποθέτηση στη θέσης τους, ώστε να προσφέρουν σ' αυτό που είναι ταγμένοι από τον όρκο του Ιπποκράτη.

Zougla.gr

ΣΧΟΛΙΟ

Ορκο στο Μαμωνα εχουν κανει βρε ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου