Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΟΚΑΝΑ: Το μεγάλο φαγοπότι!!!

Για βαρύ πυροβολικό στον πόλεμο κατά των παραισθητικών ουσιών (μην ακούσω ξανά ναρκωτικών) τον οραματίστηκε κατά την σύστασή του η πολιτειακή ηγεσία το 1985 αλλά σε ένα ακόμη οχυρό αρπαχτής μετεξελίχθηκε. Αυτό το οχυρό νομιμοποίησε δια της προ ημερών παρουσίας του ο πρωθυπουργός αντί ως όφειλε να μας εξηγήσει δίχως χρονοτριβές, το ανεξήγητο της κατά την τελευταία δεκαπενταετία ταυτόχρονης αύξησης των ΑΕΠ και του χρέους, ρίχνοντας αμέσως τους υπαίτιους βορά στην τιμωρητική μας λαιμαργία επειδή: Είναι γνωστοί. Έχουν από καιρού αυτοί υποδειχτεί από τον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Σάββα Ρομπόλη. Ποιοι; Τα φυσικά πρόσωπα που εφάρμοσαν πολιτικές φοροαπαλλαγών αλλά και εισφοροαπαλλαγών για τα πολυεθνικά μεγαθήρια αλλά και πολιτικές κατασπατάλησης του δημόσιου πλούτου από φίλιους διαχειριστές σε ειδικές αποστολές! Μια τέτοια περίπτωση είναι ο ΟΚΑΝΑ γι αυτό και καταπλήττομαι από την παρουσία του … «εκκαθαριστή» πρωθυπουργού στον αμαρτωλό οργανισμό, για τον οποίο ειρήσθω εν παρόδω ποτέ δεν .......
δημοσιεύθηκαν εκθέσεις ορκωτών λογιστών σε σχέση με τα οικονομικά του..

Για προσέξτε τώρα ένα τυχαίο παράδειγμα που δεν μπορεί παρά να αποτελεί μέρος του διαχειριστικού όλου . Ο ΟΚΑΝΑ εμφάνιζε χρέη μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, ύψους 29,8 εκατομμυρίων ευρώ.. Πρόκειται για οφειλές σε Κέντρα Πρόληψης και Φαρμακευτικές Εταιρείες... Συνυπολογίζοντας μισθούς και έξοδα του 2010, για το τρέχον έτος, οι πραγματικές οικονομικές υποχρεώσεις του Οργανισμού αγγίζουν τα 79,5 εκατομμύρια ευρώ.. Όμως, από τον κρατικό προϋπολογισμό δεν θα λάβει περισσότερα από 24,3 εκατομμύρια, επομένως ο χρόνος ξεκίνησε με έλλειμμα στο ταμείο του Οργανισμού που αγγίζει τα 55 εκατομμύρια ευρώ, γράφουν οι συνάδελφοι Τίμος Παπαδόπουλος και Μελίνα Τσέλιου. (ναι υπάρχουν δημοσιογράφοι που με την παρουσία τους κοσμούν τον χώρο μας ανεξαρτήτως της γνώμης που έχετε αποκομίσει για τους προβεβλημένους!)

Κι όμως, υπό αυτές τις συνθήκες,

* Ο ΟΚΑΝΑ προέβη σε μουνταρία 800 χιλιάδων ευρώ προς όφελος ιδιωτικών Εταιριών, την ίδια στιγμή που ο οργανισμός διαθέτει μονίμους υπαλλήλους καθαρισμού.

* Προσέλαβε 5 υπαλλήλους σε Μονάδα στο Ηράκλειο της Κρήτης που ποτέ δεν λειτούργησε!!!!!

* Σε σχέση με τις προμήθειες ποτέ δεν εφάρμοσε πρόταση του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογιας που θα εξοικονομούσε το 50% των πόρων για την αγορά Μεθαδόνης,

* Και φυσικά δεν διενεργήθηκε ποτέ καμμία έρευνα αγοράς, με φορείς και προμηθευτές, για τις τιμές και άλλων φαρμάκων..

Αποτέλεσμα, το Φαρμακείο δίπλα από το Υπουργείο Υγείας που προμήθευε τον ΟΚΑΝΑ με φάρμακα, να διακόψει την συνεργασία, λόγω χρεών ύψους 130 χιλιάδων ευρώ...

Το μεγάλο ερωτηματικό όμως, στο οποίο καλείται να απαντήσει η νέα πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλιώρη και η υπουργός Μ. Ξενογιαννακοπουλου είναι οι έγγραφες καταγγελίες των Βρυξελλών για τα οικονομικά και διαχειριστικά αποτέλεσμα που αφορούν:

* Την κοινοτική πρωτοβουλία EQUAL με τον χορό των εκατομμυρίων ευρώ, που έχει διαχειρισθεί ο ΟΚΑΝΑ ,χωρίς μέχρι στιγμής να έχει δώσει λογαριασμό σε κανένα και χωρίς να έχει γίνει οριστική εκκαθάριση τουλάχιστον σε βάθος δεκαετίας.

* Τις αναθέσεις, πρόχειρους διαγωνισμούς και τη συνολική διαχείριση χωρίς απολογισμό (των προγραμμάτων από τις αναπτυξιακές συμπράξεις ΑΣ ΕΝΤΑΞΗ ΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ που εδρεύουν μέσα στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ και έχουν προέδρους ,μέλη του ΔΣ ( διορισμένα στης θέση αυτή συνεχώς τουλάχιστον δέκα χρόνια) και τοποθετημένα στη θέση προέδρου των αναπτυξιακών ( απ. ΔΣ ΑΣ Ένταξη 14/7/06)

Κι όμως για όλα αυτά, σημερινός υπουργός της Κυβέρνησης ΝεοΠαπανδρέου, είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, στην οποία είχαν ένοχα σιωπήσει τόσο ο κ Δ. Αβραμόπουλος όσο και ό κ. Σ. Τσιτουρίδης, γιατί κάποιος (σημερινός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ξέρω ποιος) τους είχε ψιθυρίσει στο αυτί ότι δήθεν καραδοκούσε πίσω ο ΔΟΛ και η ΕΣΗΕΑ . Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το πήδημα! Τόσο για την υπουργό Υγείας όσο και για τον εισαγγελέα. Ο ΦΆΚΕΛΛΟΣ με τα σκάνδαλα για τις αναπτυξιακές συμπράξεις υπάρχει πάντα στο ίδιο συρτάρι. (ποια υπουργός, ποιος εισαγγελέας, ποιες τρίχες κατσαρές..)

Αξία για να κλείσουμε έχει η γνώμη της νέας προέδρου του Οργανισμού η οποία ας σημειωθεί ότι υπήρξε ξανά πρόεδρος του κατά την διετία 1997-199. «Αν ήξερα το ένα εκατοστό των προβλημάτων, ειλικρινά θα σκεφτόμουν πάρα πολύ την υποβολή της αίτησής μου»!

Πέραν της προσωπικής μου ευαισθησίας για το συγκεκριμένο θέμα (είμαι μεταξύ εκείνων των δημοσιογράφων που με τηλεοπτικές εκπομπές και άρθρα του στον τύπο της εποχής είχα φανατικά σταθεί στο πλευρό των ανθρώπων που θεμελίωσαν τον ΟΚΑΝΑ) αλλά και των στο άπειρο σκανδαλωδώς εξανεμισμένων χρημάτων (είναι πολλά διάβολε) θέλω να επισημάνω τα εξής: Μην αντιμετωπίσετε την συγκεκριμένη ενασχόλησή μου ως αποπροσανατολισμό μιας πραγματικότητας ζοφερής, (με φονικές ληστείες και ύποπτες ως προς το πολιτικό περιεχόμενό τους τρομοκρατικές επιθέσεις) αλλά να το αγκαλιάσετε ως θέμα ζεστά για έναν και μόνο λόγο. Πως κάθε χρόνο εκατοντάδες Ελληνόπουλα (μερικοί τα υπολογίζουν σε 2500) χάνουν την ζωή τους στην μέγγενη αυτού του εφιάλτη την ίδια στιγμή που ξεθεμελιώνει ταυτόχρονα τις οικογένειές τους. Από μόνο του φτάνει!!


http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/03/blog-post_2606.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου