Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

Παραιτήθηκε η Άντζελα Γκερέκου


http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17826&subid=2&pubid=8360667

Αποδεκτή έκανε ο πρωθυπουργός την παραίτηση που υπέβαλε η υφυπουργός Πολιτισμού, Αντζελα Γκερέκου, για λόγους ευθυξίας, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης των φορολογικών εκκρεμμοτήτων του συζυγου της, γνωστού τραγουδιστή, Τόλη Βοσκόπουλου.

Σε ανκοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής αναφέρει ότι η κα Γκερέκου "υπέβαλε την παραίτησή της για λόγους ευαισθησίας και ευθιξίας και προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή αφορμή για να πληγεί η κυβέρνηση, παρά το ότι, όπως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, ουδεμία εμπλοκή έχει στις φορολογικές εκκρεμότητες του συζύγου της."

Λίγο νωρίτερα πάντως ο ίδιος ο τόλης Βοσκόπουλος, με γραπτή του δήλωση προς τα μέσα ενημέρωσης είχε δώσει διευκρινίσεις σχετικά με την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι τα εν λόγω χρέη έχουν δημιουργηθεί πριν από τη γνωριμία του με την κυρία Γκερέκου και έχουν να κάνουν με τη γνωστή δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του.

Οι φορολογικές εκκρεμότητες του Τόλη Βοσκόπουλου αναστατώνουν την κυβέρνηση

Όλη η δήλωση είναι η εξής:

«Σημερινό δημοσίευμα που αναφέρεται σε δήθεν "φορολογική μου ασυλία", έχει εμένα ως εμφανή στόχο αλλά ουσιαστικώς άλλον πλήττει. Γι αυτό, εκτός από την ύποπτη για τη σκοπιμότητά της επισήμανση, ότι υποβάλλω δήλωση μαζί με την σύζυγό μου την ιδιότητα της οποίας παραθέτει, στο δημοσίευμα περιέχονται ανακρίβειες κρίσιμης σημασίας.

Επισημαίνω χαρακτηριστικά:
  • Η φορολογική υποχρέωση, η οποία εκκρεμεί ακόμη στα δικαστήρια, γεννήθηκε σε χρόνο κατά τον οποίο δεν γνώριζα καν τη σημερινή μου σύζυγο και δεν σχετίζεται ούτε κατ’ ελάχιστον με την ίδια. Άλλη ήταν τότε η συζυγική μου σχέση.
  • Δεν εισέπραξα ο ίδιος, δεν καρπώθηκα και δεν απέκτησα ουσιαστικώς ποτέ τα εισοδήματα στα οποία αντιστοιχεί ο φόρος που μου καταλογίστηκε. Η φορολογική αρχή που επιβλήθηκε εξαιτίας αντιδικίας και είναι γνωστή από τη δημοσιότητά της και τα αντίστοιχα δικαστήρια, προσδιορίζουν το πρόσωπο που απόλαυσε όσα ως "εισοδήματά μου" υπολογίστηκαν.
  • Δεν ζήτησα ποτέ διαγραφή του χρέους. Ζήτησα την διαγραφή των προσαυξήσεων που διπλασιάζουν την οφειλή και την άρση των βαρών, ώστε να πωληθούν τα ακίνητά μου και να εισπράξει η Εφορία το τίμημα, αντί του μικρότερου που ο πλειστηριασμός θα απέφερε.
  • Δεν έχω τέσσερα αυτοκίνητα, όπως γράφεται αλλά μόνο ένα και μάλιστα μοντέλο του 1977, το οποίο έχει εγταταλειφθεί και δεν κυκλοφορεί.
  • Έχω μόνο τα κατεσχημένα από το δημόσιο ακίνητα. Κατέβαλα όσα μου ήταν δυνατό να καταβάλω, ενόψει του ότι όπως ευρέως είναι γνωστό, εδώ και πολλά χρόνια έχω πάψει να εργάζομαι.

Επομένως, το δημοσίευμα που αναφέρεται σε γεγονότα που μόνο στο πρόσωπό μου αφορούν, ουσιαστικώς με αδικεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου